Το επόμενο iPad Pro θα έχει οθόνη mini-LED, σύμφωνα με τον Kuo

, Το επόμενο iPad Pro θα έχει οθόνη mini-LED, σύμφωνα με τον Kuo

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή και πάντα εύστοχο στις προβλέψεις του Ming-Chi Kuo η Apple θα παρουσιάσει ένα νέο iPad Pro πριν το τέλος του έτους, το οποίο θα είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας με οθόνη mini-LED. Στη συνέχεια, αναμένουμε να δούμε την εν λόγω τεχνολογία οθόνης σε ακόμα περισσότερα προϊόντα.

Συγκεκριμένα, η Epistar παραμένει ο κύριος συνεργάτης της Apple για την παραγωγή των mini-LED chips, αλλά η Sanan όπως και άλλοι κατασκευαστές αναμένεται να ενισχύσουν τη γραμμή παραγωγής της Apple στο άμεσο μέλλον. Η μαζική παραγωγή των mini-LED θα ξεκινήσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, όμως λόγω προβλημάτων έχει μειωθεί κατά 50%. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος τις χρονιάς η Apple θα έχει περίπου 300.000 με 400.000 οθόνες.

Αυτές οι οθόνες αρχικά θα χρησιμοποιηθούν στο νέο iPad Pro, ενώ στη συνέχεια θα δούμε και τη σειρά Macbook να αναβαθμίζεται. Σύμφωνα με τον Kuo, ο ανταγωνισμός των προμηθευτών θα αυξηθεί το 2021, με το κόστος των mini-LED να μειώνεται κατά 50% το 2021, ενώ θα υπάρξει εκ νέου μείωση 35% του κόστους το 2022. Η τεχνολογία mini-LED μπορεί να προσφέρει πιο έντονο και σκοτεινό μαύρο, μεγαλύτερη φωτεινότητα, πιο πλούσια χρώματα και καλύτερη αντίθεση σε σχέση με τις οθόνες LED, αν και προς το παρόν παραμένει ακριβή ως τεχνολογία.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μακης

Χαχαχαχα..σοβαρα τωρα?Τρελη πατατα για ταινιες και παιχνιδια!!Ολοι γνωριζουν οτι οι ολεντ εχουν τα καλυτερα χρωματα για multimedia!!Μονο samsung ρε και ξερο ψωμι!!

SUPS 👨‍⚖️

H samsung εργαζεται ηδη στην αναπτυξη της microled τεχνολογιας..οι Oled ειναι yesterday news…

Μακης

Το ξερω φιλε για τις microled οπως ξερω επισης οτι θα αργησουν πολυυυυυυυυ..Μιλαμε για 2026 και μετα για να τις δουμε σε καπως φυσιολογικες τιμες!!Μεχρι τοτε οι ολεντ ειναι μονοδρομος!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.