Volvo V40 Pedestrian Detection, Απόλυτη ασφάλεια για τους πεζούς με αερόσακους

Είχε ξεκινήσει να συζητιέται από τα τέλη Φεβρουαρίου 2012, αλλά έκανε την επίσημη εμφάνισή του στο πλαίσιο της Έκθεσης της Γενεύης. Το Volvo V40 αποκαλύφθηκε, παρουσιάζοντας μια σειρά από τετράτροχες καινοτομίες, με πιο σημαντική από αυτές (ίσως και πιο… σωτήρια!) να είναι η ενσωμάτωση συστήματος αερόσακων για τους πεζούς, προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης.

Το σύστημα της Ανίχνευσης Πεζών, με όνομα το Pedestrian Detection συνδυάζεται με αυτό του αυτόματου φρεναρίσματος μέχρι την ακινητοποίηση. Είναι μια τεχνολογία που μπορεί να εντοπίσει αν υπάρχουν πεζοί στο δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα, το αυτοκίνητο μπορεί να προειδοποιήσει και να ενεργοποιήσει αυτόματα τα φρένα. Για την περίπτωση όμως που το ατύχημα με τον πεζό είναι αναπόφευκτο, ο αερόσακος για τους πεζούς ανασηκώνει το πίσω μέρος του καπό, μειώνοντας τη γωνία προσβολής του κορμού προς το αυτοκίνητο, ενώ την ίδια στιγμή ενεργοποιείται ο αερόσακος.

Ανάμεσα στα άλλα στοιχεία που το κάνουν τεχνολογικά εξελιγμένο είναι το Park Assist Pilot για εύκολο παρκάρισμα με το σύστημα να χειρίζεται το τιμόνι, ενώ ο οδηγός χειρίζεται το κιβώτιο ταχυτήτων και ελέγχει την ταχύτητα του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το Lane Keeping Aid, το Blind Spot Information System, το Cross Traffic Alert, το Road Sign Information, το Active High Beam, το Adaptive Cruise Control & Distance Alert, η λειτουργία Queue Assist σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με ένα νέο πίνακας οργάνων με πλήρως γραφικές απεικονίσεις των ενδείξεων.

Μήπως φτάσαμε στην εποχή όπου τα αυτοκίνητα είναι πλέον κυριολεκτικά αυτο-κίνητα, κάνοντας τα πάντα μόνα τους;

, Volvo V40 Pedestrian Detection, Απόλυτη ασφάλεια για τους πεζούς με αερόσακους

, Volvo V40 Pedestrian Detection, Απόλυτη ασφάλεια για τους πεζούς με αερόσακους

, Volvo V40 Pedestrian Detection, Απόλυτη ασφάλεια για τους πεζούς με αερόσακους

, Volvo V40 Pedestrian Detection, Απόλυτη ασφάλεια για τους πεζούς με αερόσακους

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Ωραία είδηση! Θα ήθελα να βλέπω λίγο πιο συχνά τεχνολογικές ειδήσεις από τον κόσμο της αυτοκίνησης!

gpower

και εγω!μου αρεσει!

Κώστας Βλαχάκης

Θα το δούμε παιδιά. Θα το παρακολοθούμε και θα φορντίσουμε να έχουμε παρόμοιες ειδησεις.

Γιωργος

Ολες αυτες οι καινουριες τεχνολογιες ειναι σιγουρα για το καλυτερο.
Αλλα για να δουλεψουν τελεια θα πρεπει και οι οδηγοι να οδηγουν σωστα συμφωνα με τον ΚΟΚ. Κατι που στην ελλαδα απλα δεν γινεται, γιατι η οδηγικη παιδεια του ελληνα ειναι υπο το μηδεν! (αν και τα τελευταια χρονια καθε φορα που ερχομαι στην ελλαδα παρατηρω μια μικρη βελτιωση) Φανταστειτε ποσα ατυχηματα θα γινουν γιατι ο οδηγος δεν ηθελε και το αμαξι σταματησε μονο του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Geneva Auto Show

Alfa Romeo Disco Volante 2012, O “ιπτάμενος δίσκος” επιστρέφει από το 1952

Πρόκειται για ένα από τα πιο Sci-fi σχέδια που έχουμε δει στους τέσσερις τροχούς και ένα από τα πιο εντυπωσιακά concepts του 1952, το οποίο επέστρεψε μέσα από το σχέδιο της ιταλικής Touring Superleggera, στο φετινό Geneva Auto Show και όπως ήταν αναμενόμενο τράβηξε τα βλέμματα πάνω του και όχι άδικα!

Gear Geneva Auto Show

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάστηκε ακόμα μία εκδοχή ενός από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών, της Bugatti Veyron. Η 16.4 Grand Sport Vitesse είναι η έκδοση roadster, η οποία επισήμως είναι η πιο γρήγορη κούκλα σε τέσσερις τροχούς χωρίς κουκούλα. Φτάνει τα 410 Km/h τελική, με σύστημα ηλεκτρονικού περιορισμού στα 375 Km/h για […]

Gear BMW cars Geneva Auto Show

BMW Μ6 Coupe 2012, Το πιο γρήγορο coupe των Βαυαρών

Στο Geneva Auto Show η BMW αποκάλυψε το πιο γρήγορο M Coupe όχημα που μας έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα, εκθέτοντας την M6 του 2012, η οποία σύντομα θα αποκτήσει και ανοιχτή έκδοση. Με 560 ίππους και ηλεκτρονικό περιορισμό της τελικής ταχύτητας στα 250 km/h πρόκειται για ένα όχημα που μας προκαλεί πολλαπλούς ερεθισμούς.

Gear concept cars Geneva Auto Show

Pininfarina Cambiano και Bertone Nuccio, Οι Ιταλοί σχεδιαστές supercars αλλάζουν σελίδα

Η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι σε πλήρη εξέλιξη και εκεί παρουσιάστηκαν δύο δημιουργήματα από τους πιο γνωστούς σχεδιαστικούς οίκους ιταλικών supercars, οι οποίοι δείχνουν το μέλλον σήμερα σε δύο διαφορετικά concepts που έκαναν αίσθηση. Το Pininfarina Cambiano και το Bertone Nuccio είναι γεγονός.