TCL WQ Gaming: Οθόνη για tablet με ρυθμό ανανέωσης 240Hz

TCL WQ Gaming, TCL WQ Gaming: Οθόνη για tablet με ρυθμό ανανέωσης 240Hz

Το Huawei MatePad Pro έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου και θα είναι το πρώτο tablet με οθόνη η οποία διαθέτει punch hole. Ωστόσο, φαίνεται ότι η κινέζικη κατασκευάστρια οδεύει στο να δημιουργήσει ένα νέο trend. Πρόσφατο leak αποκάλυψε την TCL WQ Gaming, μία νέα οθόνη για tablet.

Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της οθόνης

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το leak, η TCL WQ Gaming έχει εντυπωσιακό ρυθμό ανανέωσης 240Hz, διαγώνιο 10,8 ίντσες, ανάλυση 2.560×1.600 pixels, πυκνότητα 280 ppi, φωτεινότητα 500 nits, γκάμα χρωμάτων DCI-P3, και GTG 2ms.

Το φύλλο προδιαγραφών που δημοσίευσε ο leakster, αποκαλύπτει επίσης ότι η TCL WQ Gaming έχει πάχος 1,5 χιλιοστά και το punch hole, το οποίο βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία, έχει διάμετρο 3,5 χιλιοστά και περιθώρια με διάμετρο 0,6 χιλιοστά.

TCL WQ Gaming, TCL WQ Gaming: Οθόνη για tablet με ρυθμό ανανέωσης 240Hz

Η πιο σημαντική αναφορά στο φύλλο προδιαγραφών είναι ο ρυθμός ανανέωσης, ο οποίος είναι 240Hz. Πρόκειται για refresh rate το οποίο συνήθως βρίσκουμε σε gaming monitors. Όμως, όπως όλα δείχνουν, η TCL κατάφερε να δημιουργήσει μία μικρότερη οθόνη η οποία υποστηρίζει έναν τόσο υψηλό ρυθμό ανανέωσης και θα χρησιμοποιηθεί σε tablets, στο εγγύς μέλλον.

Τι μπορεί να προσφέρει μια τέτοια οθόνη

Παρόλο που τα gaming smartphones έγιναν αρκετά δημοφιλή το τελευταίο έτος, μόνο το Asus ROG II υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz (240Hz touch-sensing). Ενώ σε επίπεδο tablets, συναντάμε ελάχιστες συσκευές που λογίζονται ως gaming.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι οι πωλήσεις των tablets δεν πάνε και τόσο καλά, είναι λογικό που ελάχιστες εταιρείες ασχολούνται με τη συγκεκριμένη αγορά. Ίσως η TCL WQ Gaming δημιουργήσει ένα νέο τομέα, αυτόν των gaming tablets, και ενδεχομένως καταφέρει να ενισχύσει την αγορά τους.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ermina

Το asus rog 2 δεν υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 240hz αλλά 120hz.Το touch sensing το οποίο διαθέτει αγγίζει τα 240hz

Κώστας Βλαχάκης

Σωστή παρατήρηση, 120Hz refresh rate και 240Hz touch-sensing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

Βόλτα στο περίπτερο της TCL στο MWC 2024 [Booth tour video]

Ανακαλύψτε μαζί μας τις τεχνολογικές προόδους που έχει κάνει η TCL για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη κάνοντας βόλτα στο booth της στο MWC 2024 στη Βαρκελώνη.

Gear featured TCL

TCL NXTPAPER 3.0: Τεχνολογία οθόνης που φιλτράρει το επιβλαβές μπλε φως έως και 61%

Η TCL αποκάλυψε την τεχνολογία οθόνης NXTPAPER το 2021 και τώρα, στη CES 2024 στο Λας Βέγκας, ανακοίνωσε το NXTPAPER 3.0.

Smartphones TCL TCL Android smartphones

TCL 40 NXTPaper 5G: Οθόνη με αίσθηση χαρτιού και ξεκούραστη θέαση

Το TCL 40 NXTPaper 5G είναι ένα μοναδικό smartphone καθώς φέρνει την καινοτομία NXTPAPER μέσω της οποίας η οθόνη έχει την αίσθηση και την υφή του χαρτιού για ξεκούραστη πολύωρη θέαση περιεχομένου!

Gear IFA 2023 TCL

Dolby Atmos: Έρχεται στις τηλεοράσεις TCL [IFA 2023]

H Dolby Laboratories παρουσίασε την τελευταία της καινοτομία στον καθηλωτικό ήχο, το Dolby Atmos FlexConnect.