To Apple Watch σώζει τη ζωή μίας ηλικιωμένης στις ΗΠΑ

Apple Watch, To Apple Watch σώζει τη ζωή μίας ηλικιωμένης στις ΗΠΑ

Apple Watch, To Apple Watch σώζει τη ζωή μίας ηλικιωμένης στις ΗΠΑ

Η επιλογή μίας ηλικιωμένης στη Φλόριντα να αγοράσει ένα Apple Watch αποδείχθηκε σωτήρια για τη ζωή της. Το Apple Watch κατάλαβε ότι είχε πέσει και ειδοποίησε αυτομάτως για βοήθεια.

Το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα στην περιοχή του Saint Petersburg, στην πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ, στις 3 Μαρτίου 2022, όταν η άτυχη γυναίκα 71 ετών, έπεσε χωρίς να το καταλάβει και χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Το Apple Watch ειδοποίησε για βοήθεια και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα που ήταν η αιτία της πτώσης λόγω μειωμένης λήψης οξυγόνου. Η ηλικιωμένη γυναίκα θεωρεί τον εαυτό της εξαιρετικά τυχερό που ένα wearable μπόρεσε να οδηγήσει εμμέσως στην έγκαιρη διάγνωση του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε χωρίς να το γνωρίζει.

Το Apple Watch αμέσως μετά την πτώση έστειλε μήνυμα στο κινητό του γιου της γυναίκας που έσπευσε σε βοήθεια. Να, λοιπόν η απόδειξη ότι η τεχνολογία δεν μας ενώνει απλώς, ενίοτε μας σώζει κιόλας.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλεξ

πολύ καλό νέο , και μπράβο στην κυρία που είχε τη σοφία να το αγόρασει

Δημήτρης

Η ειδοποίηση ότι κάτι δεν πάει καλά με τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης γίνεται και στην Ελλάδα ή μόνο Αμέρικα?

Τριαντάφυλλος

Εγώ προσωπικά είχα το Apple Watch 6. Πολλές φορές με ρώτησε αν έπεσα και χτύπησα χωρίς να υπάρχει λόγος. Τη μία και μοναδική φορά που έπεσα και χτύπησα άσχημα το κεφάλι μου, δε λειτούργησε. Απογοήτευση…. Το πούλησα μερικές μέρες μετά…

SUPS 👨‍⚖️

τον δρακο τον ειδες πριν ή μετα αφου χτυπησες?

Δημητρης

Ηταν στο Survivor

Στέλιος

Βασικα δεν έσωσε ακριβώς την ζωη της αλλά ανέστειλε τον θάνατο της, αν έχεις καρκίνο ΤΕΛΟΣ!
Ομως το Apple Watch έκανε την δουλειά του και το έχει κάνει στο παρελθόν όποτε μάλλον είναι απαραίτητο αξεσουάρ και μάλλον πρέπει κάποια στιγμή σύντομα όσοι είμαστε πάνω από 50 να το αγοράσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.