Τα καλύτερα highlights από την έκθεση IFA

IFA 2024, Τα καλύτερα highlights από την έκθεση IFA

Η IFA, η τεράστια έκθεση καταναλωτικής τεχνολογίας της Ευρώπης, προσελκύει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο και παρουσιάζει προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας.

Εδώ είναι μερικά από τα highlights της φετινής εκδήλωσης.

Αcer

H Αcer, με την επέκταση της σειράς Copilot+, παρουσίασε νέα laptop με τεχνητή νοημοσύνη που έχουν σχεδιαστεί για να μεταμορφώνουν την καθημερινή εμπειρία χρήστη.

Acer Swift Copilot+ PC

Tα laptop Swift 14 AI και Swift 16 AI, που τροφοδοτούνται από τους τελευταίους επεξεργαστές Intel Core Ultra, έχουν σχεδιαστεί για χρήστες που απαιτούν υπολογιστές υψηλής απόδοσης με προηγμένες δυνατότητες AI.

IFA 2024, Τα καλύτερα highlights από την έκθεση IFA

Διαθέτοντας έως και 48 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο (TOPS) απόδοσης AI, τα μοντέλα Swift είναι εξοπλισμένα με οθόνες OLED 3K που προσφέρουν εξαιρετική χρωματική ακρίβεια και έως και 29 ώρες αναπαραγωγής βίντεο, καθιστώντας τα ιδανικά για εργασία και ψυχαγωγία εν κινήσει.

Οι συσκευές έρχονται επίσης με εφαρμογές AI σχεδιασμένες από την Acer που ενισχύουν την παραγωγικότητα, την ασφάλεια και την αλληλεπίδραση με τον χρήστη, παρέχοντας στους χρήστες έξυπνες δυνατότητες όπως βιομετρική ασφάλεια και εργαλεία τηλεδιάσκεψης ενισχυμένα με AI.

Acer TravelMate P6 14 AI

Το TravelMate P6 14 AI της Acer ξεχωρίζει ως ηγέτης στην κατηγορία των ultra-portable, με βάρος κάτω από 1 κιλό, ενώ προσφέρει ισχυρή απόδοση με επεξεργαστές Intel Core Ultra και έως 48 TOPS δυνατοτήτων AI. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων που απαιτούν συνδυασμό κινητικότητας, απόδοσης και ασφάλειας.

IFA 2024, Τα καλύτερα highlights από την έκθεση IFA

Το TravelMate P6 14 AI διαθέτει οθόνη 14 ιντσών WQXGA+ ή WUXGA με υψηλή φωτεινότητα και ζωηρή ακρίβεια χρωμάτων, καθιστώντας το ιδανικό για παρουσιάσεις και παραγωγικότητα εν κινήσει. Περιλαμβάνει μια σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας, όπως το Acer User Sensing, το οποίο κλειδώνει την οθόνη όταν ο χρήστης φεύγει και την ξυπνά όταν επιστρέψει, και μια κάμερα QHD IR για ασφαλή βιομετρική σύνδεση. Με Wi-Fi 7 και ανθεκτικότητα στρατιωτικού επιπέδου, το TravelMate P6 14 AI είναι κατασκευασμένο για να αντέχει στις δυσκολίες του ταξιδιού, ενώ διατηρεί τους χρήστες συνδεδεμένους και ασφαλείς.

Acer Swift Go 14 AI και Swift 14 AI

Το Swift Go 14 AI τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή Snapdragon X Plus 8 πυρήνων, προσφέροντας εξαιρετική απόκριση και πολυήμερη διάρκεια μπαταρίας σε εξαιρετικά φορητό σχεδιασμό. Διαθέτει οθόνη WQXGA IPS 14,5 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, προσφέροντας ζωντανά γραφικά και ομαλή απόδοση.

Το Swift 14 AI, από την άλλη πλευρά, είναι εξοπλισμένο με τους νέους επεξεργαστές AMD Ryzen AI 300 Series, οι οποίοι αξιοποιούν την αρχιτεκτονική AMD XDNA 2 για να παρέχουν έως και 50 TOPS επεξεργαστικής ισχύος AI. Και τα δύο laptop περιλαμβάνουν τη σουίτα εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης της Acer on device, όπως το AcerSense και το Acer PurifiedView, που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τις καθημερινές εργασίες από την παραγωγικότητα έως την ψυχαγωγία.

Τα μοντέλα Swift AI είναι κατασκευασμένα για να προσαρμόζονται σε διάφορες ανάγκες των χρηστών με καινοτόμες λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως Live Captions, που μεταφράζουν προφορικές λέξεις από 44 γλώσσες σε πραγματικό χρόνο και Windows Studio Effects, που βελτιώνουν τον φωτισμό, την εστίαση και την εμφάνιση κατά τη διάρκεια εικονικών συναντήσεων και βιντεοκλήσεις. Η δέσμευση της Acer για την τεχνητή νοημοσύνη αντικατοπτρίζεται περαιτέρω στο αποκλειστικό κλειδί Copilot, παρέχοντας γρήγορη πρόσβαση σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που βελτιστοποιούν τις ροές εργασίας και βελτιώνουν τις εμπειρίες των χρηστών.

Αsus

ASUS Zenbook S 14

Το ASUS Zenbook S 14 συνδυάζει εξαιρετικά λεπτή, ανθεκτική σχεδίαση με ισχυρή απόδοση που βασίζεται σε AI, με επεξεργαστή Intel Core Ultra 9 και οθόνη OLED 14 ιντσών 3K. Με διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 27 ώρες, προηγμένη ψύξη και γρήγορο υπολογισμό AI, προσφέρει μια απρόσκοπτη ισορροπία παραγωγικότητας και στυλ.

Lenovo

ThinkPad X1 Carbon Gen 13 και Yoga Slim 7i (2024)

Το Aura Edition είναι μια νέα σειρά φορητών υπολογιστών που αναπτύχθηκε από κοινού μεταξύ της Intel και της Lenovo και ενσωματώνεται στα ThinkPad X1 Carbon Gen 13 και Yoga Slim 7i (2024).

Πρώτα απ ‘όλα, έχουμε τέσσερις έξυπνες λειτουργίες.

IFA 2024, Τα καλύτερα highlights από την έκθεση IFA

Η λειτουργία προσοχής σάς επιτρέπει να κάνετε πράγματα όπως να αποκλείετε ιστότοπους για ένα χρονικό διάστημα. Εάν έχετε τη συνήθεια να αποσπάτε την προσοχή σας και να τσεκάρετε το Facebook ή το Instagram, μπορείτε να αποφύγετε να το κάνετε αυτό.

Οι λειτουργίες ευεξίας θα σας παρακολουθούν και θα σας λένε να διορθώσετε τη στάση σας.

Η λειτουργία ασπίδας είναι αρκετά προσεγμένη. Μπορεί να σας ειδοποιεί όταν κάποιος κοιτάζει πάνω από τον ώμο σας και να θολώνει την οθόνη σας και μπορεί να συνδεθεί αυτόματα σε ένα VPN. Αυτή η δυνατότητα δεν λειτούργησε στην επίδειξη, καθώς οι drivers δεν ήταν έτοιμοι.

Τέλος, υπάρχει η λειτουργία συνεργασίας, η οποία έχει δυνατότητες σαν το Windows Studio Effects. Μπορεί να θολώσει το φόντο σας και άλλα τέτοια.

Και οι δύο περιλαμβάνουν Core Ultra Series 2, στην οποία η Intel προηγουμένως αναφερόταν ως Lunar Lake. Αυτά είναι τα τσιπ που προορίζονται να νικήσουν το Snapdragon X Elite της Qualcomm τόσο σε απόδοση όσο και σε διάρκεια ζωής μπαταρίας, ενώ διαθέτουν επίσης ένα NPU που θα υποστηρίζει το Copilot+ .

ThinkBook 16, IdeaPad 5x 2-σε-1 και IdeaPad Slim 5x

Το ThinkBook 16 Gen 7 απευθύνεται σε επαγγελματίες χρήστες. Είναι ένας επαγγελματικός φορητός υπολογιστής 16 ιντσών που υποστηρίζει Copilot+ και κοστίζει από 749 $, που είναι σχεδόν η χαμηλότερη τιμή για ένα laptop που διαθέτει αυτές τις δυνατότητες.

Τα IdeaPad Slim 5x και 5x 2-in-1 απευθύνονται στους καταναλωτές. Διαθέτουν μεταλλικό πλαίσιο, οθόνες OLED 14 ιντσών και πολλά άλλα. Το IdeaPad 5x 2-in-1 θα ξεκινά από τα 849 $ και δεδομένου ότι υποστηρίζει Copilot+, αυτό σημαίνει επίσης ότι έχετε τουλάχιστον 16 GB RAM.

ThinkPad T14s, ThinkBook 16+ και IdeaPad Slim 5

Περισσότερες παραλλαγές του ThinkBook 16 και του IdeaPad Slim 5 παρουσιάστηκαν με τον επεξεργαστή AMD Ryzen AI 300. Aκόμα, το ThinkPad T14s Gen 6 κυκλοφορεί ήδη στην αγορά με Qualcomm Snapdragon X Elite X1E-78-100 και τώρα έρχεται η παραλλαγή του AMD. Υπάρχει επίσης ένα μοντέλο Intel Core Ultra Series 2 που έρχεται. Το ThinkPad T14s AMD ξεκινά από 1.699 $ και υποστηρίζει Copilot+.

Intel

Core Ultra 200V

H Intel έκανε μια σημαντική ανακοίνωση με την κυκλοφορία του τελευταίου επεξεργαστή της, του Intel Core Ultra 200V, που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Lunar Lake . Αυτό το νέο τσιπ σηματοδοτεί μια κομβική πρόοδο για τον τεχνολογικό γίγαντα, καθώς υπόσχεται όχι μόνο βελτιωμένη απόδοση αλλά και εξαιρετικά ανώτερη απόδοση ισχύος, αντιμετωπίζοντας μια βασική τάση της βιομηχανίας.

H Intel έχει διπλασιάσει τον αριθμό των πυρήνων CPU και της μνήμης cache , μια κίνηση που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τόσο την ισχύ επεξεργασίας όσο και την αποτελεσματικότητα.

IFA 2024, Τα καλύτερα highlights από την έκθεση IFA

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής Lunar Lake είναι η ενσωμάτωση της μνήμης RAM απευθείας στον επεξεργαστή. Αυτός ο σχεδιασμός μειώνει σημαντικά την ενέργεια που απαιτείται για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ της CPU και της μνήμης RAM , συμβάλλοντας στη συνολική απόδοση ισχύος του τσιπ. Η Intel ισχυρίζεται ότι αυτή η αρχιτεκτονική αλλαγή επιτρέπει στον Core Ultra 200V να επιτύχει επίπεδα απόδοσης ισχύος συγκρίσιμα με την Qualcomm, μια εταιρεία που παραδοσιακά είναι γνωστή για τους ενεργειακά αποδοτικούς επεξεργαστές κινητών της.

Πέρα από την CPU, η Intel έχει κάνει σημαντικά βήματα για τη βελτίωση των μονάδων GPU (μονάδα επεξεργασίας γραφικών) και NPU (μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας). Η εταιρεία αναφέρει βελτίωση 58% στην απόδοση της τεχνητής νοημοσύνης σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη σημασία της επεξεργασίας τεχνητής νοημοσύνης στις σύγχρονες εργασίες υπολογιστών.

Επιπλέον, οι επιδόσεις της GPU στο gaming είναι αρκετά ισχυρές ώστε να είναι ανταγωνιστικές με κορυφαίες εναλλακτικές, γεγονός που θα μπορούσε να κάνει το Core Ultra 200V ελκυστική επιλογή για casual gamers και δημιουργούς περιεχομένου.

MSI

H MSI αποκάλυψε τα νέα της laptop με τους νεότερους επεξεργαστές Intel Core Ultra (Series 2) και επεξεργαστές AMD Ryzen AI 300 Series, σε συνδυασμό με γραφικά NVIDIA GeForce RTX, με στόχο να προσφέρουν βελτιωμένη υπολογιστική ισχύ AI σε διάφορα μοντέλα.

Η εταιρεία παρουσίασε τη φορητή συσκευή παιχνιδιών Claw 8 AI+ Windows 11, η οποία τροφοδοτείται επίσης από επεξεργαστές Intel Core Ultra (Series 2). Η φορητή συσκευή διαθέτει οθόνη 8 ιντσών που έχει σχεδιαστεί για μια πιο ομαλή και εκτεταμένη εμπειρία gaming για laptop.

Μεταξύ των νέων εκδόσεων, η MSI αποκάλυψε τις σειρές Prestige και Summit ως ηγέτες στην κατηγορία φορητών υπολογιστών επιχειρήσεων και παραγωγικότητας AI+. Αυτά τα μοντέλα διαθέτουν επεξεργαστές Intel Core Ultra (Series 2), προσφέροντας έως και τρεις φορές περισσότερα TOPS σε σύγκριση με τους προκατόχους τους.

Η σειρά Prestige συνοδεύεται από φορητούς υπολογιστές σε μεγέθη 13, 14 και 16 ιντσών. Διαθέτουν εξαιρετικά ελαφριά σώματα, μεγαλύτερες μπαταρίες, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και αναβαθμισμένες κάμερες web 5 megapixel. Ολόκληρη η σειρά Prestige μπορεί να προσφέρει έως και 20 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σενάρια αναπαραγωγής βίντεο και παραγωγικότητας γραφείου. Το Summit 13 AI+ Evo, ένα άλλο χαρακτηριστικό της σειράς επιχειρήσεων και παραγωγικότητας, ενσωματώνει επεξεργαστές Intel Core Ultra (Series 2), ένα ελαφρύ πλαίσιο, ολοκληρωμένες δυνατότητες ασφαλείας και τη γραφίδα MSI Pen 2.

Η MSI ασχολείται επίσης με τα τμήματα παιχνιδιών και δημιουργικών με τους φορητούς υπολογιστές Stealth A16 AI+ και Creator A16 AI+ που διαθέτουν επεξεργαστές AMD Ryzen AI. Αυτά τα μοντέλα προσφέρουν 2,8 φορές περισσότερα TOPS από τους προκατόχους τους και είναι εξοπλισμένα με γραφικά της σειράς NVIDIA GeForce RTX 40, τοποθετημένα σε ένα λεπτό και ελαφρύ πλαίσιο από κράμα μαγνησίου-αλουμινίου. Τα μοντέλα της σειράς Summit και Prestige με επεξεργαστές AMD Ryzen AI συμπληρώνονται επίσης με αποκλειστικό λογισμικό που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως το MSI AI Engine και το MSI AI Noise Cancellation Pro.

Μια επιπλέον σημαντική ανακοίνωση ήταν η εισαγωγή των φορητών υπολογιστών της σειράς Venture, που διατίθενται σε μεγέθη 14, 15,6, 16 και 17 ιντσών. Αυτά τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με επεξεργαστές Intel Core Ultra (Series 2) και διαθέτουν οθόνες OLED 16:10 με κάλυψη χρωματικής γκάμας DCI-P3 100%. Η σειρά Venture εστιάζει στην εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που υποστηρίζεται από φόρτιση 100W USB-C Power Delivery, με στόχο την υποστήριξη της παραγωγικότητας για επαγγελματίες.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured iOS iPhone

iPhone 16: Είναι η ασύρματη ανάκτηση υλικολογισμικού προάγγελος ενός iPhone χωρίς θύρες;

Με το iOS 18, το iPhone 16 απέκτησε τη δυνατότητα ασύρματης ανάκτησης λογισμικού και αυτό ανοίγει το δρόμο για ένα μελλοντικό iPhone χωρίς καθόλου θύρες.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T και 14T Pro θα προσφέρουν τη λειτουργία Circle to Search

Το Circle to Search κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο στη σειρά Galaxy S24 της Samsung και στη συνέχεια κυκλοφόρησε από την Google για τα δικά της Pixel.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S25+: Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες του flagship smartphone – Και είναι πολύ οικείες

Τα πρώτα renders του Samsung Galaxy S25+ είναι γεγονός και μας δίνουν μια ιδέα του πως θα μοιάζει το επερχόμενο flagship μοντέλο της εταιρείας.

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Το πρώτο unboxing βίντεο δείχνει τις διαφορές από το iPhone 15 Pro

Παρά το ότι η σειρά iPhone 16 θα γίνει διαθέσιμη την Παρασκευή, κάποιος έχει ήδη στα χέρια του το iPhone 16 Pro και ανέβασε unboxing βίντεο.