Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

MediaMarkt, Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

MediaMarkt, Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αλυσίδα ηλεκτρονικών καταστημάτων Media Markt/Saturn φαίνεται ότι σταμάτησε την πώληση προϊόντων της κινεζικής DJI σε Γερμανία και Ολλανδία, στην Ελλάδα πωλούνται ακόμα. Ο λόγος είναι ότι η DJI συνεχίζει να προμηθεύει με drones στη Ρωσία, παρά την πρόσφατη έκκληση του Ουκρανού αντιπροέδρου Mykhailo Fedorov να σταματήσει να το κάνει και την αυξανόμενη διεθνή πίεση για την απομόνωση της Ρωσίας από την παγκόσμια αγορά.

Απαντώντας σε tweet η Media Markt/ Satturn σχολίασε
“Τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες από διάφορες πηγές ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί προϊόντα και δεδομένα από τον κινεζικό προμηθευτή drone DJI για στρατιωτικές δραστηριότητες στην Ουκρανία.

Ως υπεύθυνη εταιρεία, έχουμε λάβει άμεσα μέτρα και αφαιρέσαμε τον κατασκευαστή από τη γκάμα προϊόντων μας σε όλο το group μέχρι νεοτέρας. Θα εξετάσουμε προσεκτικά περαιτέρω ενδείξεις και εξελίξεις.

Με αυτό το βήμα, εμείς ως εταιρεία στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα για τις αξίες που έχουν την υψηλότερη προτεραιότητα για εμάς και τις οποίες βλέπουμε να δέχονται επίθεση με απαράδεκτο τρόπο από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.”

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η DJI έχει κατηγορηθεί από την Ουκρανική πλευρά ότι δίνει πληροφορίες στην Ρωσική πλευρά για το στίγμα των DJI drone που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί με αποτέλεσμα την στόχευση τους από τις Ρωσικές δυνάμεις. Η τροφοδότηση των Ρωσικών δυνάμεων με τέτοιου είδους πληροφορίες εικάζεται ότι γίνεται μέσω του συστήματος Aeroscope, το οποίο είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιείται σε καιρό ειρήνης για να κρατά τα drones μακριά από ορισμένες απαγορευμένες περιοχές, όπως αεροδρόμια ή στάδια.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 & Note 13 Pro: Επίσημα

Η Xiaomi ανακοίνωσε στην Κίνα τη σειρά Redmi 13, αποτελούμενη από τα Xiaomi Redmi Note 13, Note 13 Pro και Note 13 Pro+.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi Redmi

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+: Με κάμερα 200 MP, Dimensity 7200-Ultra

Η Xiaomi ανακοίνωσε στην Κίνα τη σειρά Redmi 13, αποτελούμενη από τρία μέλη – το Redmi Note 13, το Note 13 Pro και το κορυφαίο Note 13 Pro+.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 15 Pro: Βίντεο αποσυναρμολόγησης αποκαλύπτει τα πάντα

Το γνωστό κανάλι του Youtube PBKreviews κατάφερε να πάρει στα χέρια του ένα iPhone 15 Pro και το αποσυναρμολόγησε σε βίντεο.

Smartphones Apple featured iFixit

iPhone 14: Το iFixit υποβιβάζει την βαθμολογία επισκευασιμότητας σε 4/10

Την περασμένη χρονιά, μετά την κυκλοφορία του iPhone 14, το iFixit έδωσε στη συσκευή βαθμολογία επισκευασιμότητας 7/10.