Το φύλλο προδιαγραφών Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 διέρρευσε πριν από την επίσημη αποκάλυψη

Snapdragon 8 Gen 4, Το φύλλο προδιαγραφών Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 διέρρευσε πριν από την επίσημη αποκάλυψη

Mετά τη δυναμική εμφάνισή του στο Geekbench, τo επερχόμενο chipset Snapdragon 8 Gen 4 της Qualcomm διέρρευσε ξανά, καθώς έχουμε στα χέρια μας μέρος του φύλλου προδιαγραφών του chipset.

Το φύλλο δεδομένων που διέρρευσε από το SmartPrix αναφέρει δύο εκδόσεις του chipset: SM8750 και SM8750P. Η πρώτη είναι η τυπική έκδοση, ενώ η δεύτερη λέγεται ότι είναι η βελτιωμένη έκδοση του Snapdragon 8 Gen 4.

Προφανώς, η βελτιωμένη παραλλαγή θα προορίζεται για την επερχόμενη ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S25 Ultra, αλλά και άλλα τηλέφωνα κορυφαίας κατηγορίας ενδέχεται να υιοθετήσουν και το ισχυρό chipset της Qualcomm.

Το στάνταρ μοντέλο θα συσκευαστεί σε πολλές νέες ναυαρχίδες που εταιρείες όπως η Asus, η Honor , η OnePlus, η Oppo, η Vivo και η Xiaomi αναμένεται να παρουσιάσουν ήδη από το 4ο τρίμηνο του 2024.

Snapdragon 8 Gen 4, Το φύλλο προδιαγραφών Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 διέρρευσε πριν από την επίσημη αποκάλυψη

Σύμφωνα με το φύλλο δεδομένων που διέρρευσε, το chipset Snapdragon 8 Gen 4 βασίζεται στην προηγμένη διαδικασία 3nm της TSMC και διαθέτει προσαρμοσμένους πυρήνες CPU Oryon της Qualcomm. Αυτούς είδαμε στα laptop Snapdragon X Elite και Plus.

Το chipset Snapdragon 8 Gen 4 θα φιλοξενεί δύο πυρήνες απόδοσης χρονισμένους στα 4,0 GHz και έξι πυρήνες απόδοσης χρονισμένους στα 2,8 GHz. Το επερχόμενο τσιπ θα διαθέτει επίσης μια ισχυρή Adreno 830 GPU (μονάδα επεξεργασίας γραφικών), τον ISP Spectra της Qualcomm και το μόντεμ FastConnect 7900, το οποίο διαθέτει υποστήριξη Wi-Fi 7 και Bluetooth 5.4.

Αν και η βελτίωση της απόδοσης σε σχέση με το Snapdragon 8 Gen 3 δεν είναι τόσο μεγάλη, το επερχόμενο chipset φαίνεται να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, τουλάχιστον στα χαρτιά.

Η Qualcomm αναμένεται να αποκαλύψει το chipset Snapdragon 8 Gen 4 στο Snapdragon Summit 2024 στις 21 Οκτωβρίου. Φήμες λένε ότι ένα από τα πρώτα smartphone εξοπλισμένα με το Snapdragon 8 Gen 4 θα είναι το Xiaomi 15, το οποίο είναι πιθανό να κυκλοφορήσει στην Κίνα κάποια στιγμή τον Οκτώβριο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro XL: Απέτυχε σε τεστ κάμψης – Έσπασε στα δύο

Το Google Pixel Fold είχε αποτύχει στο τεστ κάμψης του JerryRigEverything και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί ο διαδοχός του, το Google Pixel 9 Pro Fold.

Smartphones featured Google Google Pixel

Pixel 9 Pro Fold: Πόσο εύκολα επισκευάζεται;

Το Pixel 9 Pro Fold της Google πέρασε ένα τεστ επισκευασιμότητας, αξιοσημείωτο λόγω της λεπτής φύσης και των υψηλών τιμών των αναδιπλούμενων.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Οι νέες δυνατότητες που φέρνει στο iPhone

Μετά από πάνω από τρεις μήνες δοκιμών beta, το iOS 18 κυκλοφορεί τελικά σήμερα στο iPhone XS και στα νεότερα μοντέλα της Apple.

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Χαμηλότερη από το αναμενόμενο φέρεται να είναι η ζήτηση

H ζήτηση για τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max ήταν «χαμηλότερη από το αναμενόμενο» από τότε που έγιναν διαθέσιμα για προπαραγγελία.