Σάββατο
28/11/2015

Unseen Art: 3D printed έργα τέχνης για άτομα με προβλήματα όρασης

Αυτό που για εμάς είναι δεδομένο, για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο δεν είναι. Φανταστείτε λοιπόν ότι κάποιοι δεν μπορούν να δουν πως είναι το χαμόγελο της Μόνα Λίζα ή τα Ηλιοτρόπια του Van Gogh. Ένα νέο project από την Φινλανδία με την ονομασία Unseen Art (αθέατη τέχνη σε ελεύθερη μετάφραση) έχει σκοπό να δείξει στα άτομα με προβλήματα όραση πως είναι τα διάσημα έργα τέχνης.

Η καμπάνια που μπήκε στο Indiegogo για χρηματοδότηση, χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3D printing για να φέρει τα άτομα αυτά κοντά στα μεγαλύτερα έργα τέχνης της ιστορίας. Μέσω της αφής τα άτομα αυτά μπορούν να “δουν” για πρώτη φορά πως είναι κάποια από τα πιο διάσημα έργα.

Σκοπός είναι να τυπωθούν σε τρισδιάστατη μορφή διάφορα έργα τέχνης τα οποία στη συνέχεια θα αναρτηθούν σε μουσεία, όπου τα άτομα με προβλήματα όρασης θα έχουν τη δυνατότητα να να ακουμπήσουν.

Επιπλέον, η ομάδα έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα όπου οι χρήστες μπορούν να συμβάλουν είτε κατεβάζοντας έργα τέχνης και εκτυπώνοντάς τα στους δικούς τους 3D printers είτε προσφέροντας υλικό για 3D εκτυπωτές.

Η καμπάνια στο Indiegogo ζητά χρηματοδότηση 30.000 δολάρια και απομένουν 20 μέρες μέχρι να λήξει.

unseen art

unseen art

unseen art

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.