Το διάφανο αλουμίνιο μπορεί να βάλει τέλος στα σπασμένα smartphones

5

Η έρευνα και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει τόσο πολύ και πράγματα που κάποτε έμοιαζαν με επιστημονική φαντασία έχουν αρχίσει και γίνονται πραγματικότητα. Αυτή την φορά μιλάμε για το διαφανές αλουμίνιο, το οποίο είχαμε συναντήσει στο Star Trek.

Χάρη στο US Naval Research Laboratory και τον Dr. Jas Sanghera το διαφανές αλουμίνιο είναι πιο κοντά από ποτέ και δεν είναι τίποτα περισσότερο από το ορυκτό αργιλικό μαγνήσιο. Το πλεονεκτήματά του είναι ότι είναι πιο σκληρό και δυνατό από το γυαλί και παρέχει μεγαλύτερη προστασία σε εχθρικά περιβάλλοντα, αφού είναι ανθεκτικό σε άμμο, βροχή και διάβρωση.

Έχοντας στη διάθεσή μας ένα πιο ανθεκτικό υλικό από το γυαλί, αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να το αντικαταστήσουμε με πιο λεπτές επιστρώσεις που θα έχουν καλύτερες επιδόσεις από το γυαλί. Για παράδειγμα θα μπορεί να φέρει επανάσταση στα UAVs (unmanned autonomus vehicles) όπου το βάρος είναι πάντα ένα ζήτημα, καθώς μεγαλύτερο βάρος σημαίνει ανάγκη για περισσότερη ενέργεια, ενώ θα μπορούσαμε κάλλιστα να δούμε και smartphones με τέτοια οθόνη, η οποία δεν θα σπάει.

Ο καθηγητής Sanghera αναφέρει ότι για την κατασκευή του: “βάζεις την σκόνη σε μια πρέσα και την πιέζεις, αν αυτό το κάνεις σωστά θα μπορέσεις να απομακρύνεις όλους τους θύλακες αέρα και θα έχεις ένα διαφανές αποτέλεσμα. Όταν βγει από την πρέσα θα γυαλιστεί πριν κοπεί σε κομμάτια για διάφορες εφαρμογές”.

Εφόσον το κόστος παραγωγής πέσει με τον καιρό, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθημερινά καταναλωτικά προϊόντα, όπως τα smartphones, ρολόγια, tablet και άλλα πολλά.

transparent aluminum

transparent aluminum

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
5 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Διάφανο αλουμίνιο έχω μείνει άφωνος χίλια μπράβο στους μάγκες που κατάφεραν κάτι τέτοιο…

tech21man

Ναι ρε φιλε. Nice. Αντε και διαφανα κουτακια κολα κοκα χα χα! Εκπληκτικο παντως!

sickboy

Ποιος θυμάται τη σχετική ταινία του Star Trek που γυρνάνε στο παρελθόν και ψάχνουν να βρούν διαφανές αλουμίνιο??

Beholder

H ταινία είναι το Star Trek IV: “The Voyage Home” (1986). Δεν ψάχνουν για διαφανές αλουμίνιο (transparent aluminum), προσπαθούν να μεταφέρουν δύο φάλαινες στο μέλλον με από ένα Klingon, οπότε χρειάζονται ένα “ενυδρείο” το οποίο το φτιάχνει μια εταιρεία τελικά. Τώρα το ερώτημα είναι γιατί έπρεπε να είναι διαφανές, αφού από κράμματα μέταλλου θα ήταν μεγαλύτερης αντοχής…

Beholder

… να μεταφέρουν δύο φάλαινες στο μέλλον με ένα Klingon διαστημόπλοιο…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα