To Apple Mac Mini θα πάρει επεξεργαστές M2 και M2 Pro

Mac Mini, To Apple Mac Mini θα πάρει επεξεργαστές M2 και M2 Pro

Mac Mini, To Apple Mac Mini θα πάρει επεξεργαστές M2 και M2 Pro

O Mac Mini, ο μικρότερος desktop υπολογιστής της Apple αναμένεται να πάρει στο εσωτερικό του τον Μ2 και τον M2 Pro. Οι M2 και M2 Pro δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα, αλλά οι αναφορές συμφωνούν ως προς την εξέλιξη του Mac Mini.

Μπορεί στο πρόσφατο Peek Performance event της η Apple να μην ασχολήθηκε με το Mac Mini, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει το συγκεκριμένο μοντέλο χωρίς εξέλιξη. Ο επερχόμενος M2 της Apple θα είναι εκείνος που θα μπει στο βασικό μοντέλο, προσφέροντας αύξηση της απόδοσης σε σχέση με το παρόν μοντέλο. Το high end μοντέλο θα είναι εκείνο που θα εφοδιαστεί με τον Μ2 Pro, την πιο εξελιγμένη έκδοση του νέου επεξεργαστή.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες για τους νέους επεξεργαστές της Apple, αλλά πολλές είναι οι πληροφορίες που συγκλίνουν ως προς το ότι ο Μ2 θα είναι ένας επεξεργαστής με 9 ή 10 πυρήνες στη CPU, με τον M2 Pro να εκτιμάται ότι θα έχει 12 πυρήνες στη CPU. Η desktop πρόταση του Mac Mini με τον Μ2 αναμένεται να είναι προσιτή, καθώς οι φήμες το θέλουν να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ στα 700 δολάρια περίπου.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.