Το επόμενο VR headset της Meta έρχεται τον Οκτώβριο

meta vr headset, Το επόμενο VR headset της Meta έρχεται τον Οκτώβριο

Ο Mark Zuckerger επιβεβαίωσε στο podcast του The Joe Rogan Experience ότι η Meta θα κυκλοφορήσει το επόμενο VR headset της τον Οκτώβριο. Παρόλο που δεν έδωσε κάποιο όνομα στο προϊόν, περιέγραψε μια συσκευή που είναι σύμφωνη με προηγούμενες αναφορές σχετικά με το headset με την κωδική ονομασία “Project Cambria”.

Η εταιρεία πιθανότατα θα το λανσάρει κοντά στην ετήσια εκδήλωση Connect, η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με προηγούμενο άρθρο του The Information, οι υπάλληλοι της Reality Labs περιέγραψαν τα νέο headset ως “laptop για το πρόσωπο” ή “Chromebook για το πρόσωπο”. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαθέτει κάμερες που κοιτούν προς τα έξω και θα επιτρέπουν εμπειρίες μικτής πραγματικότητας. Ακόμα, αναφερόταν ότι θα έχει τη δυνατότητα να επιτρέπει στα avatar των χρηστών στο metaverse να δείχνουν τις εκφράσεις τους και πού βλέπουν στην πραγματική ζωή.

Το The Verge σημείωσε πως ο Zuckerberg επιβεβαίωσε αυτά τα χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του. «Για την επόμενη συσκευή μας που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, υπάρχουν μερικά πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως η χρήση του ματιού και των εκφράσεων για διάφορες εντολές. Αν πχ. χαμογελάτε, θα χαμογελάει και το avatar σας, αν παίρνετε μια έκφραση, θα την παίρνει και το avatar σας, σε πραγματικό χρόνο».

Λόγος για την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας δε έγινε, αλλά η συσκευή αναμένεται να είναι πολύ πιο ακριβή από το Quest 2. Το Bloomberg ανέφερε τον Ιούλιο ότι η επερχόμενη συσκευή θα ονομάζεται Meta Quest Pro και θα κοστίζει πάνω από 1.000 δολάρια.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Gear Apple VR headset

Vision Pro: Η Apple δείχνει πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις

Η Apple αποφάσισε να επισημάνει τις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Vision Pro headset της.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.