TDK, Εύκαμπτες και διαφανείς οθόνες OLED

Η Ιαπωνική εταιρεία TDK παρουσίασε δύο οθόνες τεχνολογίας OLED (μία έγχρωμη και μια μονόχρωμη) με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι οθόνες αυτές είναι εύκπαμπτες και διαφανείς και μας βάζουν σε σκέψεις για το που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις μελλοντικές μας ηλεκτρονικές συσκευές! Αλήθεια, μπορείτε να φανταστείτε και να μοιραστείτε μαζί μας το πως θα μπορούσε να είναι το μέλλον των gadget μας με παρόμοιες οθόνες;

, TDK, Εύκαμπτες και διαφανείς οθόνες OLED

, TDK, Εύκαμπτες και διαφανείς οθόνες OLED

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Element Σωτηρίου
Νίκος

Ηξερα οτι καποια μερα θα βγουν αυτες αλλα δεν πιστευα τοσο συντομα! wow!
Τα χρωματα ομως αν στο μελλον βγαλουν τετοια κινητα θα ειναι εξισου καλα με τα αλλα οταν εχει μαλιστα και διαφανες οθονη;; δεν πιστευω να ειναι ετσι!

Kostas

σε τι χρησιμευει αυτο??? στο να μην βλεπεις καλα την οθονη??? :S

Νίκος

Εμενα προσωπικα μονο η πρωτη μου φαινεται καπως η μαλλον πολυ καλη! Φανταστειτε πανε πια οι επειπεδες οθονες τωρα εχουμε και καμπυλη και που ξερεις και στο μελλον μπορει να βγαλουν και οθονες υπολογιστη με καμπυλη!…
Την μονοχρωμη τι να την κανεις; Ξαναργιναμε στις εποχες προ 1997;

ΧΡΗΣΤΟΣ

Εικόνες από το μέλλον!

Solon

Η σημαντική εξέλιξη είναι οι εύκαμπτες οθόνες κατά τη γνώμη μου. Οι διάφανες προσωπικά
μου μοιάζουν περισσότερο εφετζίδικες αν και σίγουρα θα έχουν κάποιες εφαρμογές όπως στα παμπρίτζ των οχημάτων. Οι εύκαμπτες όμως, όταν φτάσουν στο σημείο να μπορούν να τυλίγονται και να ξετυλίγονται, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να κουβαλάμε μαζί μας συνεχώς έναν υπολογιστή με ελάχιστο όγκο. Θα είναι πραγματική επανάσταση και θα αλλάξουν τους υπολογιστές που ξέρουμε.

alex

fadasou lei na odigis kai to babriz tou aftokinitou na ine mia tetia ikona pou sou lei ta teleftea nea kai blepis video

PascaL 425 (Γιώργος) - Συντάκτης Formula 1

Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι απλά φοβερή! Και όχι μόνο αυτό. Οι ρυθμοί εξέλιξης αυξάνονται συνεχώς. Διάβασα ότι μέσα στην επόμενη 10ετία οι στάνταρ επεξεργαστές θα είναι 6πύρηνοι και 8πύρηνοι. Επίσης, οι υπολογιστές θα ανοίγουν όπως ανοίγουν τα φώτα στα σπίτια μας. Ακαριαία! Έχουν βρει ένα νέο είδος μνήμης που θα μπορεί να φορτώνει τα δεδομένα απίστευτα γρήγορα!

Ίσως και τα τζάμια του σπιτού μας να είναι «οθόνες»! Αλλά κάπου διάβασα ότι σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχουν φωτιστικά. Θα κολλάμε στα τζάμια είδικες πάρα πολύ λεπτές μεμβάνες που θα είναι αόρατες την ημέρα και τη νύχτα θα φωτίζουν τον χώρο. Απίστευτα πράγματα!!

tasos

@alex φαντασου κ την intersalonika που θα τρεχει κ δε θα φτανει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;