Το νέο Apple Pencil φορτίζει ασύρματα μέσω του iPad Pro αλλά όχι μέσω ασύρματου φορτιστή

Apple Pencil φορτίζει ασύρματα iPad Pro όχι μέσω ασύρματου φορτιστή, Το νέο Apple Pencil φορτίζει ασύρματα μέσω του iPad Pro αλλά όχι μέσω ασύρματου φορτιστή

Η Apple μαζί με το νέο iPad Pro παρουσίασε και το ανανεωμένο Apple Pencil το οποίο φορτίζει ασύρματα μόλις το τοποθετήσουμε πάνω στο iPad Pro, με το παράδοξο να είναι πως δε μπορούμε να το φορτίσουμε μέσω ασύρματου φορτιστή, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει η ίδια η Apple.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας το πως η Apple σχεδιάζει τις συσκευές της που ενώ κάνει μερικά βήματα μπροστά, κάνει και ορισμένα πίσω, όπως στην περίπτωση του νέου Apple Pencil στο iPad Pro. Το νέο Apple Pencil δεν είναι συμβατό με τα προηγούμενα iPad, η θυρα Lightning για τη φόρτιση που υπήρχε στο αρχικό Apple Pencil αφαιρέθηκε και η νέα του έκδοση φορτίζει ασύρματα όταν τοποθετείται μαγνητικά πάνω στο iPad Pro.

Σε αυτό το σημείο είναι που ξεκινάει το παράδοξο με την Apple η οποία ναι μεν επιτρέπει στο Apple Pencil να φορτίζει ασύρματα μέσω του iPad Pro αλλά σύμφωνα με εργαζόμενο στην Apple, δεν υποστηρίζεται η ασύρματη Qi φόρτιση, χωρίς να εξηγήσει από την πλευρά της εταιρείας ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης Qi, τη στιγμή που τα iPhone, Apple Watch και AirPods χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο πρότυπο ασύρματης φόρτισης.

Οι λόγοι που γίνεται αυτό δεν είναι γνωστοί και είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί κάτι τέτοιο να συμβαίνει. Μήπως αν το Apple Pencil ήταν συμβατό με το πρότυπο Qi δε θα μπορούσε να φορτίζει ασύρματα μόλις ο χρήστης το τοποθετούσε στο iPad Pro; Είναι κάτι το οποίο μπορεί και να μη μάθουμε ποτέ.

Apple Pencil φορτίζει ασύρματα iPad Pro όχι μέσω ασύρματου φορτιστή, Το νέο Apple Pencil φορτίζει ασύρματα μέσω του iPad Pro αλλά όχι μέσω ασύρματου φορτιστή

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GS

χαχαχαχα και άλλες στιγμές γέλιου από ττην εταιρείια-κομπόστα.Για το λόγο ότι άμα φόρτιζε και σε ασύρματο φορτιστή θα ξεκίναγε απο 2000 ευρώ από την απλή έκδοση. Εμπρός-πίσω χαχαχαχα

Panos ®

Κλειστό οικοσύστημα όνομα και πράγμα. Ρεζιλίκια.

Giorgis

Ενώ στις άλλες εταιρίες τα στύλο φορτίζουν ασύρματα ή μπορούν να φτιάξουν όλα όσα κάνει ένα Apple Pencil?

ilias

Ας το κάνουν να φορτίζει μόνο όταν κοιτάμε την οθόνη καλύτερα. Εδώ δεν υποστηρίζει ακόμα εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα. Ολόκληρο πλακάκι και δε του έβαλαν μια θήρα για ακουστικά. Μόνο πέταξαν την κάμερα σα σπυρί στην πλάτη για να σε ενοχλεί.

Το τραγικό είναι η τιμή του για μένα. Ναι μεν, είναι δυνατό, γρήγορο, έχει καλή οθόνη κτλ, όμως δεν είναι λειτουργικό. Δεν αξίζει τα λεφτά του με την καμία.

tasos spanos

Μα για τι να υποστηριζει qi και να πληρωνει τις πατεντες αφου το κολλας επανω στο ipad ετσι κι αλλιως και απλα φορτιζει.
Την ζωη μας ευκολη θελουμε να κανουμε οχι να το βγαζουμε να το βαζουμε σε αλλον φορτιστη και λοιπα και λοιπα.
Πολυ καλα εκανε η apple σε αυτο το πραγμα. 99.99% ολοι τους βολευει να το κολλησουν επανω και να μην ασχολουνται αν φορτισε η οχι

mech.al.

Μάλλον σαν ανεξάρτητο εξάρτημα θα πλήρωναν πατέντα ασύρματης φόρτισης και για να αποφύγουν έκαναν αυτό που έκαναν. Με λίγα λόγια πάλι για μείωση κόστους και μεγιστοποίηση κέρδους κάνει αλχημείες η εν λόγω εταιρεία….

Agnostos13

Με ένα φορτιστή φορτίζεις το iPad και το Pencil μαζί. Γιατί να χρειάζεσαι 2 φορτιστές;

ΥΓ. Κάπου έπεσε το μάτι μου σε άρθρο που έλεγε οτι το νέο Apple Pencil θέλει φορτιστή 2000$! Λες και θα το πάρει κάποιος χωρίς το iPad Pro…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.