Vuzix Blade: Έξυπνα AR γυαλιά με ενσωματωμένη την Amazon Alexa [CES 2018]

Vuzix Blade Έξυπνα AR γυαλιά Amazon Alexa CES 2018, Vuzix Blade: Έξυπνα AR γυαλιά με ενσωματωμένη την Amazon Alexa [CES 2018]

Η CES 2018 είναι πλέον η κύρια πηγή ειδήσεων για τα τεχνολογικά μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο και θα παραμείνει για τις επόμενες ημέρες. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στο φετινό event θα δούμε πολλά ενδιαφέροντα προϊόντα και projects από το… μέλλον. Οι νέες συσκευές VR και AR αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον, ενώ μια από αυτές θα είναι ένα ζευγάρι έξυπνα γυαλιά με ενσωματωμένη την Alexa του Amazon.

Συγκεκριμένα, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην επαυξημένη πραγματικότητα και ονομάζεται Vuzix θα παρουσιάσει ένα ζευγάρι AR γυαλιών που θα προσφέρουν μια νέα εμπειρία αλληλεπίδρασης με τον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο. Το προϊόν θα έχει ονομασία Vuzix Blade και θα είναι σε θέση να εμφανίσει μπροστά στα μάτια του χρήστη διάφορες πληροφορίες όπως ο καιρός, οι διακύμανση των μετοχών, τα αποτελέσματα αθλητικών αγώνων ή άλλες ειδοποιήσεις. Η εταιρεία επίσης ενσωμάτωσε στα Blade την Amazon Alexa, ώστε οι χρήστες να επικοινωνούν άνετα με εκείνη για την επιτέλεση διάφορων λειτουργιών.

Σύμφωνα με τον CEO της Vuzix, Paul Travers, τα Blade θα διατεθούν στο ευρύ κοινό κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς με τιμή τα 1000 δολάρια. Μέχρι το 2019 όμως, εκείνος αναφέρει πως το ποσό καταβολής θα μειωθεί στο μισό, δηλαδή 500 δολάρια. Το νεό ζευγάρι έξυπνων AR γυαλιών μοιάζει να είναι ένα αρκετά φιλόδοξο project, το οποίο όμως πρέπει να αποδείξει την χρησιμότητα του στους καταναλωτές. Αν όντως τα γυαλιά διευκολύνουν αισθητά την καθημερινότητα των χρηστών, τότε θα μπορούσαν να επιτύχουν στην νέα, αλλά μονίμως εξελισσόμενη, αγορά της επαυξημένης πραγματικότητας. Όπως και να έχει, τα Vuzix Blade είναι ανάμεσα στις πρώτες AR συσκευές μαζικής κυκλοφορίας και αυτό από μόνο του αποτελεί ορόσημο για τον κατασκευαστή.

Vuzix Blade Έξυπνα AR γυαλιά Amazon Alexa CES 2018, Vuzix Blade: Έξυπνα AR γυαλιά με ενσωματωμένη την Amazon Alexa [CES 2018]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Augmented Reality

Apple: Ετοιμάζεται να παρουσιάσει AR γυαλιά με ισχύ ενός Mac

Μεγαλεπήβολα σχέδια φαίνεται ότι έχει η Apple για την εμπλοκή της στο πεδίο της ενισχυμένης πραγματικότητας (AR).

Business Microsoft HoloLens Augmented Reality

H Microsoft ετοιμάζει γυαλιά AR για στρατιωτική χρήση

Πράγματα που έχουμε δει στο gaming, σύντομα θα γίνουν πραγματικότητα, εάν λάβουμε υπόψη μας τα στρατιωτικά AR γυαλιά της Microsoft.

Gear Facebook Augmented Reality

Facebook wearable για Augmented Reality με mind control

H ομάδα Reality Labs του Facebook αναπτύσσει ένα wearable που θα επιτρέπει το χειρισμό του AR με μόνο εργαλείο το μυαλό του χρήστη.

Gear Samsung Augmented Reality

Διαρροή concept video για τα γυαλιά Augmented Reality της Samsung

Δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι θα βγουν στην αγορά, αλλά τα AR γυαλιά της Samsung αποτελούν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.