To οικοσύστημα Samsung Galaxy εύκολα και απλά

Οικοσύστημα Samsung, To οικοσύστημα Samsung Galaxy εύκολα και απλά

Η διάρκεια ζωής των συσκευών δεν εξαρτάται μόνο από τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και την υποστήριξη που λαμβάνουν αλλά και από το πόσο καλά συνεργάζονται με άλλες συσκευές, χτίζοντας έτσι ένα οικοσύστημα όπου η συνεργασία και η αλληλεπίδραση μεταξύ τους είναι απρόσκοπτη και βελτιώνει την εμπειρία χρήσης για όλους τους χρήστες.

Με το νέο Samsung Galaxy Z Flip4, η εμπειρία του χρήστη εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο με τη χρήση του Galaxy Watch5 / Watch5 Pro και των Galaxy Buds2 Pro, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα άρτια δομημένο, με άμεση απόκριση στις ανάγκες του χρήστη και τη συνεργασία του Galaxy Z Flip4 με τις υπόλοιπες συσκευές να χαρακτηρίζεται από ταχύτητα και λειτουργίες που βελτιώνουν την καθημερινότητά του.

Οικοσύστημα Samsung, To οικοσύστημα Samsung Galaxy εύκολα και απλά

Τι πιο απλό και διασκεδαστικό από το να μπορούμε να συνδέσουμε τις wearable συσκευές μας εύκολα και γρήγορα, χωρίς κινήσεις που μας δυσκολεύουν και μας αφαιρούν στιγμές διασκέδασης, καθώς με μια απλή ενεργοποίηση στο Galaxy Watch5 / Watch5 Pro ή άνοιγμα της θήκης των Buds2 Pro, η σύνδεση γίνεται παιχνιδάκι και μπορούμε μέσα σε λίγα λεπτά να τις χρησιμοποιήσουμε σε συνδυασμό με το Galaxy Z Flip4. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πως η συνεργασία των συσκευών αποσκοπεί στο αυτές να δουλεύουν σα μια συσκευή, εξοικονομώντας χρόνο από την εναλλαγή σύνδεσης μεταξύ τους. Αυτό που έχει καταφέρει η Samsung είναι να έχουμε την αυτόνομη εναλλαγή σύνδεσης, για παράδειγμα των Galaxy Buds2 Pro, ανάμεσα στα Galaxy Watch5/Watch5 Pro και το Galaxy Z Flip4, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να απολαμβάνει την άσκηση μέσα από τα Galaxy Watch ενώ απολαμβάνει τη μουσική τ, ή να μπορεί να συνδεθεί αυτόματα με το Galaxy Z Flip4 για παρακολούθηση οπτικοακουστικού υλικού.

Οικοσύστημα Samsung, To οικοσύστημα Samsung Galaxy εύκολα και απλά

Ωστόσο, τα νέα Galaxy Watch5 και Watch5 Pro, δεν είναι απλά smartwatches, καθώς μέσω του Camera Controller app, μας δίνουν τη δυνατότητα να χειριζόμαστε την κάμερα του Galaxy Z Flip4 αλλά και σε παρουσιάσεις και την αναπαραγωγή μουσικής. Πιο συγκεκριμένα, μέσω των Galaxy Watch που αναφέραμε, μπορούμε να τραβήξουμε μια φωτογραφία ή video με preview, να ορίσουμε χρονοδιακόπτη για τη λήψη φωτογραφίας αλλά και να βλέπουμε το αποτέλεσμα της λήψης μας στην οθόνη τους. Εκτός αυτών, έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την κλήση που πραγματοποιούσαμε από το Galaxy Z Flip4 στο Galaxy Watch5 / Watch5 Pro, αλλά και να συνεχίσουμε το sms που πληκτρολογούσαμε στο smartphone μας, στην οθόνη του smartwatch μας, μιας και με τη δυνατότητα να πληκτρολογήσουμε μέσω QWERTY keyboard, μπορούμε να συντάξουμε οποιοδήποτε μήνυμα επιθυμούμε.

Οικοσύστημα Samsung, To οικοσύστημα Samsung Galaxy εύκολα και απλά

Ένα ζήτημα που προκύπτει για όλους μας, όταν έχουμε wearables στην κατοχή μας, είναι το που θα τα έχουμε για να μην τα χάσουμε, μιας και λίγο πολύ, έχουμε κάποιο smartwatch στην κατοχή μας ή κάποια ασύρματα ακουστικά. Έτσι, η Samsung, μας παρέχει την υπηρεσία SmartThings Find, μέσω του SmartThings app, για να βρίσκουμε το Galaxy Watch5 / Galaxy5 Pro ή τα Galaxy Buds2 Pro, είτε όταν βρίσκονται σε σύνδεση είτε εκτός σύνδεσης. Αυτό είναι εφικτό, μέσα από το δίκτυο χρηστών Galaxy αλλά και της τελευταίας τοποθεσίας των wearables, ενώ το ειδικό “Left Behind Notice” μας ειδοποιεί αν η συσκευή μας αποσυνδεθεί ή μείνει πίσω από το χρήστη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να την εντοπίσουμε.*

Οικοσύστημα Samsung, To οικοσύστημα Samsung Galaxy εύκολα και απλά

Samsung Galaxy Watch5

Η Samsung φέρνει το Galaxy Watch5 σε μεγέθη των 40mm και 44mm, και είναι σχεδιασμένο για να παρακολουθούμε τη φυσική μας κατάσταση κάθε στιγμή, μέρα και νύχτα, και μας βοηθάει να πετύχουμε τους στόχους ευεξίας μας, μετρώντας τη σύνθεση σώματος** με τον αισθητήρα Samsung BioActive sensor, και όλα αυτά κάτω από την οθόνη που είναι εφοδιασμένη με Sapphire crystal και είναι 1.6 φορές πιο ανθεκτική από το προηγούμενο μοντέλο, με τη μπαταρία που είναι 13% περισσότερη, να μας κάνει να το χρησιμοποιούμε ακόμα πιο πολύ.

Το Galaxy Watch5 είναι εφοδιασμένο με σασί αλουμινίου, διαθέτει Super AMOLED οθόνη με ανάλυση 450×450 pixel και Wear OS λειτουργικό σύστημα. Στο εσωτερικό του τρέχει διπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στο 1.18GHz, 1.5GB RAM και 16GB ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο. Σημαντικό είναι επίσης το ότι διαθέτει πιστοποίηση IP68 για αντοχή στο νερό***, η μπαταρία των 410mAh υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση έτσι ώστε να φτάνει από 0% σε 45% μέσα σε 30 λεπτά, ενώ σημαντικό ατού είναι ο αισθητήρας Samsung BioActive.

Οικοσύστημα Samsung, To οικοσύστημα Samsung Galaxy εύκολα και απλά

Galaxy Watch5 Pro

Η Samsung φρόντισε να μας προσφέρει και μια πιο σκληροτράχηλη έκδοση του Galaxy Watch5, με την Pro έκδοση των 45mm να έρχεται σε σασί από τιτάνιο για αντοχή στις κακουχίες, αντοχή στο νερό με πιστοποίηση IP68**** και μεγάλη αυτονομία λόγω της μπαταρίας των 590mAh, ενώ η οθόνη του με Sapphire crystal γίνεται μέχρι και 2 φορές πιο ανθεκτική από το προηγούμενο μοντέλο.

Με το Galaxy Watch5 Pro και τη λειτουργία Route Workout, μπορούμε να εισάγουμε διαδρομές προπόνησης σε μορφή GPX από το smartphone μας στο smartwatch μας, συγχρονίζοντας τη λίστα διαδρομών μας, και να παρακολουθούμε τις θερμίδες που καίμε σε κάθε γύρο. Στο εσωτερικό του θα βρούμε τον ίδιο επεξεργαστή, μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο με το Galaxy Watch5, αλλά και τον αισθητήρα Samsung BioActive με όλες τις λειτουργίες ενεργές. Επιπλέον, μπορούμε να μετρήσουμε βήματα, θερμίδες και πολλά άλλα, ενώ έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τη σωματική δραστηριότητα για να παρακολουθεί τις ρουτίνες γυμναστικής μας, υποστηρίζοντας πάνω από 90 ασκήσεις, των οποίων την πρόοδο μπορούμε να την ελέγξουμε από το smartphone μας.

Οικοσύστημα Samsung, To οικοσύστημα Samsung Galaxy εύκολα και απλά

Galaxy Buds2 Pro

Με τα Galaxy Buds2 Pro η Samsung καταφέρνει να μας προσφέρει ακουστική εμπειρία πολύ υψηλού επιπέδου, με κρυστάλλινο ήχο σε ασύρματο Hi-Fi 24bit Audio, με αποτέλεσμα να μπορούμε να ακούσουμε ακόμα και τις μελωδίες με χαμηλή ένταση αλλά και αυτές με δυνατή ένταση. Τα Galaxy Buds2 Pro κάνουν κάθε νότα ακούγεται σαν αληθινή, ενώ το αναβαθμισμένο Samsung Seamless Codec κωδικοποιεί τον πλήρη ήχο 24-bit να αποκωδικοποιείται μέσω των Galaxy Buds2 Pro, διατηρώντας τον ίδιο ήχο υψηλής ποιότητας 24-bit, με το ηχητικό αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει.

Με τα Galaxy Buds2 Pro, το Active Noise Cancellation (ενεργή ακύρωση θορύβου) περνάει σε άλλο επίπεδο, καθώς 3 μικρόφωνα υψηλού SNR (Signal-to-Noise Ratio), εντοπίζουν και εξαλείφουν ακόμα περισσότερους εξωτερικούς ήχους αλλά ακόμα και πιο ήπιους όπως ο άνεμος, και στην κυριολεξία το μόνο που ακούμε είναι η μουσική μας. Ωστόσο, αν θέλουμε να μιλήσουμε, το Voice Detect3 θα απενεργοποιήσει το ANC και θα ενεργοποιήσει τους ήχους περιβάλλοντος αυτόματα, για να ακούμε καθαρά τη συνομιλία χωρίς να αφαιρέσουμε τα ακουστικά.

Οικοσύστημα Samsung, To οικοσύστημα Samsung Galaxy εύκολα και απλά

Επιπλέον, με το Intelligent 360 Audio, ο ήχος μοιάζει πιο ρεαλιστικός. Ο ήχος 360 με Direct Multi-channel (5.1ch/7.1ch/Dolby Atmos) και Enhanced Head Tracking κάνουν κάθε κίνηση να παραμένει συγχρονισμένη, δημιουργώντας μια καθηλωτική ηχητική εμπειρία ενώ ο ήχος 360 μπορεί ακόμη και να εντοπίσει την κατεύθυνση του ήχου καθώς κινούμε το κεφάλι μας, χαρίζοντάς μας τη εμπειρία του ήχου στον χώρο.

Τέλος, πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό σε Galaxy Buds αυτού του είδους, είναι η αυτονομία, με αυτήν των Galaxy Buds2 Pro να φτάνει τις 5 συνεχόμενες ώρες με ενεργοποιημένο ANC και έως και 18 ώρες στη βάση, ενώ εξίσου σημαντικό είναι η αντοχή τους στο νερό, με πιστοποίηση IPX7*****.

Το οικοσύστημα της Samsung που περιλαμβάνει ένα high-end smartphone, όπως το Galaxy Z Flip4 αλλά και τα Galaxy Watch5 / Watch5 Pro καθώς και τα Galaxy Buds2 Pro, δίνει στον τελικό χρήστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης των συσκευών της εταιρείας, για να μπορεί να ελέγχει κάθε του δραστηριότητα μιας και η απρόσκοπτη αλληλεπίδραση μεταξύ των συσκευών, ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη, ημέρα ή νύχτα, εκτός ή εντός σπιτιού.

* Οι διαθέσιμες τεχνολογίες, λειτουργίες και ιδιότητες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα, τον πάροχο, το περιβάλλον δικτύου ή το προϊόν, και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.
**Προορίζεται μόνο για σκοπούς γενικής ευεξίας και φυσικής κατάστασης. Δεν προορίζεται για χρήση στην ανίχνευση, διάγνωση ή θεραπεία οποιασδήποτε ιατρικής πάθησης ή διαταραχής ύπνου. Οι μετρήσεις είναι αποκλειστικά για δική σας προσωπική αναφορά. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για συμβουλές. ΜΗΝ κάνετε μετρήσεις της σύνθεσης του σώματός σας, αν σας έχει γίνει τοποθέτηση βηματοδότη ή έχετε άλλη εμφυτεύσιμη ιατρική συσκευή. ΜΗΝ κάνετε μετρήσεις της σύνθεσης του σώματός σας, αν είστε έγκυος. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων ενδέχεται να μην είναι ακριβή, αν είστε κάτω των 22 ετών
*** Πιστοποίηση IP68. Η ανθεκτικότητα στη σκόνη ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης. Το Galaxy Watch5 έχει βαθμολογία αντοχής στο νερό 50 μέτρα σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22810:2010. Δεν είναι κατάλληλο για καταδύσεις ή δραστηριότητες νερού υψηλής πίεσης. Εάν η συσκευή ή τα χέρια σας είναι βρεγμένα, πρέπει να στεγνώσουν καλά πριν από το χειρισμό.
**** Tο Galaxy Watch5 Pro έχει υποβληθεί σε δοκιμή σε εργαστηριακές συνθήκες τρίτου μέρους για ανθεκτικότητα στη σκόνη: 2kg σκόνης ταλκ (μεγ. διάμετρος 0.05mm) ανά κυβικό μέτρο φυσήχτηκε σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα που περιέβαλλε τη συσκευή (η ατμοσφαιρική πίεση μέσα στη συσκευή ήταν χαμηλότερη από τον περιβάλλοντα αέρα) για 2 ώρες. Πιστοποίηση IP68. Η ανθεκτικότητα στη σκόνη ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης. Το Galaxy Watch5 Pro έχει βαθμολογία αντοχής στο νερό 50 μέτρα σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22810:2010. Δεν είναι κατάλληλο για καταδύσεις ή δραστηριότητες νερού υψηλής πίεσης. Εάν η συσκευή ή τα χέρια σας είναι βρεγμένα, πρέπει να στεγνώσουν καλά πριν από το χειρισμό.
***** Tο IPX7 βασίζεται σε συνθήκες εργαστηριακών δοκιμών για βύθιση σε γλυκό νερό έως 1 μέτρο για έως και 30 λεπτά. Δεν συνιστάται για χρήση σε παραλία ή πισίνα. Η θήκη φόρτισης δεν είναι αδιάβροχη. Εάν τα earbuds υποστούν ζημιά, ενδέχεται να μην παραμείνουν ανθεκτικά στο νερό. Εάν τα earbuds ή τα χέρια σας είναι βρεγμένα, πρέπει να στεγνώσουν καλά πριν τα χειριστείτε ή τα τοποθετήσετε στη θήκη φόρτισης. Εάν τοποθετηθούν στη θήκη φόρτισης χωρίς να στεγνώσουν, τα earbuds ενδέχεται να υποστούν ζημιά.

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.

Οικοσύστημα Samsung, To οικοσύστημα Samsung Galaxy εύκολα και απλά

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple Samsung

H Samsung “τη λέει” στην Apple με τη νέα της διαφήμιση

Η Samsung χρησιμοποίησε στο νέο της σποτ το γεγονός ότι η Apple κατάφερε να αναστατώσει πολλούς ανθρώπους με τη διαφήμιση “Crush” που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Ίσως έχει μία λιγότερη κάμερα αλλά καλύτερο ζουμ

Πριν κυκλοφορήσει το Samsung Galaxy S24 Ultra όλοι αναρωτιόνταν τι κάμερες θα είχε, με τις γνώμες να διίστανται.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A54 & A34 ενημερώνονται με One UI 6.1

Ήρθε η ώρα για τα smartphone μεσαίας κατηγορίας της Samsung που έκαναν τις καλύτερες πωλήσεις πέρυσι να πάρουν την ενημέρωση One UI 6.1.

Smartphones Apple iPhone Samsung

Φημολογούμενη συμφωνία Samsung – Apple φέρνει το αναδιπλούμενο iPhone ένα βήμα πιο κοντά

Οι φήμες για ένα αναδιπλούμενο iPhone ακούγονται εδώ και πολύ πολύ καιρό, ωστόσο φαινόταν πως η Apple δεν ήταν ικανοποιημένη.