Volkswagen: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο φορτίζει σε 15 λεπτά και προσφέρει αυτονομία 500 χλμ.

Ο Herbert Dies, πρόεδρος του τμήματος επιβατηγών της Volkswagen, σε συνέντευξη του δήλωσε ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο θα δούμε το δικό της επαναστατικό ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο θα φορτίζει σε 15 λεπτά και θα προσφέρει αυτονομία σχεδόν 500 χιλιομέτρων.

Ο στόχος που έχει θέσει η Volkswagen για το δικό της ηλεκτροκίνητο όχημα είναι η μεγάλη αυτονομία σε πρώτη φάση και έτσι το νέο μοντέλο της θα προσφέρει αυτονομία σχεδόν 500 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, συγκεκριμένα 483 χιλιόμετρα, θα φορτίζει σε μόλις 15 λεπτά, θα έχει τις εξωτερικές διαστάσεις ενός μικρομεσαίου μοντέλου, όπως το Golf, αλλά χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του θα προσφέρει χώρους εσωτερικά ανάλογους με ένα μεσαίο μοντέλο, όπως το Passat.

Τη δήλωση αυτή, αναφορικά με την μεγάλη αυτονομία αλλά και τον μικρό φόρτισης για το νέο μοντέλο της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας επιβεβαίωσε και ο νέος πρόεδρος της Volkswagen Matthias Müller στο περιοδικό Autocar. Μεταξύ άλλων έκανε και μια … ευχή, αναφέροντας ότι ελπίζει το νέο μοντέλο να έχει χαμηλότερη τιμή από αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volkswagen αναμένεται να το δούμε στο Σαλόνι του Παρισιού τον προσεχή Οκτώβριο και θα είναι το πρώτο από τα 30 συνολικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα που ο όμιλος Volkswagen (VW, Audi, Skoda, Seat) θέλει να διαθέσει στην αγορά μέχρι και το 2025.

Το ηλεκτροκίνητο όχημα της Volkswagen με βάση τη συνέντευξη του Herbert Diess αναμένεται να το δούμε στην αγορά περίπου στα τέλη του 2018, ίσως στις αρχές του 2019, οπότε για την ώρα παραμένει ένα πρωτότυπο.

Volkswagen, Volkswagen: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο φορτίζει σε 15 λεπτά και προσφέρει αυτονομία 500 χλμ.

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Ηλεκτροκινητο…με αυτονομια 500km…φορτιση σε 15’…μεγεθος golf…χωρους passat και τιμη χαμηλοτερη απο ενα golf βενζινοκινητο/diesel φανταζει πολυ καλο για να ειναι αληθινο!

ΥΓ. Να δουμε βεβαια και τα υπολοιπα χαρακτηριστικα οπως επταχυνση, τελικη γιατι μου φαινεται οτι θα ειναι περιορισμενα για να δουμε τα 500km

flash

Αυτό είναι επανάσταση στον τομέα του αυτοκινήτου!!
Αν ισχύει αυτό και βγει στην παραγωγή θα αλλάξει τα πάντα και πολύ σύντομα χρονικά. Πόλεις δίχως καυσαέριο από τις εξατμίσεις αλλά και δίχως θόρυβο από τα αυτοκίνητα αφού τα ηλεκτρικά είναι αθόρυβα. Σσσσσσ φανταστικό!!

vasilist

Σαν παραμύθι ακούγεται, αν η τιμή είναι λογική θα είναι το επόμενο μου αμάξι.
Έχω ένα xsara από το 2003 και το έβρισκα γελοίο να αλλάξω αμάξι και να πάρω πάλι με βενζίνη περίμενα κάτι τέτοιο να ακούσω η να μου μείνει στα χέρια και να αναγκαστώ να πάρω άλλο.

Κωνσταντίνος

@vasilist βρε κρατα το xcara που ειναι πολυ σωστο αμαξι ειδικα αν το εχεις προσεγμενο και ασε αυτα τα πρωτοποριακα.

tech21man

Πες μου ποσο καις με το xsara στα 100 κμ σε λιτρα η σε ευρω και θα σου δωσω αντιπροτασεις βενζινης που γελοιποιουν το xsara.

Και οχι στα χαρτια.

Το xsara εχεις χιλλιους δυο λογους να το αλλαξεις πριν καν την καταναλωση…

tech21man

Eπισης το θεμα δεν ειναι αν θα φορτιζει το νεο vw σε 15 λεπτα αλλα τι θα χρεωθει για αυτο, αν η τεχνολογια θα ειναι προσβασιμη απο παντου, ποσο θα κοστιζει μεχρι να παραχθει μαζικα και …αν η VW θα το κανει νομιμα αυτη τη φορα.

Αν πληρωνε του dieselgate τα σπασμενα επρεπε να ειχε κλεισει, η τουλαχιστο να καταργησει τα μισα μοντελα και την αναπτυξη ποσων μελλοντικων για τα προστιμα!

Αν θελεις οχημα να κανει σε πραγματικες μετρησεις τα 100km σε δυο με τρια ευρω καταναλωση η ιδια η VW εχει το up! eco με cng.

Η volvo ειχε επι λιγα χρονια το V70 e-diesel η οπως το λενε που ο diesel λειτουργει σαν γεννητρια για 4 ηλεκτροκινητηρες και καταναλωνε 2 lt/100 για οχημα 1700+kgr αδειο…και μεγαλο οχι αυτη την @#$@δα χα χα.

John

Αν είναι σαν τα υπόλοιπα VW και είσαι κάθε τρεις και λίγο στο συνεργείο όπως με το Golf που είχα πριν 3-4 χρόνια να μας λείπει καλύτερα.

Beowulf Ahates

Για να δω τι θα σκεφτούν οι αμερικανοί, να αποδείξουν ότι κι αυτό ρυπαίνει…. 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Volkswagen

Η VW παρουσίασε το ID. 2all – Η προσιτή λύση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Volkswagen αποκάλυψε το προσιτό ηλεκτρικό της όχημα με τη μορφή ενός concept που ονομάζεται ID. 2all, με τιμή εκκίνησης 25.000 ευρώ.

Cars Volkswagen

Volkswagen: Πενταετές πλάνο επένδυσης 180 δισ. ευρώ για την ηλεκτροκίνηση

Η Volkswagen στρέφει την προσοχή της στο μέλλον και ανακοινώνει πενταετές πλάνο επενδύσεων 180 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την βελτίωση της ηλεκτροκίνησης και της ψηφιοποίησης.

Cars Volkswagen

Volkswagen: Στόχος να αυξήσει το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030

Η Volkswagen αναμένει να πουλήσει περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη πιο γρήγορα από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Cars China Volkswagen

Η Volkswagen επενδύει 2,3 δισ. δολάρια στην Κίνα

Η Volkswagen αναμένεται να επενδύσει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας αυτόνομης οδήγησης με την κινεζική Horizon Robotics Inc., με στόχο την ενίσχυση της τεχνολογικής παρουσίας της αυτοκινητοβιομηχανίας στη μεγαλύτερη αγορά της.