To Pixel Watch αντιμετωπίζει πρόβλημα στην μέτρηση θερμίδων

Pixel Watch, To Pixel Watch αντιμετωπίζει πρόβλημα στην μέτρηση θερμίδων

To Pixel Watch αποτέλεσε το επόμενο βήμα για την Google, δυστυχώς όμως η συσκευή δεν ανταποκρίνεται στη φήμη του Fitbit και συχνά αναφέρει εξαιρετικά διογκωμένες εκτιμήσεις θερμίδων.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του Pixel Watch άρχισαν να χρησιμοποιούν το υλικό τους και παρατήρησαν γρήγορα ότι το λογισμικό Fitbit εμφανίζει μετρήσεις θερμίδων σημαντικά υψηλότερες από τις προσδοκίες τους. Πολλά μέλη της ομάδας Android Police παρατήρησαν παρόμοια συμπεριφορά. Για ορισμένες δραστηριότητες το Fitbit στο Pixel Watch παρουσιάζει εκτιμήσεις θερμίδων που είναι κατά 50% υψηλότερες.

Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί ότι κανένα έξυπνο ρολόι δεν μετρά απευθείας τις θερμίδες. Αντίθετα, συγκεντρώνει δεδομένα όπως τα βήματα που έχετε κάνει, τον καρδιακό σας ρυθμό και ίσως την απόσταση που διανύσατε μέσω GPS και τα συνδυάζουν με πληροφορίες που παρέχετε σχετικά με τη φυσική σας σύνθεση: ύψος, βάρος, φύλο, ηλικία. Η μετατροπή αυτού σε έναν αριθμό όπως οι «θερμίδες που καίγονται» απαιτεί λίγη αλγοριθμική μαγεία, επομένως είναι κατανοητό ότι θα υπήρχε μια ορισμένη απόκλιση μεταξύ των πλατφορμών. Όμως αυτό που εμφανίζει το Pixel Watch, και η κλίμακα της απόκλισής του, φαίνεται εντελώς εκτός του κανόνα.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Pixel

Google Pixel Feature Drop: Το Circle to Search έρχεται στα Pixel 7

To νέο Pixel Feature Drop από τη Google φέρνει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα Circle to Search στα Pixel 7 και Pixel 7 Pro.

Gear Google Pixel Watch

Google Pixel Watch 3: Θα έρθει σε δύο μεγέθη

Σύμφωνα με πηγές κοντά στο 9to5Google, η Google πρόκειται να φέρει το wearable της σε δύο διαφορετικά μεγέθη με το επερχόμενο Pixel Watch 3.

Gear featured Google Pixel

Pixel Watch: Πλέον θα σας ενημερώνει όταν είναι πλήρως φορτισμένο

Το Pixel Watch θα μπορεί πλέον να σας ενημερώνει όταν είναι πλήρως φορτισμένο, μια ενημέρωση που λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα του smartwatch.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8, Pixel 8 Pro & Pixel Watch 2: Leak τα δίνει όλα πριν την κυκλοφορία

Νομίζατε πως τα έχετε μάθει όλα για τα επερχόμενα Pixel 8, Pixel 8 Pro και Pixel Watch 2 της Google; Ε, λοιπόν, όχι.