VR Headsets: Σταθερά ανοδική πορεία στις πωλήσεις

VR headsets ανοδική πορεία πωλήσεις, VR Headsets: Σταθερά ανοδική πορεία στις πωλήσεις

Η αγορά των VR headsets είναι ένας κλάδος με περιορισμένη κινητικότητα, κυρίως λόγω του υψηλούς κόστους των συσκευών. Επιπρόσθετα όμως, για να είναι σε θέση κάποιος να ζήσει την εμπειρία VR, πρέπει να έχει έναν ισχυρό Η/Υ, ένα PlayStation 4 ή γενικά ένα σύστημα ικανό να υποστηρίξει τις απαιτήσεις.

Το τελευταίο διάστημα όμως, οι τιμές αρκετών headsets έχουν πέσει. Για παράδειγμα, το Oculus Rift, ίσως η πιο γνωστή (αλλά όχι τόσο εμπορική) VR πρόταση, κοστίζει πλέον 399 δολάρια, ενώ μέχρι πρότινος η τιμή του έφτανε τα 599 δολάρια. Άλλες συσκευές όπως το PlayStation VR ήταν ανέκαθεν φθηνότερες. Η πτώση τιμής έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις συνειδήσεις (και τις τσέπες) των gamers, αφού το περασμένο τρίμηνο ήταν η περίοδος με την μεγαλύτερη επιτυχία στην συγκεκριμένη αγορά, με 1 εκατομμύριο συνολικές αποστολές VR headsets.

VR headsets ανοδική πορεία πωλήσεις, VR Headsets: Σταθερά ανοδική πορεία στις πωλήσεις

Αναλυτικά, το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς κατέχει η Sony με το PS VR, φτάνοντας το 49%. Δεύτερο το Oculus Rift του Facebook με 21%, ενώ το HTC Vive καταλαμβάνει ένα ποσοστό της τάξης του 16%. Το υπόλοιπο 14% αφορά VR headsets των οποίων το ατομικό ποσοστό δεν είναι αρκετά μεγάλο ώστε να συμπεριληφθεί. Να σημειωθεί πως την έρευνα διεξήγαγε η Canalys για τον γνωστό ιστότοπο venturebeat.com. Προφανώς το PlayStation 4 είναι η πιο προσιτή λύση για το VR gaming, την στιγμή που ένα ισχυρό Windows PC με άνετη υποστήριξη παιχνιδιών VR κοστίζει αρκετά περισσότερα από την κονσόλα της Sony.

Όσο περνάει ο καιρός, τα VR headsets θα γίνονται όλο και πιο προσιτά στο καταναλωτικό κοινό. Βέβαια, ο χρόνος θα δείξει αν όντως το VR gaming πετύχει ως εγχείρημα, ή περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως μια καινοτόμα, αλλά αποτυχημένη υλοποίηση, όπως οι 3D τηλεοράσεις (και κατά συνέπεια το 3D gaming) ή οι σύγχρονες φορητές παιχνιδομηχανές σαν το PS Vita.

VR headsets ανοδική πορεία πωλήσεις, VR Headsets: Σταθερά ανοδική πορεία στις πωλήσεις

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple VR headset

Vision Pro: Η Apple δείχνει πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις

Η Apple αποφάσισε να επισημάνει τις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Vision Pro headset της.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear Apple VR headset

Apple Vision Pro: Σε αυτές τις 9 χώρες θα κυκλοφορήσει στη συνέχεια

Η Apple θα προσθέσει σύντομα 12 νέες γλώσσες στο εικονικό πληκτρολόγιο του Vision Pro, με βάση τον κώδικα που ανακάλυψε το MacRumors.

Gear Apple featured VR headset

Apple Vision Pro: Χρησιμοποιήθηκε από γιατρούς σε χειρουργεία

Tο Apple Vision Pro αξίας 3.500 δολαρίων χρησιμοποιήθηκε και βοήθησε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη.