Το Snapdragon 7 Gen 3 της Qualcomm φαίνεται να είναι ο βασιλιάς των επεξεργαστών μεσαίας κατηγορίας

Snapdragon 7 Gen 3, Το Snapdragon 7 Gen 3 της Qualcomm φαίνεται να είναι ο βασιλιάς των επεξεργαστών μεσαίας κατηγορίας

Η Qualcomm ανακοίνωσε το πιο πρόσφατο chipset της σειράς μεσαίας κατηγορίας 7 για κινητές συσκευές με το Snapdragon 7 Gen 3.

Το SD 7 Gen 3 κατασκευάζεται με την τεχνολογία διεργασιών 4nm της TSMC και διαθέτει πακέτο CPU 1+3+4. Η CPU Kryo φέρνει έναν βασικό πυρήνα χρονισμένο στα 2,63 GHz, μαζί με 3 πυρήνες απόδοσης @2,4 Ghz και 4 πυρήνες απόδοσης @1,8 GHz.

Η Qualcomm υποστηρίζει ότι φέρνει 15% βελτίωση στην απόδοση της CPU και 50% ταχύτερη Adreno GPU σε σύγκριση με το περσινό τσιπ Snapdragon 7 Gen 1. Ακόμα, αναφέρεται ότι προσφέρει 20% εξοικονόμηση ενέργειας με βάση τις δοκιμές της εταιρείας.

Snapdragon 7 Gen 3, Το Snapdragon 7 Gen 3 της Qualcomm φαίνεται να είναι ο βασιλιάς των επεξεργαστών μεσαίας κατηγορίας

Το Qualcomm Hexagon NPU μέσα στο SD 7 Gen 3 θα πρέπει να προσφέρει 60% ταχύτερη απόδοση AI ανά watt σε σχέση με το SD 7 Gen 1. Η GPU Adreno υποστηρίζει OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0 FP και Vulkan 1.3 API.

Το νέο τσιπ υποστηρίζει επίσης οθόνες ανάλυσης έως και 4K με ρυθμό ανανέωσης 60Hz ή ανάλυση FHD+ στα 168Hz. Είναι εξοπλισμένο με Qualcomm Spectra ISP που μπορεί να χειριστεί μονάδες κύριας κάμερας έως 200MP και να καταγράψει βίντεο 4K HDR στα 60Hz.

Το SD 7 Gen 3 συνδυάζεται με το Snapdragon X63 5G Modem-RF System που εξασφαλίζει ταχύτητες λήψης έως και 5 Gbps σε ζώνες mmWave και κάτω των 6 GHz. Το τμήμα συνδεσιμότητας παρέχει επίσης υποστήριξη για πρότυπα Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3.

Οι πρώτες συσκευές με το Snapdragon 7 Gen 3 αναμένεται να κυκλοφορήσουν αργότερα αυτό το μήνα με τη vivo να είναι πιθανότατα η πρώτη ΟΕΜ που θα το χρησιμοποιήσει στα smartphone της.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

οπως διαβαζουμε στο αρθρο, η qualcomm κανει αντιπαραθεση επιδοσεων στο νεο Snapdragon 7 Gen 3με το παλιο Snapdragon 7 Gen 1. Μονο που υπαρχει και το Snapdragon 7 Gen 2. Γιατι δεν το συγκρινει με αυτο ?Γιατι πολυ απλα το Gen 2 εχει ταχυτερο / καλυτερο CPU, GPU, ISP, WiFi, memory. Οποτε καθε αντιπαραθεση θα εφερνε σε δυσκολη θεση τις πωλησεις του νεου SoC (chip)
οι αναφορα specs εγιναν μεσα απο το wikipedia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25: Θα χρησιμοποιεί μόνο τσιπ Snapdragon – Galaxy Fold7 και Flip7 θα πάρουν το Exynos 2500

Υπήρξαν πολλές συζητήσεις τους τελευταίους μήνες σχετικά με τα chipset που θα τροφοδοτήσουν την επερχόμενη σειρά Galaxy S25 της Samsung.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 6 Gen 3: Το νέο chipset μεσαίας κατηγορίας της Qualcomm με gaming προσανατολισμό

Η Qualcomm παρουσίασε το πρώτο της chipset Snapdragon 6 το 2022 και τώρα ανανέωσε τη σειρά με την κυκλοφορία του Snapdragon 6s Gen 3.

Gear featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Το φύλλο προδιαγραφών Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 διέρρευσε πριν από την επίσημη αποκάλυψη

To επερχόμενο chipset Snapdragon 8 Gen 4 της Qualcomm διέρρευσε, καθώς έχουμε στα χέρια μας μέρος του φύλλου προδιαγραφών του chipset.

Smartphones Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Το Snapdragon 8 Gen 4 εμφανίστηκε στο Geekbench και είναι δυνατό

Το Snapdragon 8 Gen 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και φήμες θέλουν τη σειρά Xiaomi 15 να είναι η πρώτη που θα το χρησιμοποιήσει.