Το Apple Watch σας μπορεί να προβλέψει πότε δεν είστε αγχωμένοι

Apple Watch, Το Apple Watch σας μπορεί να προβλέψει πότε δεν είστε αγχωμένοι

Υπάρχει μια δυνατότητα στο Apple Watch που έχει σκοπό να μπορεί να ανιχνεύσει το άγχος σας. Και μια νέα μελέτη ισχυρίζεται ότι στην πραγματικότητα λειτουργεί όχι μόνο για να ανιχνεύσει το άγχος σας, αλλά και να το προβλέψει.

Η υπάρχουσα λειτουργία επιτρέπει στους κατόχους Apple Watch να κάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα με την εφαρμογή ECG απευθείας μέσω του ρολογιού τους. Οι εξετάσεις ECG καταγράφουν το χρόνο και τη δύναμη του καρδιακού σας παλμού και αποτελούν ένα τεστ που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να μάθουν για τον καρδιακό σας ρυθμό και να αναζητήσουν ανωμαλίες. Σύμφωνα με την Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης, οι γιατροί χρησιμοποιούν τακτικά ECG για να πραγματοποιούν τεστ αντοχής, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple θα ήθελε να συμπεριλάβει τις δυνατότητες ECG στη νέα της τεχνολογία.

Δεν ήταν σαφές πόσο χρήσιμη θα ήταν η μέτρηση ECG του Apple Watch για την παρακολούθηση του άγχους. Ωστόσο, μια νέα μελέτη ισχυρίζεται ότι η δυνατότητα ECG λειτουργεί ως βασικός ανιχνευτής στρες και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πρόβλεψη του στρες. Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Digital Health, «τα τρέχοντα μοντέλα έχουν υψηλή εξειδίκευση, προβλέποντας σχετικά καλά καταστάσεις «χωρίς άγχος», αλλά δεν έχουν την προγνωστική δύναμη να προβλέψει με ακρίβεια τις καταστάσεις «στρες» μέχρι στιγμής.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

Προβλεψη-καταγραφη αγχους εχει και το Huawei GT-2.
Δεν εχω κατανοησει ενα πραγμα. Κατα καιρούς βλεπω αρθρακια…η Apple εσωσε εναν ηλικιωμενο μεσω του ηλεκτρογραφηματος…η Apple εσωσε εναν αθλητη που επεσε…εναν ορειβατη…πως γινεται η Apple με μεριδιο αγορας 25% να σωζει το 90% των περιπτωσεων?
Τοσο προηγμενες τεχνολογιες εχει που δεν εχουν οι ανταγωνιστες ή τοσο προηγμενο μαρκετινγκ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch Ultra: Ακυρώθηκαν τα σχέδια για microLED οθόνη;

Ο προμηθευτής της Apple ams OSRAM ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα «επανεκτιμήσει τη στρατηγική της για microLED».

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch: Αφαιρείται η λειτουργία μέτρησης οξυγόνου για να αποφευχθεί η απαγόρευση στις ΗΠΑ

H Apple ετοίμασε τροποποιημένα μοντέλα Apple Watch που «δεν περιέχουν λειτουργικότητα παλμικής οξυμετρίας».