Το Apple HomePod mini το smart speaker με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο

homepod mini, Το Apple HomePod mini το smart speaker με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο

Τα τελευταία δύο χρόνια και ενώ η αγορά smartphone έχει υποστεί ζημιά λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, οι πωλήσεις έξυπνων ηχείων είχαν ανέβει. Πιο συγκεκριμένα, κατέγραψαν μόνο μία τριμηνιαία πτώση από έτος σε έτος στην ιστορία της αγοράς… μέχρι τους πρώτους τρεις μήνες του 2022.

Τότε ο κλάδος κάπως απροσδόκητα συρρικνώθηκε κατά 4,5% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021. Το ποσοστό αυτό, αν και φαίνεται πολύ μεγάλο, εξηγείται αν κάποιος παρατηρήσει ότι η Alibaba, η Baidu και η Xiaomi είναι τρεις από τους έξι κορυφαίους παγκόσμιους προμηθευτές. Αυτές οι εταιρείες εξαρτώνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την εγχώρια παραγωγή και τις εγχώριες πωλήσεις, οι οποίες αποδείχθηκαν προβληματικές μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2022 λόγω «πρωτοφανούς αναζωπύρωσης της COVID-19 που έβαλε στον πάγο την καθημερινή ζωή για πολλούς Κινέζους».

Οι τρεις εταιρείες σημείωσαν διψήφια πτώση και αυτό βοήθησε την Apple να ανέβει στο βάθρο των προμηθευτών. Το χρυσό μετάλλιο συνεχίζει να πηγαίνει στην Amazo και το αργυρό στη Google. Για πρώτη φορά, η Apple έχει το μοντέλο έξυπνων ηχείων με τις περισσότερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, ξεπερνώντας το Echo Dot τέταρτης γενιάς της Amazon και το Nest Mini της Google, τα οποία τυχαίνει να είναι πολύ πιο προσιτά από το -περί ου ο λόγος-HomePod mini.

Συνολικά, 4,5 εκατ. μονάδες mini HomePod απεστάλησαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, αρκετά για ένα κομμάτι 12,7% από μια πίτα 35,3 εκατ. μονάδων, ένα επίτευγμα απίστευτο για τον κατασκευαστή ενός μόνο έξυπνου ηχείου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.