Ο Tim Cook σχολιάζει την τιμή των 349 δολαρίων για το HomePod

tim cook ipod price, Ο Tim Cook σχολιάζει την τιμή των 349 δολαρίων για το HomePod

Η Apple ανακοίνωσε το δικό της έξυπνο ηχείο στο οποίο έβαλε μέσα την ψηφιακή βοηθό Siri και το ονόμασε HomePod. Αυτό που σχολιάστηκε ιδιαίτερα ήταν η τιμή του. Την ώρα που ο ανταγωνισμός όπως το Amazon Echo, έχει κυκλοφορεί με τιμή στα 175 δολάρια, η Apple θα ζητήσει για το HomePod 349 δολάρια, όταν γίνει διαθέσιμο τον Δεκέμβριο.

tim cook ipod price, Ο Tim Cook σχολιάζει την τιμή των 349 δολαρίων για το HomePod

O CEO της Apple, Tim Cook δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι το HomePod διαφοροποιείται τόσο πολύ από τον ανταγωνισμό. Όταν κυκλοφόρησε η Apple τα iPod και iPhone υπήρξαν πολλές επιφυλάξεις ότι οι υψηλές τους τιμές δεν θα προσέλκυαν τους χρήστες.

Ο ίδιος είπε: “Αν θυμάστε όταν ήρθε το iPod, πολλοί είπαν ‘γιατί να θέλει κάποιος να πληρώσει 399 δολάρια για ένα MP3 player;’. Και όταν ανακοινώθηκε το iPhone είπαν: ‘Θα πληρώσει κανείς (ότι ποσό ζητούσε τότε η Apple) για το iPhone;’. Το ίδιο έγινε και με το iPad. Έχουμε πολύ καλό ιστορικό στο να δίνουμε στους ανθρώπους κάτι που μπορεί να μην ήξεραν ότι ήθελαν”.

Μένει να δούμε τι θα καταφέρει να κάνει με το HomePod από Δεκέμβριο που θα βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων.

Διαβάστε επίσης: HomePod: Ενδιαφέρονται οι Apple fans για την αγορά του;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

“Έχουμε πολύ καλό ιστορικό στο να δίνουμε στους ανθρώπους κάτι που μπορεί να μην ήξεραν ότι ήθελαν” Αυτό ακριβώς!

ΑΝΔΡΕΑΣ

Οφείλει πολλές εξηγήσεις ο Κύριος Κούκ! Μετά την πολύ χαμηλή τιμή διάθεσης του λευκώματος με φωτογραφίες πέρυσι,2ο κρούσμα τώρα.Δίνουμε pure innovation με top ηχείο και την καλύτερη ψηφιακή βοηθό μόνο 350; ΜΟΝΟ;
Μια καλή,λογική τιμή θα ήταν 550 προ φόρων.Οι πιστοί μας περιμένουν κάτι premium,ακριβό ώστε να αναδειχθούν ,να ξεχωρίσουν από την πλέμπα.ΜΕΓΑ ΦΑΟΥΛ! 😣

χρηστος

Σαν να σου λεει: ”Επειδη το βγαζουμε εμεις, η εταιρια του μηλου, θα εχει ζητηση ετσι κι αλλιως. Οποτε το κοστολογουμε και οσο θελουμε”
Θαυμαστε λογικη εταιριας που νοιαζεται για τους πελατες της..

newton91

Οσο παει ολο και πιο σιχαμενη εταιρεια γινεται

Μάνος

Ναι αλλά το iPod καινοτόμισε με το ui του, το iPhone κατωχύρωσε την ευχρηστία στα smartphone εποχής windows mobile (άσχετο αν μετά ανέλαβε το Android) και το iPad ήταν the first of it’s kind (δεν λαμβάνω υπόψην μου τα windows xp/vista era tablets για ευνόητους λόγους). Το Amazon Echo είναι πιο εύχρηστο από το HomePod, έχει καλύτερο smart home και γενικότερο compatibility, κατά την γνώμη πολλών καλύτερο AI από την Siri και δεν ξέρουμε ακόμα αν θα υποστηρίζει άλλες εφαρμογές ή IoT πρότυπα εκτός από το HomeKit των ίδιων. Άρα πού “καινοτομεί” η Μήλο ΑΕ με το Siri Speaker της?

Χρηστος

Επειδη δουλευω τα Sonos και τα Helios, θα ηθελα να πω την αποψη μου για να κανουμε λιγη συζητηση.
Η συσκευη της Apple απο οσα εχουμε δει μεχρι τωρα (αν δρν μου ξεφυγε δηλαδη) θα παιζει μουσικη μονο μεσω του itunes, οποτε θα πρεπρι να πληρωνεις subscription αλλα και αγορα/κατρβασμα τραγουδιων αν θες να τα εχεις στο account σου. Βεβαια βαζει Siri μεσα που στο εξωτερικό βλεπω το χρησιμοποιουν αρκετα στην καθημερινοτητα τους.
Αν δεν σε ενδιαφερει το siri τοτε ειναι τζαπα λεφτα γιατι το sonos και το helios σου δινουν πολλες δυνατοτητες στο θεμα μουσικης αλλα και ευελιξίας σε θεματα notifications/alarms.
Τωρα αν σε ενδιαφερει η ψηφιακη βοηθος τοσο πολυ τοτε ναι αξιζει το apple αλλα και παλι ΝΟΜΙΖΩ οτι ειναι πολλα τα λεφτα για οσα δινει αλλα ετσι κανεο σε ολα τα προιοντα της.

James

Όποιος δίνει λεφτά για να έχει ποιοτικο ήχο, σίγουρα δεν ακούει μουσική από ανθοδοχεια, αλλά έχει κάποιο καλό ηχοσύστημα στο σπίτι του.

Εγώ πχ θα έπαιρνα ένα Google home 120 ευρώ και ένα Chromecast audio άλλα 30 ευρώ, θα το έβαζα πάνω στο ηχοσύστημα και τέλος. Αυτό για μουσική μόνο, αφού με άλλα 30 βάζεις και στην τηλεόραση chromecast και βλέπεις κιόλας.

Σίμος

Καλησπέρα παιδιά. Επειδή είμαι λίγο άσχετος με αυτό το θέμα, τί ακριβώς είναι το Siri που αναφέρει ο Cook και γιατί είναι τόσο σημαντικό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.