Tim Cook: Βλέπει μεγαλύτερο μέλλον στο AR από το VR

Το virtual reality έχει γίνει αρκετά δημοφιλές τον τελευταίο χρόνο, με τις περισσότερες εταιρείες στον χώρο των smartphones να εργάζονται ώστε να κυκλοφορήσουν το δικό της virtual reality headset. Την τάση αυτή έχει αποφύγει να ακολουθήσει η Apple, αφού δεν έχει ακουστεί ούτε μια φήμη για κυκλοφορία VR headset.

Αυτό ίσως εξηγείται με τις τελευταίες δηλώσεις του Tim Cook. Σε συνέντευξή του ο CEO της Apple, ανέφερε ότι ο ίδιος το Augmented Reality (επαυξημένη πραγματικότητα, AR) θα τα καταφέρει καλύτερα από το Virtual Reality (εικονική πραγματικότητα, VR). Ο ίδιος ανέφερε: «Κατά την άποψη μου η επαυξημένη πραγματικότητα είναι κατά πολύ καλύτερη, αφού επιτρέπει και στους δύο χρήστες να είναι παρόν σε μια συζήτηση, αλλά ταυτόχρονα να έχουν και κάποια άλλα εμφανή και στους δύο αντικείμενα. Ίσως είναι κάτι για το οποίο συζητάμε, ένα πρόσωπο το οποίο είναι εκεί αλλά όχι παρόν, το οποίο θα φαίνεται σαν να είναι εκεί μαζί μας. Οπότε υπάρχουν αρκετά ωραία πράγματα να κάνεις».

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Cook αναφέρεται στην επαυξημένη πραγματικότητα, με τις φήμες να κάνουν λόγο για μια μυστική ομάδα η οποία εργάζεται πάνω στην επαυξημένη πραγματικότητα και το αντίστοιχο headset. Επιπλέον η Apple ίσως έχει και μια ομάδα που δουλεύει και πάνω στο virtual reality.

Η Microsoft, και αυτή δεν έχει υποδεχθεί ένθερμα το virtual reality, με την ίδια όμως να έχει δείξει ήδη κάποια πράγματα και πάνω στο AR. Αναμένουμε το μέλλον για να δούμε τι μπορεί να έχει στο μυαλό της η Apple.

tim cook ar, Tim Cook: Βλέπει μεγαλύτερο μέλλον στο AR από το VR

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Και σε αυτό πρωτοπορεί η Θεά μας!! Είδατε τι ωραία που τα λέει ο Κύριος Κούκ?
Που να αρχίσει να εμφανίζει και AR products!! Τρέμετε όλοι σας!!
Apple rules, haters gona hate!!

Giannis

Δεν είπε κάτι καινούριο ο Cook. Είναι γνωστό αυτό που είπε και έχουν πολλοί την ίδια γνώμη με αυτόν.

NtinosMD

Μαλιστα δηλαδη σε λιγο θα μας λανσαρουν τα AppleGlass με ΑR ? Σε συνεργασια με Dior/D&G/RayBan/Versace κλπ ? Αλλα το ειπε ο Τιμ ο Μαγειρας οποτε ΠΡΕΠΕΙ να ειναι μελλον. Οιμε … να ερθουν σαν το ρολογακι τους ( για 2 χρονια κυκλοφορουσε στην αγορα το beta product ) κα θα λεγαμε παλι….

giorgosgek

Στο μυαλο τους καλοκαιρι , Τζομπς δεν θα γινεις ποτε. Μια χαρα είναι το ΑR θα ηθελα να δω το χρησιμοποιουν, αλλα το κανει μονο και μονο για να προκαλεσει και να παει κοντρα , τωρα που ασχολούνται τοσο καιρο με το VR και καθιερωθηκε πλεον ευρεως, είναι διαθεσιμο στο κοινο , μεχρι και από χαρτόκουτα, μιλαω συγκεκριμένα για τα κινητα. Το 3d στις συσκευες απετυχε , ερχεται το vr που πετυχε και μαζι του οθονες μεγαλες αναλυσεις , οποτε Κουκ, επειδή εσυ και η Huawei ζορίζεστε να μεγαλώσετε αναλυσεις στα προιοντα και βρίσκεται δικαιολογιες, τον πουλο που λενε και στο χωριο μου, γιατι σε αυτόν τον τομεα είναι σημαντικο , αλλα δεν καθεται καλα στην apple, δεν πρόκειται ποτε να κανουν τέτοιες “θυσιες” για VR η γενικα για κατι άλλο. Επισης ανετα ο τομεας του VR μπορει να ενσωματωσει το AR οποτε μια τρυπα στο νερο θα κανουν αμα επενδυσουν μονο εκει, δεν κοιταει και πολύ στο μελλον το ανθρωπακι από το South Park, μαλλον δεν του αφησε notes ο συγχωρεμένος….

tolkien

Ρε συ @Ανδρεα ειπες οτι ειναι Θεά ο ceo της Apple?
Μιλας σοβαρα? Εμεις παντως εδω παρεα που ημαστε και διαβασαμε το μηνυμα σου, λιωσαμε στο γελιο. Θεά Apple-tim (ακομη δεν μπορω να ξεχασω την ροζ εκδοση του itunes alla tim cook. 😛 :P)
Ειπαμε να σε γιουχαρουμε λιγο ως χρηστες Windows και Android. 😛 😛 😛

ΑΝΔΡΕΑΣ

@Tolkien Θεά όταν λέμε, εννοούμε την Apple!!

Οτιναναι

Ανδρέα, κόψε τα ναρκωτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i