Wacom: Ψηφιακές γραφίδες για ένα νέο τρόπο εκπαίδευσης από απόσταση πιο ουσιαστικό

, Wacom: Ψηφιακές γραφίδες για ένα νέο τρόπο εκπαίδευσης από απόσταση πιο ουσιαστικό

Η πανδημία του COVID-19 άλλαξε και θα συνεχίζει να αλλάζει τις ζωές και την καθημερινότητα όλων μας, με την επιστροφή στη νέα κανονικότητα να πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς, είτε εργάζεται κάποιος είτε όχι, είτε είναι άνδρας, γυναίκα, ενήλικος, έφηβος παιδί. Στην πραγματικότητα, τα παιδιά και ειδικά οι μαθητές, επιστρέφουν στα θρανία διστακτικά με τους περισσότερους να συνεχίζουν τα μαθήματα με τους δασκάλους και τους καθηγητές από το σπίτι.

Βλέπουμε καθημερινά τους μαθητές να παρακολουθούν τηλε-μαθήματα από το σπίτι τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και να κρατούν σημειώσεις είτε χειρόγραφα σε κάποιο τετράδιο είτε σε ένα αρχείο του υπολογιστή τους, μια διαδικασία πρωτόγνωρη για μαθητές, γονείς αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Νέος τρόπος εκπαίδευσης

Σε αυτό το νέο τρόπο εκπαίδευσης από απόσταση, οι ψηφιακές γραφίδες της Wacom έρχονται να κάνουν αυτόν το νέο τρόπο εκπαίδευσης πιο αποτελεσματικό, διαδραστικό αλλά και ουσιαστικό. Αυτό γίνεται γιατί αυτό που καταφέρνει η Wacom είναι να μεταφέρει τον τρόπο που γίνεται το μάθημα στην τάξη μέσα στο ίδιο το σπίτι του μαθητή, αυξάνοντας τη συμμετοχή του στην παράδοση του μαθήματος από τον εκπαιδευτικό, βοηθώντας την ίδια στιγμή τον καθηγητή στο να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της δουλειάς του με έναν τρόπο όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα που γνωρίζαμε όλοι πριν τον COVID-19.

Αυτό που καταφέρνει η Wacom με τις ψηφιακές γραφίδες είναι να βοηθήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς να μετατρέψουν τις σχολικές αίθουσες σε ένα ψηφιακό περιβάλλον όπου θα συμμετέχουν αμφότεροι. Οι λύσεις που διαθέτει η Wacom βελτιώνουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τη συνεργασία με τους μαθητές σε μια εικονική σχολική αίθουσα, έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον εκπαίδευσης πολύ κοντά σε αυτό της εκπαίδευσης μέσα στο ίδιο το σχολείο.

, Wacom: Ψηφιακές γραφίδες για ένα νέο τρόπο εκπαίδευσης από απόσταση πιο ουσιαστικό

Διαδραστικότητα

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στηρίζεται στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενός ποντικιού και του πληκτρολογίου, με τον ανθρώπινο παράγοντα να αλλοιώνεται λόγω της μη φυσικής παρουσίας του εκπαιδευτικού και των μαθητών στον ίδιο χώρο. Οι ψηφιακές γραφίδες της Wacom προσπαθούν να δημιουργήσουν την αντίστοιχη διαδραστικότητα του πίνακα και της κιμωλίας, με το μάθημα να πραγματοποιείται με πιο φυσικό τρόπο αφού η συνεργασία εκπαιδευτικού-μαθητή γίνεται σε πραγματικό χρόνο με την επεξεργασία των εγγράφων να γίνεται από κοινού ψηφιακά, και το αποτέλεσμα να είναι μια πιο επιτυχημένη ροή μαθήματος για τους καθηγητές και τους μαθητές να βελτιώνουν τον τρόπο αφομοίωσης του εκπαιδευτικού υλικού.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί θα χρησιμοποιούν μια από τις ψηφιακές γραφίδες της Wacom για να κάνουν πιο δυναμική και διαδραστική τη διδασκαλία προς τους μαθητές οι οποίοι θα συμμετέχουν πιο ενεργά. Υπάρχει η δυνατότητα να γράφονται σημειώσεις και να μαρκάρονται περιοχές του κειμένου στο μάθημα έτσι ώστε να τις δουν και οι ίδιοι οι μαθητές κατά την παράδοση.

Εργασίες και σχόλια

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος οι εκπαιδευτικοί μπορούν να σημειώνουν τα σχόλια των μαθητών αλλά και να γράφουν νέα σχόλια και σχέδια στο αρχείο που έχουν μπροστά τους και οι μαθητές, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να γράφει σημειώσεις και ασκήσεις οι οποίες θα εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο στους μαθητές, όπως όταν ο εκπαιδευτικός γράφει στον πίνακα και οι μαθητές κρατούν σημειώσεις, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα της τάξης στο σχολείο, στον προσωπικό χώρο του κάθε μαθητή.

‘Ολο το ψηφιακό υλικό που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί αποθηκεύεται ταυτόχρονα στα αρχεία που διατηρούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, και μπορούν να τους στείλουν τις εργασίες τους και να τις λαμβάνουν διορθωμένες με τις σημειώσεις και τις παρατηρήσεις να γράφονται μέσω των ψηφιακών γραφίδων της Wacom, πάνω στα ίδια τα αρχεία, όπως οι γίνεται και στο σχολείο όπου οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν με στυλό τα λάθη και γράφουν παρατηρήσεις στα τετράδια των μαθητών.

, Wacom: Ψηφιακές γραφίδες για ένα νέο τρόπο εκπαίδευσης από απόσταση πιο ουσιαστικό

Αποτελεσματικότητα

Για να διαμορφωθεί το συγκεκριμένο περιβάλλον εκπαίδευσης υπάρχουν οι γραφίδες της Wacom που στόχο έχουν να κάνουν την εκπαίδευση από απόσταση πιο αποτελεσματική. Η βασική επιλογή είναι οι γραφίδες One by Wacom σε small ή medium έκδοση όπου είναι η πιο απλή λύση για σημειώσεις με το πενάκι το οποίο δίνει την αίσθηση ότι χρησιμοποιούμε ένα πραγματικό μολύβι/στυλό και απλά τη συνδέουμε σε υπολογιστή Mac ή Windows και κατεβάζοντας τους απαραίτητους drivers, είμαστε έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Στη συνέχεια, έχουμε τις γραφίδες Wacom Intuos, οι οποίες είναι πιο εξελιγμένες σε σχέση με το βασικό μοντέλο, μιας και ο εκπαιδευτικός μπορεί να γράφει σημειώσεις σε αυτές και να εμφανίζονται αυτόματα τόσο στην οθόνη του υπολογιστή του όσο και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των μαθητών του.

Τέλος, ξεχωρίζει το μοντέλο Wacom One Pen Display με οθόνη 13” ανάλυσης Full HD 1920×1080 pixel, όπου ο εκπαιδευτικός γράφει στην οθόνη της ψηφιακής γραφίδας τις σημειώσεις και τα σχόλιά του, τα οποία στη συνέχεια βλέπουν σε πραγματικό χρόνο και οι μαθητές στον υπολογιστή τους. Επίσης, με τη συγκεκριμένη ψηφιακή γραφίδα, λόγω του ότι διαθέτει οθόνη, ο χρήστης έχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στα αρχεία που επεξεργάζεται, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή αφού μπορεί να σημειώνει και να μαρκάρει περιοχές πάνω σε κάθε αρχείο. Επιπλέον, η χρήση της από τον κάθε μαθητή θα μπορεί να τη μετατρέψει σε πίνακα της σχολικής αίθουσας καθώς θα μπορεί να γράφει, να βλέπουν οι συμμαθητές και ο εκπαιδευτικός και ο καθένας να μπορεί να παρεμβαίνει και να σημειώνει στο αρχείο που είναι διαθέσιμο, θυμίζοντας τη σχολική αίθουσα όπου οι μαθητές σηκώνονται στον πίνακα και γράφουν με την κιμωλία έτσι ώστε να βλέπουν όλοι μέσα στην τάξη.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΒΑΣΙΛΗΣ

πιο προγραμμα πρεπει να κατεβασω για την γραφιδα wacom

Κώστας Βλαχάκης

Καλημέρα, δείτε εδώ https://www.wacom.com/en-us/support

vasilis

στο κείμενο αναφέρεις ότι σε σχέση με το one της wacom
“έχουμε τις γραφίδες Wacom Intuos, οι οποίες είναι πιο εξελιγμένες σε σχέση με το βασικό μοντέλο, μιας και ο εκπαιδευτικός μπορεί να γράφει σημειώσεις σε αυτές και να εμφανίζονται αυτόματα τόσο στην οθόνη του υπολογιστή του όσο και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των μαθητών του”.

Μπερδεύτηκα, δεν υπάρχει δηλ αυτή η δυνατότητα στο one;
(ότι γράφεις δηλ να εμφανίζεται αυτόματα τόσο στην οθόνη του υπολογιστή σου και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των μαθητών).

vasilis

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά αυτό από πού φαίνεται;
Υπάρχει δηλ. κάποιο χαρακτηριστικό ή λειτουργία που έχει το intuos (και όχι το one)
που του δίνει αυτή τη δυνατότητα;

Επιπλέον αν κάποιος κάνει διαμοιρασμό της οθόνης (με το one)
δε θα είναι οι μαθητές σε θέση να δουν στη δικιά τους οθόνη
αυτό που θα γράψει ο εκπαιδευτικός με τη γραφίδα στη δικιά του;

Ευχαριστώ!

Looky Look

Προτείνω με κλειστά τα μάτια το Bamboo Slate της wacom και συγκεκριμένα το Large σε περίπτωση που είσαι εκπαιδευτικός. Πάρτε το και θα με θυμηθείτε.

Βασίλης

Γεια σας.εχω παρει τη wacom intuos s. Μ ε νδιαφερει πιο πολυ να γραφω [Τηλεεκπαιδευση]Μπορειτε να μου πειτε τι ρυθμίσεις να κάνω; Δεν ειμαι και πολυ χάκερ…
Ευχαριστω.

Κώστας Βλαχάκης

Καλησπέρα, δείτε εδώ https://youtu.be/Jn2_jrm1WLA

ΑΡ

εχω την one 1,5 χρόνο και γράφει συνεχόμενη γραφή από χτες ακόμη κ όταν δεν ακουμπά η γραφίδα στην επιφάνεια γραφής. Πως διορθώνεται;

ΒΜ

Παρακαλώ, πείτε μου πώς θα χρησιμοποιήσω τη γραφίδα στην διόρθωση εκθέσεων των μαθητών. Εμφανίζεται το έγγραφο στη συσκευή και διορθώνω γράφοντας όπως θα έκανα και στο πραγματικό γραπτό; Ευχαριστώ! Είναι τώρα που πρωτοασχολούμαι με το θέμα οπότε δώστε οδηγίες για αρχάριους…

Δημητρης

Ποιο μοντέλο εχεις αγορασει?

Matina

Πρώτη χρήση της wacom και μετά από μιάμιση ώρα κόλλησε το ποντίκι του λάπτοπ. Τόσο η γραφιδα όσο και το λάπτοπ είναι καινούργια. Τι μπορεί να φταίει?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Wacom

Wacom: Ψηφιακές γραφίδες για ένα νέο τρόπο εργασίας από απόσταση

Το να εργάζεται κάποιος από το σπίτι είναι κάτι το οποίο οι ψηφιακές γραφίδες της Wacom θα βοηθήσουν σε αυτό το νέο τρόπο εργασίας.

Tablets Wacom

Wacom, Ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της tablet

Την Wacom τη γνωρίζουμε από τις γραφιστικές της εφαρμογές και τα Stylus που έχει αναπτύξει, αλλά όπως μας πληροφορεί η ίδια η εταιρεία, ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα της, το οποίο δεν θα είναι κάτι άλλο από ένα αυτόνομο tablet. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο τόσο για Android όσο και για Windows συσκευές, ενώ […]

Business Business Samsung Wacom

Συνεργασία Samsung και Wacom, Θα παίξει πολύ πενάκι και φέτος!

Η Wacom, αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής γραφίδων και digitizers ιδιαίτερα γνωστών σε επαγγελματίες γραφίστες, μηχανικούς και αρχιτέκτονες υπέγραψε συμφωνία με τη Samsung ώστε η δεύτερη να έχει εξασφαλισμένη τη διαθεσιμότητας γραφίδων για smartphones και tablets της σειράς Galaxy Note που διαθέτει σήμερα και που θα παρουσιάσει και διαθέσει στο άμεσο μέλλον. Ετοιμαστείτε λοιπόν για πολύ πενάκι […]

Gear Wacom

Wacom Bamboo Stylus duo, Για τo iPad και Android tablets μαζί

Το νέο stylus για tablets της Wacom είναι γεγονός και απευθύνεται τόσο στους Android χρήστες όσο και στους κατόχους iPad, προσπαθώντας να φέρει κάτι από τη λειτουργικότητα του Samsung Galaxy Note 10.1 στην καθημερινή χρήση της ταμπλέτας σας. Στη μια άκρη είναι το σημείο επαφής με την οθόνη της ταμπλέτας και στην άλλη υπάρχει ένα […]