Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Apple Pencil, Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Η Apple φέρεται να έχει δοκιμάσει εσωτερικά ένα νέο Apple Pencil με υποστήριξη visionOS, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα. Αυτό θα επέτρεπε στο Apple Pencil να χρησιμοποιηθεί με εφαρμογές σχεδίασης στο Vision Pro, όπως το Freeform και το Pixelmator.

Λεπτομέρειες για το project δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά μια πιθανότητα είναι ότι οι χρήστες θα μπορούν να σχεδιάζουν με το Apple Pencil σε ένα γραφείο ή σε άλλη επίπεδη επιφάνεια και το σχέδιο να εμφανίζεται στην ανοιχτή εφαρμογή visionOS. Αυτό ουσιαστικά θα μετέτρεπε το περιβάλλον ενός ατόμου σε έναν τεράστιο καμβά, γεμάτο με ευαισθησία πίεσης.

Ένα νέο Apple Pencil φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει μαζί με νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air τον Απρίλιο, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν θα είναι αυτό που θα υποστηρίζει το visionOS.

Η συμβατότητα με το Apple Pencil με το Vision Pro θα απαιτούσε επίσης ενημερωμένο λογισμικό, αλλά δεν είναι σαφές ποια έκδοση μπορεί να προσθέσει υποστήριξη. Η πρώτη beta του visionOS 1.2 πιθανότατα θα είναι διαθέσιμη στους προγραμματιστές ήδη αυτή την εβδομάδα και η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το visionOS 2 στην ετήσια διάσκεψη προγραμματιστών WWDC τον Ιούνιο.

Όπως και να έχει, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην κυκλοφορία ενός Apple Pencil με υποστήριξη visionOS και το προϊόν μπορεί να μείνει στη δοκιμαστική του φάση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.