Τα προβλήματα των Skylake ήταν ο λόγος που η Apple στράφηκε σε ARM-chips

, Τα προβλήματα των Skylake ήταν ο λόγος που η Apple στράφηκε σε ARM-chips

Η Apple κατά την διάρκεια της WWDC 2020 ανακοίνωσε επίσημα ότι θα μεταφερθεί σε ARM-chips τα οποία θα τροφοδοτήσουν τα Mac αντί αυτά της Intel. Ο Αμερικανικός κολοσσός φαίνεται πως άφησε στην άκρη την Intel εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσίασαν οι Skylake επεξεργαστές της εταιρείας πίσω στο 2015. Την πληροφορία αυτή αποκάλυψε στο PCGamer ο François Piednoël ο οποίος είναι μηχανικός στην Intel.

Η αναφορά υποστηρίζει ότι οι Skylake επεξεργαστές είχαν ορισμένα προβλήματα με την Apple να είναι ο πελάτης που έκανε τα περισσότερα παράπονα. Αρχικά, η Apple χρησιμοποίησε τους Skylake επεξεργαστές στο iMac του 2015 και έπειτα ακολούθησαν τα MacBook και MacBook Pro το 2016.

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η Apple αποφάσισε να μεταφερθεί στα δικά της ARM chips είναι η άψογη συνεργασία του software με το hardware και αυτό ίσως το επιτύχει σε μεγαλύτερο βαθμό. Για αυτό τον λόγο άλλωστε ξεκίνησε την ανάπτυξη των A-Bionic chips τα οποία ενσωματώνονται στα iPhone από το 2010.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

παντως δεν είναι τώρα εποχή να αγοράσεις τώρα MacBook Pro , και όσοι επένδυσαν και αγόρασαν θα χάσουν λεφτά και απο την μεταπώληση , ποιος θα θέλει να αγοράσει υπολογιστή που κανείς δεν ξέρει πόσο θα υποστηρίζεται

Μιχάλης

Ναι καλα ας μαθει πρώτα η apple να συνδέει την ψυκτρα του επεξεργαστή με το ανεμιστηρακι όπως ολως τυχαίως ξεχασε να κάνει στα τελευταία MacBook. Αποψη μου αλλα κατι μου λεει πως αυτο εγινε για να βγει να μιλάει για το ποσο καλα και innovative είναι τα arm chips της σε σχεση με τις cpu της Intel… Παπατζα πουλάει αλλα το κανει με χάρη γιατί ακομη και με αυτά που κάνει πάλι είναι τοπ στις πωλήσεις…

Last edited 3 years πριν by Μιχάλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.