Τα Samsung Galaxy Buds είναι καλύτερα από τα Apple AirPods

Samsung Galaxy Buds, Τα Samsung Galaxy Buds είναι καλύτερα από τα Apple AirPods

Η Samsung είναι αδιαμφισβήτητα η κατασκευάστρια smartphones με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις Android συσκευές. Οπότε είναι σχετικά αναμενόμενο να υπάρχουν συγκρίσεις των κινητών και αξεσουάρ της με αυτά της Apple. Ποια όμως υπερέχουν στα σημεία; Τα Apple AirPods ή τα Samsung Galaxy Buds;

Τα Apple AirPods είναι από τα πιο γνωστά ασύρματα ακουστικά στην αγορά και η Consumer Reports τα σύγκρινε με τα ακουστικά τα Galaxy Buds. Αναφορικά, η Consumer Reports είναι μία μη-κερδοσκοπική οργάνωση η οποία έχει ως στόχο να δημοσιεύει αμερόληπτα reviews για διάφορα προϊόντα.

Νικητής της σύγκρισης των δύο ασύρματων ακουστικών ήταν τα Samsung Galaxy Buds τα οποία προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ήχου από τα Apple AirPods. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός βρήκε ότι τα AirPods παράγουν ισχυρό κύμα αλλά δεν έχουν βάθος.

Επίσης, τα AirPods παράγουν καλά μπάσα σε χαμηλού ρυθμού ήχους αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους ήχους μεσαίου ρυθμού.

Από την άλλη, σύμφωνα με την Consumer Reports, τα Samsung Galaxy Buds έχουν το βάθος που λείπει από τα AirPods, ενώ στα μεσαία και υψηλά είναι αποδίδουν καλύτερα.

Η Consumer Reports δεν σχολιάζει τον σχεδιασμό των δύο ακουστικών διότι θεωρεί ότι αυτό εξαρτάται από τον χρήστη, μιας που μερικοί προτιμούν τον χαλαρότερο σχεδιασμό των Apple AirPods και άλλοι το in-ear design των Galaxy Buds.

Επιπλέον, ο οργανισμός τονίζει την συμβατότητα των AirPods με άλλες συσκευές της Apple χάρη στο chip Apple H1, καθώς και το λεπτό σχεδιασμό της θήκης φόρτισης. Ωστόσο, θεωρεί ότι τα ακουστικά έχουν πρόβλημα χρηστικότητας εξαιτίας των tap controls.

Περνώντας στα Samsung Galaxy Buds, η Consumer Reports φαίνεται εντυπωσιασμένη με τα μοντέρνα χαρακτηριστικά τους, όπως η ασύρματη φόρτιση και η θύρα USB type-C.

Για την Consumer Reports, τα Samsung Galaxy Buds είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής με βαθμολογία 86, σε σύγκριση με τα Apple AirPods που συγκέντρωσαν 56. Ωστόσο, στο τέλος της σύγκρισης ο οργανισμός σημειώνει ότι τα AirPods μπορεί να είναι αρκετά καλά για κάποιους. Ίσως τους χρήστες του οικοσυστήματος της Apple;

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Μάλλον ο συγκεκριμένος «ανεξάρτητος» οργανισμός δεν έκανε μια βόλτα από τα σχόλια αρκετών κατόχων να διαβάσει τα προβλήματα που αναφέρονται …
Ή …έκανε και σαν «ανεξάρτητος» που είναι είπε να βγάλει ένα συγκριτικό με τα AirPods από τα οποία ακόμα και χρήστες άλλων λειτουργικών έχουν να πουν τα καλύτερα …

Αλήθεια 30(!) βαθμοί διαφοράς !

DimCrete

Νομίζω ότι μπορεί ο καθένας να πάει μία βόλτα και να δεί επίσης ότι το πρώτο μοντέλο Airpods με το δεύτερο δεν έχουν απολύτος καμία διαφορά σε σχέση με ότι αναφέρει η εταιρεία σε μπαταρία, απόσταση εμβέλιας Bluetooth, ποιότητα κατασκευής απόδοσης, ταχύτητα. Το μόνο που λέει αλήθεια η apple είναι η τιμή που όμως μοιάζει με ψέμα και αυτή! Σταματήστε πλέον να είσαστε μερικοί υπερασπιστές του φανταστικού τύπου Tim Cook με τα φανταστικά innovation standards που πίσω τους έχουν ακόμα κινητά εν έτη 2019 με 5 Watt power adaptor και κάμερα 12 megapixel ανύπαρκτη σε φωτογραφίες στο σκοτάδι, μπαταρία ανύπαρκτη (και με αντικατάσταση πλέον μόνο σε official service αν θέλεις να βλέπεις την υγεία της). το dark mode θα είναι το φετινό innovation στο IOS 13 ή θα το πάμε για το 2020? Η ραμ για να αλλάξει στα macbook θα πρέπει να στο κάνει σε λίγο το εργοστάσιο της apple και να πληρώσεις το 1/3 του laptop. Το μόνο καλό που υπάρχει αυτή την στιγμή στο Iphone ειναι απο στιγμή σε στιγμή που θα ανακοινωθεί το jailbreak της συσκευής στην 12.4 και αυτό φυσικά το υπέροχο νέο οφείλεται όχι στην Apple. επιτέλους θα δούμε μερικά tweeks να ξεκλειδώνουν πραγματικές… Συνέχεια »

Chris_BMW

Ωραία τα λες μόνο που εδώ μιλάμε για τα ακουστικά .
Και όχι δεν είμαι χαζός κ Fan boy όταν επρόκειτο να πληρώσω ένα σεβαστό ποσό για αγορά ενός προϊόντος . Ήμουν ανάμεσα στα EarPods και τα galaxy buds. Οι αξιολογήσεις όμως των δεύτερων με απογοήτευσαν . Έτσι κ λόγο του οικοσυστήματος κατέληξα στα πρώτα . Πρώτης γενιάς . Απλά Α-ψο-γα.
Δεν νομίζω να δικαιολογούν 30 βαθμούς διαφοράς .
Δεν ξέρω βέβαια τι αφορά η αξιολόγηση . Μπορεί όντως στην απόδοση ήχου της SAMSUNG να είναι ανώτερα αλλά σαν σύνολο δεν νομίζω να απέχουν τόσο και θεωρώ το συγκεκριμένο συγκριτικό «παραπλανητικό» .Εκτος και αν συγκρίνουν μόνο καθαρά απόδοση ήχου …

Vendetta

Chris_BMW χαζός δεν είσαι. Fan boy όμως είσαι δαγκωτό!!!

Panos

Εντάξει γελάνε και οι πέτρες! Όχι και 30 βαθμούς διαφορά! Μόνο ανεξάρτητη δεν μου φαίνεται η consumer reports όταν ακόμα και οι ίδιοι οι consumers δεν βγάζουν τέτοια διαφορά. Μάλλον το αντίθετο

Sakis

Mε 372 ms latency δεν πάνε πουθενά τα galaxy buds. Ουτε ταινία μπορεις να δεις ουτε παιχνίδι να παίξεις. Μονο μουσικη.
Πολύ καλύτερη αγορά είναι τα bose soundsport free (αν και λίγο ακριβότερα, αλλα αρκετά καλύτερο ηχο και 220msec latency που ειναι πολύ ανεκτό και πολλοί δεν θα το παρατηρήσουν).

for the records, τα Airpods φτάνουν τα 258 ms, οπότε ουτε η apple τα καταφέρνει καλά σε αυτό το θέμα.

Pitback

Τα 372 ms latency αφορούν ΜΗ Samsung συσκευές! Όταν συνδέονται με galaxy smartphones γυρνούν σε ένα δικό τους πρότυπο (scalable) και το latency είναι μηδενικό. Τα χρησιμοποιούσα με s9+ και τώρα με 10 + και είναι απλά ΑΨΟΓΑ για τα λεφτά τους πάντα. Επειδή ήμουν κ χρήστης airpods ,τα θεωρώ απλά σκουπίδια.

Tasos Spanos

Η εταιρεία αυτή σίγουρα τα παίρνει. Οποία ακουστικά και να έβγαζε πρώτα θα ήταν λόγο ότι την πλήρωσαν για να το κάνει

Δεν συγκρίνουμε ακουστικά in ear με on ear
Είναι λάθος από την ρίζα της η σύγκριση
Να ανήκαν στην ίδια κατηγορία να μπορούμε να πάμε παρακάτω
Οποίος ξέρει από ακουστικά καταλαβαίνει τι εννοώ

Βασιλης

Δωσε πόνο Samsung…Υστερα απο το πιο πληρες κινητο στην ιστορία της βιομηχανίας(note 10 pro 5g)και τα καλύτερα ακουστικά..ξύδι παιδιά….

GeorgeM

Το άρθρο σας είναι παραπλανητικό. Αναφέρεται μόνο στα θετικά, δηλαδή την αρκετά καλή ποιότητα ήχου.

Είμαι κάτοχος του S10 και είχα πάρει δώρο τα buds με την προαγορά. Έχουν τρομερά θέματα παραμόρφωσης ήχου σε κάποιες συνθήκες και συχνά οι συνομιλητές μου ζητούν να τα βγάλω γιατί ακούγομαι μακρινά.

Ο αδερφός μου που μιλάει 4 ώρες στο τηλ τη μέρα για τη δουλειά, με τα airpod1 δεν έχει παραπονεθεί ποτέ ότι δεν ακούει ή δεν τον ακούν όταν βάζει το ακουστικό να πάρει κλήση.

Εργονομικά τα buds είναι πιο κατάλληλα για δραστήριες κινήσεις αλλά τα airpod είναι πιο εύκολα στο βάλε βγάλε. Τέλος από μπαταρία τα airpod υπερτερούν αν και προσωπικά δεν θεωρώ ότι αυτό αφορά το μέσο χρηστη

Δεν χρειαζόμουν hands-free και εν τέλει χαίρομαι που δεν πλήρωσα για τα buds…

Κώστας Βλαχάκης

Δεν ειναι δική μας κρίση. Το άρθρο μας αναφέρεται σε άρθρο της αμερικανικής Consumer Reports https://www.consumerreports.org/headphones/apple-airpods-vs-samsung-galaxy-buds-earphones-face-off/

Νίκος

Μέχρι σήμερα ήμουν fun της samsung. Εχω πάρει τα samsung buds πριν 10 μήνες και είμαι πολύ δυσαρεστημενος.(Μου τα κάνανε δώρο και δεν εχω απόδειξη) Τα εχω στείλει την πρώτη φορά στο services 1 μηνα μετά την αγορά τους γιατί κανανε περιεργους ήχους και δεν μπορούσα να συνεννοηθώ με τους συνομιλητές μου.Τα στείλανε πίσω μετά από 10 ημέρες λέγοντας μου ότι αναβαθμίστικαν.Μετά από 2 μήνες περίπου κάνανε τους ίδιους θορύβους,τα ξαναστέλνω στο services και μετά από 1 εβδομάδα μου κάνουν αντικατάσταση το σώμα και αφήνουν την ίδια θήκη.Εδώ και 15 μερες φτάσαμε να ξανακάνουν τα ίδια, παίρνω στα κεντρικά πάλι τους εξηγώ ξανά την κατάσταση και μου λέει ο προϊστάμενος να τα στείλω στο services και να δούμε τι θα γίνει. Του λέω πάλι για την απόδειξη και μου λέει ότι δεν είναι θα τα βρούμε αυτά. Τα στέλνω την προηγούμενη Τετάρτη και την Πέμπτη με παίρνουν τηλέφωνο και μου λενε οτι δεν έχουν πρόβλημα και δεν κάνουν θορύβους. Τους λέω να βάλουν την ηχογραφημένη κλήση που έχουν να και να ακούσουν τους ήχους. Παρα ταύτα μου λεν να πάω να τα πάρω γιατί το services επιμένει ότι είναι έτοιμα.Την Παρασκευή λοιπόν παω και τα παίρνω. Τα ίδια προβλήματα ξανά.… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.