Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi παρουσιάζεται μέσα στον Αύγουστο

Xiaomi Car, Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi παρουσιάζεται μέσα στον Αύγουστο

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν συνειδητοποιήσει ότι το μέλλον είναι ηλεκτρικό. Οι κατασκευαστές “παραδοσιακών” αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης κάνουν προβλέψεις ότι το 2030 τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι ακόμα περισσότερα.

Παράλληλα κάποιες εταιρείες από τον τομέα της τεχνολογίας ετοιμάζουν το ντεμπούτο τους στη συγκεκριμένη κατηγορία. Για παράδειγμα το Apple Car βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στις συζητήσεις ανάμεσα στους φίλους της τεχνολογίας και την αυτοκινητοβιομηχανίας, φαίνεται όμως ότι φέτος θα είναι η χρονιά της Xiaomi.

Το Xiaomi Car φημολογείται και αυτό εδώ και καιρό και αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στον Αύγουστο με τη Xiaomi να δεσμεύεται ότι θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Ο ιδρυτής της εταιρείας Lei Jun θα αποκαλύψει το πρώτο πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα τον επόμενο μήνα.

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου προέρχεται από την HVST Automobile Design, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το πρωτότυπο Maven της WM Motor. Αφού γίνουν τα αποκαλυπτήρια, το πρωτότυπο θα προχωρήσει σε δοκιμές στους δρόμους παράλληλα με μια τεράστια καμπάνια προώθησης και διαφημίσεων για το Xiaomi Car.

Η παραγωγή του θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να ξεκινήσει. Δεν γνωρίζουμε καν αν η Xiaomi θα παράγει αυτό το όχημα σε μεγάλη κλίμακα ή μόνο για κάποιους λίγους. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγοι ότι το πρώτο αυτοκίνητο Xiaomi θα είναι είτε Sedan είτε SUV με τιμή από 15.000 έως 45.000 δολάρια.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.