Πιο λεπτά iPad έως το 2024 χάρη στη hybrid τεχνολογία OLED;

ipad, Πιο λεπτά iPad έως το 2024 χάρη στη hybrid τεχνολογία OLED;

Η Apple θα μπορούσε να υιοθετήσει μια «υβριδική» τεχνολογία OLED στα iPad έως το 2024 που θα επέτρεπε πιο λεπτές συσκευές μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος παραγωγής, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα στο DigiTimes.

Συνδυάζοντας άκαμπτα γυάλινα υποστρώματα OLED με εύκαμπτη ενθυλάκωση λεπτής μεμβράνης OLED, αυτή η τεχνολογία φέρεται να φτιάχνει πιο λεπτά πάνελ. Η διαδικασία φέρεται επίσης να συνεπάγεται χαμηλότερο κόστος παραγωγής από τα εύκαμπτα πάνελ OLED, επειδή δεν απαιτεί στρώμα οπίσθιου φωτισμού.

Η αναφορά στην υβριδική τεχνολογία OLED εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Αύγουστο από το κορεατικόThe Elec, το οποίο ανέφερε επίσης ότι η Apple θα μπορούσε να την υιοθετήσει στα iPads έως το 2024. Ωστόσο, αυτή η έκθεση ισχυρίστηκε ότι η Apple προτιμούσε την υβριδική OLED έναντι των ευέλικτων πάνελ OLED που χρησιμοποιεί στα μοντέλα iPhone της επειδή τα εύκαμπτα πάνελ έχουν την τάση να «τσαλακώνονται» εμφανώς, ειδικά στις οθόνες μεγαλύτερου μεγέθους.

Η φήμη επιστρέφει τώρα χάρη σε μια αναφορά που υποστηρίζει ότι η Apple έχει φέρει έναν άλλο κατασκευαστικό εταίρο στην αλυσίδα εφοδιασμού της που πιθανότατα θα συμμετάσχει σε επερχόμενες ανανεώσεις στο iPad Pro και MacBook Pro 12,9 ιντσών.

Η τεχνολογία Taiwan Surface Mounting Technology (Taiwan SMT) θα αναλάβει τη διαδικασία SMT για οπίσθιο φωτισμό mini LED των 12,9 ιντσών iPad Pro και MacBook Pro, γενόμενη για πρώτη φορά κατασκευαστής αλυσίδας εφοδιασμού της Apple, σύμφωνα με πηγές του κλάδου.

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι η Apple συνέβαλε οικονομικά στις προσπάθειες της SMT να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα, με εξοπλισμό αφιερωμένο στη διαδικασία SMT για οπίσθιο φωτισμό mini-LED, κάτι που είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί από τον τυπικό οπίσθιο φωτισμό LED, καθώς περιλαμβάνει τη χρήση περισσότερων μίνι τσιπ LED.

Αυτή τη στιγμή, οι μόνες συσκευές της Apple που χρησιμοποιούν mini-LED είναι το MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών και το iPad Pro 12,9 ιντσών. Και οι τρεις συσκευές αναμένεται να ανανεωθούν με τσιπ M2 πριν από το τέλος του έτους.

Η Apple αναμένεται να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού mini-LED μέχρι να ωριμάσει η υβριδική τεχνολογία OLED και να είναι έτοιμη για εμπορευματοποίηση, κάτι που είναι απίθανο να συμβεί πριν από το 2024, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.