Το "Birdly" υπόσχεται την μέγιστη εμπειρία VR πτήσης [CES 2019]


Εάν το όνειρο σας ήταν μια μέρα να πετάξετε τότε μια εταιρία κατασκευής εξομοιωτών εικονικής πραγματικότητας μπορεί να κάνει το όνειρο σας πια, πραγματικότητα. Το “Birdly” υπόσχεται να σας κάνει να πιστέψετε πως πραγματικά πετάτε.
Στην έκθεση CES 2019 μπορεί να δει κανείς πολλά από τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα των εταιριών. Smartphones που διπλώνουν, τηλεοράσεις που τυλίγονται, αυτοκίνητα που “περπατάνε” κλπ. Όμως μία συσκευή προσφέρει πιθανότατα την πιο πρωτόγονη εμπειρία και ίσως το αρχαιότερο απωθημένο του ανθρώπου, να πετάξει.
Το “Birdly” είναι μία σύγχρονη συσκευή εικονικής πραγματικότητας (VR) και εξομοιωτής πτήσης (Flight Simulator) μαζί. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν “πετάς” κάποιο αεροσκάφος, “πετάς” ο ίδιος. Ο συγκεκριμένος εξομοιωτής μιμείται την κίνηση των πτηνών (ναι έχει φτερά) και καθώς “βρίσκεσαι στον αέρα” νιώθεις τις ριπές του αέρα στο πρόσωπό σου. Στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος έχει τοποθετηθεί ειδικός ανεμιστήρας, ο οποίος ρυθμίζει την ένταση και την κατεύθυνση του αέρα αναλόγως της γωνίας που “πετάτε”. Να σημειωθεί πως το περιβάλλον στο οποίο, υποτίθεται ότι βρίσκεστε είναι ένας ανεξέρευνητος φυσικός τόπος με δέντρα, ενεργά ηφαίστεια και δεινοσαύρους.
Συνοψίζοντας, εάν βάλετε στην εξίσωση την εικόνα του περιβάλλοντος, μέσα από τα VR γυαλιά της HTC, που χρησιμοποιεί το Birdly, τις κινήσεις των φτερών, που προσαρμόζονται στα χέρια σας, την κλίση του σώματος και τον αέρα που φυσάει στο πρόσωπό σας, μάλλον για λίγη ώρα θα πιστέψετε όντως πως πετάτε.
Birldy VR Flight Simulator 570px
Το techblog βρίσκεται στην καρδιά των εξελίξεων της έκθεσης CES 2019 και σας μεταφέρει από τις 8-11 Ιανουαρίου όλα τα τελευταία νέα που λαμβάνουν μέρος στο Las Vegas. Μείνετε συντονισμένοι.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear iPhone 12 Pro Max Canon

Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

Η συζήτηση για το αν τα smartphones έχουν φτάσει ή αν έχουν πλησιάσει σε ποιότητα τις φωτογραφικές μηχανές δεν είναι νέα. Εδώ όμως η σύγκριση είναι διαφορετική!

Gear Apple iPad mini

Έρχονται έντονες και ενδιαφέρουσες φήμες για το iPad Μini Pro

Δεν έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στο σχεδιασμό του iPad mini μέχρι σήμερα, αλλά φέτος η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει.

Gear Drones

Airwards: Βραβεία για τις καλές πρακτικές χρήσεις των drones

Βραβεία για τις επιτυχημένες, καλές, δημιουργικές πρακτικές χρήσεων των drones με απώτερο σκοπό να επηρεάσει επίσης, με τη σειρά της, θετικά την αντίληψη του κοινού για τα drone.

Gear NASA Science

Το Perseverance Rover της NASA χρησιμοποιεί τον ίδιο επεξεργαστή με iMac του 1998

Πρόκειται για τον επεξεργαστή PowerPC 750, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στο iMac G3 του 1998.