Θα έρθουν ή όχι νέα iPad αυτή την εβδομάδα;

iPad, Θα έρθουν ή όχι νέα iPad αυτή την εβδομάδα;

H Apple φέρεται να προχωράει στην ανάπτυξη των νέων μοντέλων iPad και MacBook, ωστόσο ο Mark Gurman του Bloomberg πιστεύει ότι η κυκλοφορία αυτών των συσκευών «δεν θα γίνει αυτόν τον μήνα».

«Η εταιρεία συνηθίζει να παρουσιάζει νέα laptop και iPad τον Οκτώβριο — περίπου ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του τελευταίου iPhone και Watch», δήλωσε ο Gurman, στο ενημερωτικό δελτίο του Power On. «Και ενώ ανέφερα τον Ιούλιο ότι η Apple σχεδίαζε μια τέτοια κυκλοφορία φέτος, οι τελευταίες ενδείξεις δείχνουν ότι αυτό δεν θα συμβεί αυτόν τον μήνα».

Ο Gurman σημείωσε ακόμα ότι νέα μοντέλα iPad Air, iPad mini και entry-level iPad βρίσκονται όλα υπό ανάπτυξη με ταχύτερα τσιπ, αλλά δεν πιστεύει ότι “ενημερώσεις οποιασδήποτε σημασίας είναι επικείμενες”. Αυτή η διατύπωση δεν είναι το ίδιο σαφής συγκριτικά με αυτήν για τα iPad.

Τον περασμένο μήνα, ο αναλυτής της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple, Ming-Chi Kuo, δήλωσε ότι «τα νέα μοντέλα iPad είναι απίθανο να έρθουν πριν από το τέλος του έτους». Εάν αυτός ο ισχυρισμός αποδειχθεί ακριβής, το 2023 θα είναι το πρώτο ημερολογιακό έτος χωρίς να ανακοινώνονται νέα iPad στα 13 χρόνια ιστορίας της συσκευής.

Όσον αφορά στα MacBooks, ο Gurman αναμένει ότι τα επόμενα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών, MacBook Pro 16 ιντσών, MacBook Air 13 ιντσών και MacBook Air 15 ιντσών θα κυκλοφορήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2024. Για το iMac ή άλλα Mac δεν υπήρξε κάποια αναφορά από τον αναλυτή.

Στον αντίποδα, το Supercharged News και το 9to5Mac αυτό το Σαββατοκύριακο ανέφεραν ότι η Apple σχεδιάζει να ανακοινώσει ενημερωμένα μοντέλα iPad Air, iPad mini και entry-level iPad αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενες πηγές. Και οι δύο δημοσιεύσεις ανέφεραν ότι το iPad Air θα φοράει το τσιπ M2 και το iPad mini το τσιπ A16 Bionic.

Πιο συγκεκριμένα, το Supercharged αναφέρει ότι η Apple έχει προγραμματίσει ενημερώσεις με επιλεγμένο προσωπικό μέσων ενημέρωσης, ειδικά αφιερωμένες στο iPad. Η Apple ενημέρωσε για τελευταία φορά τη σειρά iPad τον Οκτώβριο του 2022 με το iPad Pro που τροφοδοτείται από M2 και το πλήρως επανασχεδιασμένο entry-level iPad 10ης γενιάς.

Τα νέα προϊόντα αυτή την εβδομάδα αναμένεται να είναι ενημερώσεις για το iPad mini, το iPad Air και το entry-level iPad. Οι πηγές πρόσθεσαν ότι οι ανακοινώσεις θα μπορούσαν να γίνουν την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και να πραγματοποιηθούν στον ιστότοπο της Apple και στο κανάλι της στο YouTube.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Xiaomi 15: Φήμες ότι έρχεται μέσα Οκτώβρη με Snapdragon 8 Gen 4

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Xiaomi έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πρώτης κυκλοφορίας για το επερχόμενο SoC Snapdragon 8 Gen 4.

Smartphones Android featured iOS

iOS vs Android: Ποιο λειτουργικό σύστημα είναι πιο ασφαλές;

Πείραμα που διεξήχθη από δημοσιογράφο του Cybernews θέλει να δείξει ποια πλατφόρμα είναι πιο ασφαλής, το iOS ή το Android.

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.