VR headset σε σκοτώνει στην πραγματικότητα εάν πεθάνεις στο παιχνίδι

vr headset, VR headset σε σκοτώνει στην πραγματικότητα εάν πεθάνεις στο παιχνίδι

Ένα virtual reality headset που θα σκοτώσει τον χρήστη εάν πεθάνει ενώ παίζει βιντεοπαιχνίδια είναι κάτι που περιμένουμε να υπάρχει σε μια horror ταινία. Ωστόσο, αυτή είναι μια πραγματική είδηση. Αυτό το project είναι το πρώτο δείγμα τεχνολογίας που θα είναι σε θέση να σκοτώσει τον gamer στην πραγματικότητα εάν αυτός χάσει τη ζωή του στον virtual κόσμο.

Ο Palmer Luckey είναι ο ιδρυτής της εταιρείας εικονικής πραγματικότητας Oculus και συνιδρυτής του Oculus Rift, του vr headset για υπολογιστές. Τo project του είναι σαφώς επηρεασμένο από το εξαιρετικά επιτυχημένο franchise Sword Art Online που παρέχει μια vr εκδοχή των Battle Royale του Koushun Takami και The Running Man του Stephen King. Στο Sword Art Online, το οποίο είναι ένα μυθιστόρημα του Reki Kawahara, χιλιάδες παίκτες εικονικής πραγματικότητας είναι παγιδευμένοι μέσα σε ένα παιχνίδι θανάτου από το οποίο μπορούν να ξεφύγουν μόνο αν επιζήσουν από 100 επίπεδα μπουντρουμιών. Εάν οι παίκτες πεθάνουν στο παιχνίδι, το VR headset σκοτώνει τους χρήστες στον πραγματικό κόσμο.

Στο επίσημο ιστολόγιο του Palmer, ανακοίνωσε ότι, εμπνευσμένος από το σύμπαν του Sword Art Online, είχε δημιουργήσει μια πραγματική εκδοχή του φονικού headset που χρησιμοποιήθηκε στη σειρά. Αυτό περιλαμβάνει τρία εκρηκτικά γεμίσματα τοποθετημένα πάνω από την οθόνη που εκρήγνυνται εάν σημειωθεί ένας θάνατος στο παιχνίδι. Παρόλο που δεν παράγονται μαζικά ούτε πωλούνται στο κοινό, ο Luckey σχολίασε την ανάπτυξη των headset λέγοντας: “Σε αυτό το σημείο, είναι απλώς ένα έργο τέχνης γραφείου, μια υπενθύμιση ανεξερεύνητων οδών στο σχεδιασμό παιχνιδιών. Επίσης, από όσο γνωρίζω, είναι το πρώτο μη φανταστικό παράδειγμα μιας συσκευής VR που μπορεί πραγματικά να σκοτώσει τον χρήστη. Δεν θα είναι το τελευταίο.”

Η αρχική ανάπτυξη του Oculus Rift το 2012 κυκλοφόρησε παράλληλα με την έκδοση anime του Sword Art Online και έτσι δημιούργησε τεράστιο ενδιαφέρον και ζήτηση για τα headset. Αυτό ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στην ιαπωνική αγορά, η οποία έγινε γρήγορα η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Oculus.

Ο Luckey αποκάλυψε μάλιστα πως έχει επίσης σχέδια για έναν μηχανισμό κατά της παραβίασης που, όπως και ο αντίστοιχος του Sword Art Online, θα καταστήσει αδύνατη την αφαίρεση ή την καταστροφή του headset χωρίς να προκληθεί θάνατος του χρήστη, και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει βρει ακόμα το θάρρος να το δοκιμάσει. Ας ελπίσουμε να μην το κάνει. Ούτε αυτός, ούτε κανείς.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Και όμως έχει μια χρησιμότητα.
Το δίνουμε να παίξουν αυτοί που κοσμούν τα δελτία ειδήσεων εδώ και αρκετούς μήνες (κάποιοι που κακοποιησαν/σκότωσαν παιδιά πχ) το βάζουμε στο δύσκολο επίπεδο και έχουμε αποδεδειγμένα αποτελέσματα!

Δημήτρης

Φαντασου να το φορεσουν και οι 300 της βουλης και καθε φορα που λενε ενα ψεμα να παθαινουν ενα μικρο ηλεκτροσοκ…χαραμιζομαι σας λεω…Αντωνη στελνω βιογραφικο!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.