To Apple Watch σώζει τη ζωή ενός ανθρώπου που έπεσε με το ποδήλατο

Apple Watch, To Apple Watch σώζει τη ζωή ενός ανθρώπου που έπεσε με το ποδήλατο

Apple Watch, To Apple Watch σώζει τη ζωή ενός ανθρώπου που έπεσε με το ποδήλατο

Η πτώση ενός αναβάτη από ένα ηλεκτρικό ποδήλατο έγινε η αιτία να αναδειχθεί η σωτήρια επίδραση της τεχνολογίας. Ο αναβάτης του ηλεκτρικού ποδηλάτου χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι του, αλλά το Apple Watch ειδοποίησε για βοήθεια.

Το Apple Watch έστειλε μια αυτοματοποιημένη κλήση στις Αρχές, όταν ο ιδιοκτήτης του και αναβάτης του ηλεκτρικού ποδηλάτου έπεσε και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι του. Η ειδοποίηση αυτή ήταν σωτήρια, καθώς οι Αρχές βρήκαν αμέσως τον αναβάτη πεσμένο στο οδόστρωμα, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, να αιμορραγεί από το κεφάλι.

Το γεγονός ότι η βοήθεια έφτασε εκεί εγκαίρως ήταν κομβικό, αφού το ιατρικό προσωπικό μπόρεσε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και να του σώσει κυριολεκτικά τη ζωή, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Παρόμοιες σωτήριες παρεμβάσεις έχουν καταγραφεί και από την ειδοποίηση που έστειλαν τα Apple AirPods όταν ο κάτοχός τους χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.

Να που η τεχνολογία δεν μας ενώνει μόνο, ενίοτε μας σώζει κιόλας…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis V

Το Apple Watch διαθέτη και άλλες εφαρμογές που μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες η να βοηθήσουν στην διάγνωση καρδιολογικών προβλημάτων. Oξυγόνωση του αίματος, αναπνευστικό ρυθμό, παλμοί και σφίξεις καρδιάς, καρδιογράφημα και την ανίχνευση πτώσεις.
Ειδικά τα Apple Watch 6 & 7 διαθέτουν αρκετές εφαρμογές υγείας που ορισμένες φορές ίσως φανούν χρήσιμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Apple Music Apple TV

Οι νέοι στις ΗΠΑ λατρεύουν iPhone και Apple Watch αλλά τα Apple Music και Apple TV+ όχι και τόσο

Το iPhone συνεχίζει να είναι συντριπτικά δημοφιλές στους εφήβους, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα για τους εφήβους της Piper Sandler.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.