TrendForce: Η Apple θα στείλει 4,5 έως 5 εκατομμύρια OLED iPad Pro το 2024

Apple iPad Pro, TrendForce: Η Apple θα στείλει 4,5 έως 5 εκατομμύρια OLED iPad Pro το 2024

Η τελευταία έκθεση της TrendForce προβλέπει ότι η Apple θα στείλει μεταξύ 4,5 και 5 εκατομμύρια OLED iPad Pro φέτος.

Αυτό το ποσό αφορά συνδυαστικά τις αποστολές των iPad Pro 11 ιντσών και 13 ιντσών και είναι χαμηλότερη προσδοκία όγκου πωλήσεων από τους προκατόχους τους που είναι εξοπλισμένοι με LCD και mini-LED.

Η TrendForce σημειώνει ότι παρά τις μειωμένες αποστολές, η μετάβαση στην AMOLED σε συσκευές μεσαίου μεγέθους είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη βιομηχανία.

Η έκθεση αναμένει ότι τα tablet AMOLED θα φτάσουν τις 9 εκατομμύρια μονάδες το 2024, περίπου το 7% δηλαδή της αγοράς tablet.

Εκτός από τις προβλέψεις πωλήσεων, η καθαρή τεχνολογική καινοτομία πίσω από τις οθόνες του νέου iPad Pro είναι εντυπωσιακή. Η Apple χρησιμοποίησε “tandem OLED οθόνες”, που σημαίνει ότι είναι δύο πάνελ OLED τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο για να ενισχύσουν τη φωτεινότητα. Υπόσχονται έως και 1.000 nits φωτεινότητα πλήρους οθόνης για περιεχόμενο SDR και έως 1.600 nits για HDR.

Η TrendForce σημειώνει ότι η τεχνολογία tandem είναι μια ζωτικής σημασίας ενδιάμεση λύση για τη βελτίωση τόσο της απόδοσης όσο και της μακροζωίας έως ότου επιτευχθούν καινοτομίες στην απόδοση OLED στο εγγύς μέλλον.

Η έκθεση συνεχίζει ότι ενώ τα πάνελ OLED είναι πολύπλοκα και δύσκολα στην κατασκευή, ειδικά σε αυτό το μέγεθος, οι χωρητικότητες και οι βελτιωμένες αποδόσεις αναμένονται μετά το 2026.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Διέρρευσε φωτογραφία που μοιάζει πραγματική – Αλλαγές στη διάταξη της κάμερας

Οι διαρροές σχετικά με τις ακυκλοφόρητες συσκευές iPhone είναι πολύ σπάνιες και οι όποιες πληροφορίες προέρχονται από προμηθευτές ή ειδικούς της βιομηχανίας.

Smartphones featured OPPO

Oppo Reno 12: Δείτε το εξαιρετικά λεπτό smartphone σε όλα τα χρώματα

H Oppo ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα επόμενα smartphone της, τα Reno 12 και Reno 12 Pro, στις 23 Μαΐου.

Games featured gta

GTA 6: Έχουμε το παράθυρο κυκλοφορίας από την Take-Two

Η Take-Two Interactive μόλις επιβεβαίωσε ότι το Grand Theft Auto (GTA) 6 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025.

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.