Νέος CMOS αισθητήρας 8 Megapixels από την Toshiba

Η Toshiba ανακοίνωσε την δημιουργία ενός υπερευαίσθητου CMOS αισθητήρα που μπορεί να αποδίδει περισσότερα pixels χωρίς να υπάρχουν απώλειες στην ποιότητα της εικόνας. Κάτι τέτοιο είναι πρόβλημα όταν “συμπιέζουμε” περισσότερα pixels σε μικρότερο χώρο.

Toshiba CMOS 8 Megapixels

Με τον συγκεκριμένο αισθητήρα η Toshiba κατάφερε ουσιαστικά την δημιουργία pixel μεγέθους μόλις 1,12 μm( το μικρόμετρο είναι 1000 φορές μικρότερο από το χιλιοστό ).Έτσι, ο καινούριος CMOS αισθητήρας έχει δυνατότητες λήψης εικόνων 8 Megapixels. Ο συγκεκριμένος αισθητήρας είναι εφοδιασμένος και με την τεχνολογία Back Side Illumination (BSI), με την οποία ουσιαστικά η Toshiba κατάφερε να μην έχει απώλειες στην ποιότητα της εικόνας. Για να καταλάβουμε καλύτερα το επίτευγμά της, η Toshiba κατάφερε να συμπιέσει 8 Megapixels του 1,12 μm το καθένα σε έναν αισθητήρα με μέγεθος μόλις το 1/4 της ίντσας.

Σκεφτείτε πόσο καλύτερες εικόνες θα μπορούμε να βλέπουμε στα επόμενα smartphones. Δείγματα του νέου 8MP CMOS της Toshiba θα διατεθούν προς το τέλος Ιουλίου, ενώ πλήρης διάθεση αναμένεται προς το τέλος του έτους.

Πηγή

Marios1508

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

D-Link COVR-X1862: Γρήγορο WiFi σε όλο το σπίτι χωρίς lag

Το σύστημα Mesh Wi-Fi 6 COVR-X1862 της D-Link υποστηρίζει WiFi 6 με ταχύτητες μέχρι το 1.8Gbps και είναι ικανό να παρέχει αδιάκοπη κάλυψη έως και 420 τετραγωνικά μέτρα.

Gear iPad Pro

iPad Pro: Αποκτά στο μέλλον οριζόντια κάμερα

Ξεκίνησαν οι πρώτες φήμες για τα μελλοντικά iPad Pro, κυρίως για το θέμα της κάμερας στο πίσω μέρος.

Gear Microsoft Surface

Surface event: Όλα όσα ανακοίνωσε η Microsoft

Πλούσια ήταν η συγκομιδή από το Microsoft Surface event με αρκετές ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις.

Gear Amazon Kindle

Amazon: Παρουσίασε τα νέα της Kindle e-readers

H Amazon μας προτρέπει να το ρίξουμε στο διάβασμα το φθινόπωρο, με τα νέα Kindles που μόλις παρουσίασε.