Tο Mixed-Reality Headset της Apple μάλλον έρχεται τον Απρίλιο του 2023

apple headset, Tο Mixed-Reality Headset της Apple μάλλον έρχεται τον Απρίλιο του 2023

H Apple προχωρά στην ανάπτυξη headset μικτής πραγματικότητας με αποκλειστικό συνεργάτη την Pegatron για το στάδιο της τελικής συναρμολόγησης, σύμφωνα με το DigiTimes. Βασισμένη στο στάδιο παραγωγής που βρίσκεται τώρα το wearable, η έκθεση προβλέπει ότι η μαζική παραγωγή είναι πιθανό να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2023, ενώ η αποκάλυψη θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

H αρχική παραγωγή φέρεται να είναι πολύ περιορισμένη, με το headset να γίνεται διαθέσιμο κυρίως στις εμπορικές αγορές.

Πηγές του κλάδου που αναφέρθηκαν στο headset, είπαν ότι στοχεύει κυρίως τις εμπορικές αγορές. Η τιμή είναι υψηλότερη και η ποσότητα αποστολής περιορισμένη. Προηγούμενες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι η ετήσια αποστολή για αυτήν τη συσκευή θα έφτανε τα 2,5 εκατομμύρια μονάδες. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, πρόχειρες εκτιμήσεις τοποθετούν την ετήσια αποστολή σε περίπου 0,7 έως 0,8 εκατομμύρια μονάδες. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι μια πολύ επικερδής παραγγελία για τους κατασκευαστές.

Παρά τη χαμηλή κερδοφορία στην παραγωγή, οι κατασκευαστές της τροφοδοτικής αλυσίδας της Apple λέγεται ότι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με την εταιρεία στο project για να αποδείξουν τις τεχνικές τους ικανότητες, ώστε να εξασφαλίσουν μια συνεργασία για μελλοντικά προϊόντα AR/VR. Η αναγνώριση της επωνυμίας της Apple διευκολύνει επίσης τις εταιρείες να συγκεντρώσουν χρήματα από τις κεφαλαιαγορές για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους.

Η Apple εργάζεται σε headset επαυξημένης πραγματικότητας, εικονικής πραγματικότητας και μικτής πραγματικότητας για αρκετά χρόνια, αλλά φέρεται να έχει αντιμετωπίσει κάποιες δυσκολίες ανάπτυξης που έχουν επιβραδύνει την πρόοδό της. Αν και οι φήμες ήθελαν το πρώτο δείγμα τέτοιων headset να εμφανίζεται μέσα στο 2022, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo είπε τον Ιούνιο ότι η Apple πιθανότατα θα στόχευε μια εισαγωγή τον Ιανουάριο του 2023.

Οι πληροφορίες του DigiTimes μπορεί να μην διαφέρουν σημαντικά από του Kuo, καθώς ο αναλυτής είχε αναφέρει ότι οι προπαραγγελίες δεν θα ξεκινούσαν πριν από το δεύτερο τρίμηνο του 2023 με τις αποστολές να ξεκινούν από το WWDC τον Ιούνιο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.