H συσκευή που ανιχνεύει τις φλέβες πριν την αιμοληψία

Σε όλους μας έχει τύχει έστω μια φορά να πάμε για εξετάσεις αίματος ή αιμοδοσία και να μην πετύχει η νοσοκόμα τη φλέβα με την πρώτη φορά πράγμα που δεν είναι ότι πιο ευχάριστο ειδικά αν φοβάσαι τις βελόνες. Μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο να βρίσκεις τις φλέβες στο ανθρώπινο σώμα, αποφεύγοντας έτσι τα πολλαπλά αποτυχημένα τρυπήματα που όλοι έχουμε βιώσει.

Η υπηρεσία αιμοδοσίας Ερυθρού Σταυρού της Αυστραλίας χρησιμοποιεί αυτές τις συσκευές, που εκπέμπουν φως στο εγγύς υπέρυθρο ώστε να εντοπίζουν τις φλέβες. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να μελετήσουν αν αυτό οδηγήσει σε μειωμένο άγχος του αιμοδότη, κάνοντας την διαδικασία πιο ευχάριστη ώστε να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να επιστρέψει για δωρεά αίματος.

Η υπηρεσία αυτή του Ερυθρού Σταυρού θα ελέγξει 300 νέους αιμοδότες και 600 παλιούς δότες, ηλικίας 18 με 30 χρόνων. Ελπίζουν ότι αυτό θα έχει θετική ψυχολογική επίδραση στους νέους δότες και δεν θα σταματήσουν την αιμοδοσία.

Η συσκευή αυτή δουλεύει στέλνοντας εγγύς υπέρυθρο φως στην φυσικά αποξυγονωμένη αιμοσφαιρίνη. Η αποξυγονωμένη αιμοσφαιρίνη απορροφά την ακτινοβολία και οι φλέβες φωσφορίζουν με το πράσινο φως.

Δείτε στο video πως λειτουργεί:

συσκευη ανιχνευσης φλεβων, H συσκευή που ανιχνεύει τις φλέβες πριν την αιμοληψία

συσκευη ανιχνευσης φλεβων, H συσκευή που ανιχνεύει τις φλέβες πριν την αιμοληψία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alejbl

Κώστα, θυμάμαι είχα πάει πριν κάνα 10μηνο για να δώσω αίμα και βγάζει σένα τέτοιο ο μικροβιολόγος και το κοιτάω και λέω τι έγινε εδώ :Ρ. Είναι όντως εντυπωσιακό και διευκολύνει πολύ την διαδικασία.

nikmour

Να είμαι τώρα στο σταθμό των λεωφορείων και να μου λένε “φιλαράκι έχεις 50 λεπτα να πάρω το μηχάνημα που ανιχνεύει τις φλέβες και να πάω και στο χωριό μου?”.
Πλάκα πλάκα επειδή είμαι εθελοντής αιμοδότης, είναι μία στο Ιπποκράτειο που μου έχει σπάσει την φλέβα μία φορά. Αυτή θα την βοηθήσει το μηχάνημα.

Theodore.

Τι θυμηθηκα τωρα…Επειδη η μακαριτισα η μανα μου,ταλαιπωρηθηκε καποιους μηνες πριν μας αφησει χρονους,χρειαστηκε πολλες φορες να τρυπηθει στις φλεβες,και εκει ηταν το δραμα,γιατι οι περισσοτεροι που προσπαθουσαν να παρουν το αιμα,δεν γνωριζαν να το κανουν.
Ειδικα στον Ευαγγελισμο,οπου καθησε 15 μερες,ηταν το δραμα,γιατι καμια νοσοκομα δεν ηξερε να της παρει το αιμα,και την ταλαιπωρουσαν.
Και απο την αλλη μερια,υπηρχε ενας νεος,(που της επαιρνε αιμα καθε μηνα),και που με το που επεστρεψε η ταλαιπωρη στο σπιτι απο το Νοσοκομειο,και χρειαστηκε να γινει αιμοληψια,βρηκε αμεσως τη φλεβα και ολα καλα.
Μακαρι το συστημα αυτο,να γλυτωσει καποιους ανθρωπους απο την ταλαιπωρία…

Aris

Την συσκευή την έχει στο Χαλάνδρι μικροβιολόγος:

https://www.mycolab.gr/

Είναι ιδανική για μωρά – καθώς οι φλέβες δεν φαίνονται με γυμνό μάτι!

nikos

Ότι πρέπει για τις νοσοκόμες και αναισθησιολόγους του Κ.Α.Τ! Μια φορά έκανα εγχείρηση εκεί και μέχρι να με βάλουν μέσα με τρύπησαν 100 φορές! Στο τέλος δεν είχε αφήσει φλέβα για φλέβα και με τρύπησε σε αρτηρία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.