Το "Birdly" υπόσχεται την μέγιστη εμπειρία VR πτήσης [CES 2019]

0


Εάν το όνειρο σας ήταν μια μέρα να πετάξετε τότε μια εταιρία κατασκευής εξομοιωτών εικονικής πραγματικότητας μπορεί να κάνει το όνειρο σας πια, πραγματικότητα. Το “Birdly” υπόσχεται να σας κάνει να πιστέψετε πως πραγματικά πετάτε.
Στην έκθεση CES 2019 μπορεί να δει κανείς πολλά από τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα των εταιριών. Smartphones που διπλώνουν, τηλεοράσεις που τυλίγονται, αυτοκίνητα που “περπατάνε” κλπ. Όμως μία συσκευή προσφέρει πιθανότατα την πιο πρωτόγονη εμπειρία και ίσως το αρχαιότερο απωθημένο του ανθρώπου, να πετάξει.
Το “Birdly” είναι μία σύγχρονη συσκευή εικονικής πραγματικότητας (VR) και εξομοιωτής πτήσης (Flight Simulator) μαζί. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν “πετάς” κάποιο αεροσκάφος, “πετάς” ο ίδιος. Ο συγκεκριμένος εξομοιωτής μιμείται την κίνηση των πτηνών (ναι έχει φτερά) και καθώς “βρίσκεσαι στον αέρα” νιώθεις τις ριπές του αέρα στο πρόσωπό σου. Στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος έχει τοποθετηθεί ειδικός ανεμιστήρας, ο οποίος ρυθμίζει την ένταση και την κατεύθυνση του αέρα αναλόγως της γωνίας που “πετάτε”. Να σημειωθεί πως το περιβάλλον στο οποίο, υποτίθεται ότι βρίσκεστε είναι ένας ανεξέρευνητος φυσικός τόπος με δέντρα, ενεργά ηφαίστεια και δεινοσαύρους.
Συνοψίζοντας, εάν βάλετε στην εξίσωση την εικόνα του περιβάλλοντος, μέσα από τα VR γυαλιά της HTC, που χρησιμοποιεί το Birdly, τις κινήσεις των φτερών, που προσαρμόζονται στα χέρια σας, την κλίση του σώματος και τον αέρα που φυσάει στο πρόσωπό σας, μάλλον για λίγη ώρα θα πιστέψετε όντως πως πετάτε.
Birldy VR Flight Simulator 570px
Το techblog βρίσκεται στην καρδιά των εξελίξεων της έκθεσης CES 2019 και σας μεταφέρει από τις 8-11 Ιανουαρίου όλα τα τελευταία νέα που λαμβάνουν μέρος στο Las Vegas. Μείνετε συντονισμένοι.
Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα