Ταχυδρομικό drone αξίας 20.000 δολαρίων βρίσκει… τοίχο

drone ατύχημα, Ταχυδρομικό drone αξίας 20.000 δολαρίων βρίσκει… τοίχο

Τα ταχυδρομικά drones θεωρούνται τα οχήματα του μέλλοντος που θα δώσουν μια άλλη διάσταση στις παραδόσεις. Ήδη μεγάλες εταιρείες του κλάδου όπως οι Amazon και UPS ποντάρουν σε αυτά, αλλά πόσο έτοιμα είναι στην πραγματικότητα;

Πρόσφατη επίδειξη μας έδειξε ότι δεν είναι και τόσο έτοιμα. Το περιστατικό έρχεται από τη Ρωσία, όπου στην πόλη Ulan-Ude, η Rudron/Expeditor 3M θα δοκίμαζε για πρώτη φορά ένα ταχυδρομικό drone, γεμάτη περηφάνεια.

Όμως, λίγο μετά την απογείωση, το ταχυδρομικό drone, το οποίο κόστιζε 20.000 δολάρια, για άγνωστο λόγο κι ενώ βρισκόταν στον αέρα, άρχισε να χάνει ύψος, προσέκρουσε στον τοίχο ενός κτιρίου και έπεσε στο έδαφος. Ο Alexei Tsydenov, επικεφαλής της περιοχής Buryatia χωρίς να είναι σίγουρος, υποθέτει ότι ίσως τα πάνω από 100 δίκτυα WiFi στην περιοχή να έπαιξαν ρόλο στην πτώση του drone. Ωστόσο, drones έχουν πετάξει και σε περιοχές με μεγαλύτερη πυκνότητα και σήματα WiFi.

Πάντως ο Tsydenov θα συνεχίσει να προσπαθεί, ενώ τα Ρωσικά ταχυδρομεία δεν ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένα και προσπάθησαν να αποστασιοποιηθούν από το γεγονός, πράγμα όχι και τόσο εύκολο, δεδομένου ότι το logo τους ήταν στο drone, ενώ εδώ και χρόνια ευελπιστούν να πραγματοποιήσουν σύντομα παραδόσεις με drones. Φαίνεται πάντως ότι τα σχέδια τους θα καθυστερήσουν λίγο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ante_geia

ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ!!! Θα μας βλέπουν οι εξωγήινοι και θα γελάνε με τα χάλια μας :’D :’D

keysmith

ε ρε τι έχει να γίνει όταν αυξηθούν και πληθύνουν σε χρήση.. Αν ποτέ βέβαια με τάτοια περιστατικά.

Ioannis

αφου δεν καρφωθηκε σε κανενα κεφαλι να εχουμε κ θυματα παλι καλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.

Gear Drones

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Gear Drones

Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το drone θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο.