Textalyzer: Το εργαλείο που δείχνει αν το ατύχημα προκλήθηκε λόγω κινητού

Όταν ένας οδηγός που εμπλέκεται σε ατύχημα, βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, η αστυνομία έχει τον τρόπο να δει αν είναι μεθυσμένος κάνοντας ένα απλό αλκοτέστ με το λεγόμενο breathalyzer. Τι γίνεται όμως όταν ο οδηγός προκάλεσε το ατύχημα λόγω του κινητού του;

Δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που προκαλούνται καθημερινά επειδή οι οδηγοί έχουν την προσοχή τους στο κινητό στέλνοντας μηνύματα, email, ελέγχοντας τους λογαριασμούς τους στα social media κλπ. Μελλοντικά, η αστυνομία μπορεί να αποκτήσει τη δυνατότητα να γνωρίζει πότε ο οδηγός ήταν απασχολημένος στο κινητό του και προκάλεσε το ατύχημα. Αυτό θα γίνει χάρη στο Textalyzer.

Η Νέα Υόρκη επιχειρεί να περάσει έναν νόμο, ο οποίος θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν ένα εργαλείο το οποίο θα αναλύει το κινητό του οδηγού. Με αυτόν τον τρόπο θα βλέπουν αν ο οδηγός λίγο πριν το ατύχημα είχε την προσοχή του στο κινητό γράφοντας κάποιο μήνυμα.

Το Textalyzer έρχεται από την Cellebrite, αν σας θυμίζει κάτι το όνομα, να πούμε ότι είναι η ισραηλινή εταιρεία που φέρεται να βοήθησε το FBI να ξεκλειδώσει το iPhone 5c που ανήκε σε τρομοκράτη. Το θετικό είναι ότι το νέο εργαλείο θα επιτρέπει μεν στους αστυνομικούς να δουν αν υπήρξε δραστηριότητα στο κινητό λίγο πριν το ατύχημα, αλλά δεν θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό του.

textalyser, Textalyzer: Το εργαλείο που δείχνει αν το ατύχημα προκλήθηκε λόγω κινητού

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Beholder

Επιτέλους, για να σταματήσει αυτή η λαίλαπα, οι ηλίθιοι να οδηγούν με το κινητό κολλημένο στο αυτί και το κεφάλι σε κλίση. Και το χειρότερο είναι τα τραγικά μηχανάκια, να οδηγεί ο άλλος χωρίς κράνος και να γράφει sms ταυτόχρονα. Ζώα.

Agnostos13

Απο την στιγμη που δεν θα εχουν προσβαση στο ειδος της χρησης πως θα ξερουν αν εγω εγραψα κατι ή απλα μου ηρθε μια ειδοποιηση και την κοιταζα ή δεν κοιταζα καν τη συσκευη;
Η λυση σε αυτα ειναι η προληψη και η ενγμερωση και οχι η καταστολη…

tedd

Επιτελους. Να βγει και να ερθει γρηγορα και στα μερη μας. Οι ηλιθιοι τετοιου ειδους εχουν αρχισει και αυξανονται απειλητικα….

BioHack3r

Κάτι μου λέει ότι θα είναι τεράστια αποτυχία το εργαλείο, το γεγονός ότι υπάρχει δραστηριότητα στο τηλέφωνο δεν αποδεικνύει τίποτα μπορεί να έλαβες notification ή μήνυμα και να στο διάβασε η SIRI οπότε πως ξέρει η συσκευή αν υπήρχε δραστηριότητα από πλευράς του χρήστη, και μάλιστα χωρίς να παίρνει πρόσβαση στο κινητό (πράγμα που δεν μπορεί να κάνει όσο είναι κλειδωμένο). Ο μόνος τρόπος που μου περνάει από το μυαλό είναι αν εκμευταλεύεται κάποιο κενό ασφαλείας το οποίο αργά ή γρήγορα θα κλείσει από την Apple/Google για τις αντίστοιχες συσκευές. Οπότε μιας και η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις, δηλαδή να χρησιμοποιεί το εργαλείο μόνο στις συσκευές που έχουν το κενό ασφαλείας απλά θα το καταργήσει.

Georgios

Αν τους πει καποιος δεν εχει κινητο!!!!η αν εχει και ενα δευτερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.