Το σχεδιασμένο από την Apple τσιπ μόντεμ 5G φημολογείται να κυκλοφορήσει το 2023

, Το σχεδιασμένο από την Apple τσιπ μόντεμ 5G φημολογείται να κυκλοφορήσει το 2023

Η Apple θα κάνει το ντεμπούτο της για το φημολογούμενο προσαρμοσμένο μόντεμ 5G στα μοντέλα iPhone του 2023. Το στοιχείο δεν θα ενσωματωθεί στο τσιπ της σειράς A της συσκευής, αναφέρει το DigiTimes.

Στην αναφορά που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα πηγές που μίλησαν στο DigiTimes ανέφεραν ότι το 2022 θα είναι η τελευταία χρόνια που η Qualcomm θα προμηθεύει όλα τα μόντεμ σε μοντέλα iPhone. Στη συνέχεια, τα iPhone αναμένεται να αρχίσουν να διαθέτουν τσιπ μόντεμ βασικής ζώνης 5G, σχεδιασμένα από την ίδια την Apple.

Το μόντεμ που έχει αναπτύξει η Apple για τα μοντέλα iPhone του 2023 λέγεται ότι είναι ξεχωριστό από το τσιπ της σειράς Α, που ονομάζεται προσωρινά “Α17”. Αυτό, έρχεται σε αντίθεση με τις αρχικές συσκευές Android, που θέλουν να διαθέτουν προσαρμοσμένα μόντεμ τα οποία φέρεται να σκοπεύουν να ενσωματώσουν τόσο τον κυψελοειδές επεξεργαστή (CP) όσο και τον επεξεργαστή εφαρμογών (AP) απευθείας στο System on Chip (SoC) της συσκευής.

Η TSMC, η ταϊβανέζικη εταιρεία που προμηθεύει επί του παρόντος όλα τα προσαρμοσμένα SoC πυριτίου της Apple, πιστεύεται ότι ετοιμάζεται να προμηθεύσει την Apple με το ειδικά σχεδιασμένο μοντέλο βασικής ζώνης 5G.

Στην ημέρα των επενδυτών της νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, η Qualcomm είπε ότι αναμένει να προμηθεύσει μόλις το 20% των τσιπ μόντεμ της Apple το 2023. Αυτό σημαίνει ότι η Apple, από το 2023, θα προμηθεύει μόνη της έως και το 80% των τσιπ μόντεμ που απαιτούνται για τα iPhone.

Δεν είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι το υπόλοιπο 20% που θα παρέχεται από την Qualcomm, θα είναι σε παλαιότερες οι αρχικές συσκευές της σειράς iPhone 2023. Από την άλλη πλευρά, το υπόλοιπο 20% θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει συσκευές κατασκευασμένες για περιοχές όπου δεν υποστηρίζεται το μόντεμ 5G της Apple.

Η Apple πιστεύεται ότι ξεκίνησε τις εργασίες για τα δικά της τσιπ μόντεμ, με στόχο να απομακρυνθεί από την Qualcomm, εξαγοράζοντας την επιχείρηση τσιπ μόντεμ της Intel, το 2019.

Η έκθεση συνάδει με προηγούμενες φήμες, που έλεγαν ότι το τσιπ μόντεμ της Apple θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει το 2023.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.