Νέος CMOS αισθητήρας 8 Megapixels από την Toshiba

Η Toshiba ανακοίνωσε την δημιουργία ενός υπερευαίσθητου CMOS αισθητήρα που μπορεί να αποδίδει περισσότερα pixels χωρίς να υπάρχουν απώλειες στην ποιότητα της εικόνας. Κάτι τέτοιο είναι πρόβλημα όταν “συμπιέζουμε” περισσότερα pixels σε μικρότερο χώρο.

Toshiba CMOS 8 Megapixels

Με τον συγκεκριμένο αισθητήρα η Toshiba κατάφερε ουσιαστικά την δημιουργία pixel μεγέθους μόλις 1,12 μm( το μικρόμετρο είναι 1000 φορές μικρότερο από το χιλιοστό ).Έτσι, ο καινούριος CMOS αισθητήρας έχει δυνατότητες λήψης εικόνων 8 Megapixels. Ο συγκεκριμένος αισθητήρας είναι εφοδιασμένος και με την τεχνολογία Back Side Illumination (BSI), με την οποία ουσιαστικά η Toshiba κατάφερε να μην έχει απώλειες στην ποιότητα της εικόνας. Για να καταλάβουμε καλύτερα το επίτευγμά της, η Toshiba κατάφερε να συμπιέσει 8 Megapixels του 1,12 μm το καθένα σε έναν αισθητήρα με μέγεθος μόλις το 1/4 της ίντσας.

Σκεφτείτε πόσο καλύτερες εικόνες θα μπορούμε να βλέπουμε στα επόμενα smartphones. Δείγματα του νέου 8MP CMOS της Toshiba θα διατεθούν προς το τέλος Ιουλίου, ενώ πλήρης διάθεση αναμένεται προς το τέλος του έτους.

Πηγή

Marios1508

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Garmin

Garmin Enduro: Φτιαγμένο για τους μεγάλους αγώνες

Η Garmin ανακοίνωσε το Enduro, το ρολόι υπεραποδόσεων με GPS, που διαθέτει προσαρμόσιμες λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας και ένα φακό ηλιακής φόρτισης Power Glass.

Gear Apple iPad mini

iPad mini: Θα αντικατασταθεί από νέο iPhablet;

Η Apple φέρεται να επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το iPad με ένα μεγαλύτερων διαστάσεων iPhone.

Gear Samsung Augmented Reality

Διαρροή concept video για τα γυαλιά Augmented Reality της Samsung

Δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι θα βγουν στην αγορά, αλλά τα AR γυαλιά της Samsung αποτελούν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.

Gear iPhone

Rapid Test για Covid-19 με τη βοήθεια του iPhone

H εταιρεία Gauss έχει δημιουργήσει ένα kit για ταχεία εξαγωγή αποτελεσμάτων για την Covid-19, το οποίο γίνεται με χρήση ενός iPhone.