Uni: Το tablet που μετατρέπει τη νοηματική σε προφορικό λόγο

Ακόμη και αν δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ η εξέλιξη της τεχνολογίας με τον τρόπο της βοήθησε στην επικοινωνία ακόμη και τα άτομα με προβλήματα ακοής. Για παράδειγμα η ευρεία χρήση των γραπτών μηνυμάτων και email είναι πολύ χρήσιμη για την εξ αποστάσεως επικοινωνία τους. Το πρόβλημα όμως παραμένει στην face-to-face επικοινωνία.

Πρόκειται για το Uni, ένα συνδυασμό hardware και software που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα κωφά άτομα. Είναι ένα ειδικό tablet που δημιουργήθηκε από την MotionSavvy και επιτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ κωφών και ατόμων που ακούνε κανονικά, χρησιμοποιώντας δυο διαφορετικές τεχνολογίες.

Αρχικά, καταγράφει τη νοηματική γλώσσα χρησιμοποιώντας ενσωματωμένες κάμερες και ειδικό software αναγνώρισης και μεταφράζει τα νοήματα σε προφορικό λόγο. Στη συνέχεια το άλλο άτομο απαντά με προφορικό λόγο και το tablet τον μετατρέπει σε κείμενο που εμφανίζεται στην οθόνη του κωφού ατόμου.

Πρόκειται για μια αξιόλογη συσκευή η οποία έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των ατόμων με προβλήματα ακοής. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 70 εκατ. άνθρωποι με προβλήματα ακοής ανά τον κόσμο.

H MotionSavvy σχεδιάζει να λανσάρει το Uni μέσα στο επόμενο καλοκαίρι και έχει τη δυνατότητα να διαβάζει τουλάχιστον 2000 νοήματα. Με μελλοντικά updates ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, αλλά οι χρήστες θα μπορούν να προσθέτουν δικά τους νοήματα μέσω του SignBuilder software.

Θα κυκλοφορήσουν δυο εκδόσεις, το hardware θα κοστίζει 799 δολ. ενώ μόνο του το software, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έναν υπολογιστή και Leap Motion controller, κοστίζει 99 δολ.

Δείτε το video:

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.