Wacom: Ψηφιακές γραφίδες για ένα νέο τρόπο εργασίας από απόσταση

, Wacom: Ψηφιακές γραφίδες για ένα νέο τρόπο εργασίας από απόσταση

To δεύτερο κύμα της πανδημίας του COVID-19 είναι εδώ και για άλλη μια φορά βρισκόμαστε σε “καθεστώς” καραντίνας, με επιχειρήσεις να κλείνουν, του μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων να συνεχίζουν τα μαθήματά τους μέσω τηλε-μαθημάτων, ενώ όπου μπορεί να εφαρμοστεί η τηλε-εργασία, αυτό εφαρμόζεται κατά το 50% υποχρεωτικά στις επιχειρήσεις που μπορούν να το υποστηρίξουν.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους σίγουρα μπορεί να μην είναι πρωτόγνωρη αλλά θα είναι μια νέα πραγματικότητα μέσα στην οποία πρέπει να προσαρμοστούν και να εργαστούν σύμφωνα με τα καθήκοντά τους στην εργασία που έχει ο καθένας, κάτι το οποίο θα επηρεάσει και τους προϊσταμένους τους καθώς δεν είναι το ίδιο να ελέγχει κάποιος τις επιδόσεις και την απόδοση των εργαζομένων του από απόσταση.

Νέος τρόπος εργασίας

Το να εργάζεται κάποιος από το σπίτι είναι κάτι το οποίο οι ψηφιακές γραφίδες της Wacom θα βοηθήσουν σε αυτό το νέο τρόπο εργασίας, προσφέροντας διαδραστικότητα αλλά και ουσιαστική συνεισφορά στο να μεταφερθεί το εργασιακό περιβάλλον, στο βαθμό που επιτρέπεται, από το γραφείο στο σπίτι. Αυτό, ωστόσο, είναι κάτι το οποίο αναμένεται να αντιμετωπιστεί με δυσπιστία καθώς δεν είναι γνωστό πόσο θα αποδώσει και θα βοηθήσει μια επιχείρηση στο να πετύχει στους στόχους της αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτούς να τα βγάλουν εις πέρας στα καθήκοντά τους, συγκριτικά με το πως εργάζονταν πριν εμφανιστεί ο COVID-19.

Η Wacom με τις ψηφιακές της γραφίδες βάζει στην άκρη το ποντίκι και καταφέρνει να ψηφιοποιήσει το εργασιακό περιβάλλον του γραφείου και να το μεταφέρει στον προσωπικό χώρο του κάθε εργαζόμενου, με τρόπο ουσιαστικό έτσι ώστε να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι ταυτόχρονα στις εργασίες τους σε συνεννόηση με τους ανωτέρους τους. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να δημιουργηθεί η ατμόσφαιρα και ο τρόπος εργασίας στο γραφείο, πολύ κοντά σε αυτόν μέσα στην ίδια την επιχείρηση, με τη διαφορά να εντοπίζεται στο ότι ο εργαζόμενος θα είναι περισσότερο άνετος από τη στιγμή που θα βρίσκεται στο δικό του χώρο.

Η εργασία από το σπίτι στηρίζεται εξ ολοκλήρου στη χρήση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπου οι εργαζόμενοι θα συνδέονται απευθείας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που χρησιμοποιούσαν στο χώρο εργασίας τους ή στα αρχεία που χρησιμοποιούσαν έτσι ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά από το σπίτι. Σε αυτόν τον τρόπο εργασίας, η ανθρώπινη παρουσία απουσιάζει καθώς οι εργαζόμενοι ξεκινούν να δουλεύουν από το χώρο τους και οι γραφίδες της Wacom μπορούν να βοηθήσουν στο να κάνουν την ομαδική ή ατομική εργασία πιο εύκολη και αποτελεσματική.

, Wacom: Ψηφιακές γραφίδες για ένα νέο τρόπο εργασίας από απόσταση

Διαδραστικότητα

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, οι εργαζόμενοι αλλά και όσοι διαχειρίζονται και οργανώνουν το εργατικό προσωπικό που θα απασχολείται από το σπίτι, μπορούν να κάνουν πιο διαδραστική την εργασία από το σπίτι καθώς θα μπορούν με τις γραφίδες της Wacom, να συμμετέχουν όλοι σε ένα κοινό αρχείο ή πλατφόρμα όπου μπορεί να γίνεται ο καταμερισμός των εργασιών σε κάθε εργαζόμενο, να συζητούνται προτάσεις και να γράφονται σχόλια, παρατηρήσεις αλλά και εργασίες on the fly, τη στιγμή που είναι όλοι συνδεδεμένοι και τη συμμετοχή τους να γίνεται πιο ενεργή και την απόδοσή τους να αυξάνεται.

Στην περίπτωση όπου θα χρειάζεται να γίνει μια ομαδική εργασία, θα μπορεί να συμμετέχει ο κάθε εργαζόμενος γράφοντας στην ουσία τις προτάσεις του, τα σχόλια, παρατηρήσεις αλλά και κάθε τι που δεν είναι εύκολο να γίνει απλά πληκτρολογώντας από ένα απλό πληκτρολόγιο, αυξάνοντας τόσο τη συμμετοχή όσο και την απόδοση της όλης διαδικασίας, προσθέτοντας και έναν τόνο διασκέδασης, κάτι το οποίο χρειάζεται έτσι ώστε να μην υπάρχει τόση ένταση και άγχος, το οποίο όλοι λίγο πολύ το έχουμε στον τομέα της εργασίας μας.

Από τη στιγμή που όλο το υλικό θα είναι στην ουσία ψηφιακό, όσα στοιχεία καταγράφονται θα αποθηκεύονται και θα είναι προσβάσιμα από όλους τους εργαζόμενους και θα μπορούν να επεξεργαστούν ανα πάσα στιγμή. Για παράδειγμα, αν ένα project αφορά τη δημιουργία ενός ερευνητικού έργου, θα μπορούν ταυτόχρονα όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτό, να γράψουν, να συμπληρώσουν, να σημειώσουν αλλά και να μαρκάρουν πάνω στο ίδιο το αρχείο, υπό την επίβλεψη ενός team leader/manager που θα συντονίζει την όλη διαδικασία, εξασφαλίζοντας μια ομαλή ροή και υλοποίησή του.

, Wacom: Ψηφιακές γραφίδες για ένα νέο τρόπο εργασίας από απόσταση

Αποτελεσματικότητα

Ωστόσο, για να διαμορφωθεί το συγκεκριμένο περιβάλλον εργασίας χρειάζονται οι γραφίδες της Wacom που έχουν σκοπό να αλλάξουν τον τρόπο που εργαζόμαστε από απόσταση και να κάνουν πιο ουσιαστικές τις επιδόσεις των εργαζομένων. Ξεκινώντας από τη βασική επιλογή που προσφέρει η εταιρεία, έχουμε τις γραφίδες One by Wacom σε small και medium έκδοση όπου είναι η πιο απλή αλλά αποτελεσματική λύση για διεργασίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν με το πενάκι το οποίο δίνει την αίσθηση ότι έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό μολύβι/στυλό. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συνδέσουμε τη συγκεκριμένη ψηφιακή γραφίδα σε υπολογιστή Mac ή Windows και με τους κατάλληλους drivers, είμαστε έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Μεταβαίνοντας στη μεσαία κατηγορία που προσφέρει η Wacom, έχουμε τις γραφίδες Wacom Intuos, οι οποίες αποτελούν μια πιο εξελιγμένη μορφή σε σχέση με το βασικό μοντέλο One by Wacom, μιας και, για παράδειγμα, ένας υπεύθυνος ομάδας θα μπορεί να γράφει σημειώσεις, παρατηρήσεις και σχόλια σε αυτές και να εμφανίζονται αυτόματα τόσο στην οθόνη του υπολογιστή του όσο και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των εργαζομένων που έχει υπό ευθύνη του.

, Wacom: Ψηφιακές γραφίδες για ένα νέο τρόπο εργασίας από απόσταση

Wacom One Pen Display

Τέλος, μπορούμε να πούμε πως το μοντέλο Wacom One Pen Display με οθόνη 13 ιντσών ανάλυσης Full HD 1920×1080 pixels είναι αυτό που ξεχωρίζει, όπου όταν κάποιος γράφει στην οθόνη της ψηφιακής γραφίδας τις σημειώσεις και τα σχόλιά του, θα τα βλέπουν οι συμμετέχοντες σε πραγματικό χρόνο στον υπολογιστή τους. Επίσης, με τη συγκεκριμένη ψηφιακή γραφίδα, λόγω του ότι διαθέτει οθόνη 13 ιντσών, ο χρήστης έχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στα αρχεία που επεξεργάζεται, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει υπολογιστή αφού μπορεί να σημειώνει πάνω σε κάθε αρχείο με ευκολία και αμεσότητα, σε τέτοιο βαθμό, που οι εργαζόμενοι θα νομίζουν πως βρίσκονται σε συνάντηση μέσα στο γραφείο καθώς θα υπάρχει ταυτόχρονη συμμετοχή από όλους σε πραγματικό χρόνο, εύκολα και άμεσα, κάνοντας την εργασία από το σπίτι μια νέα εμπειρία που, δεδομένης της κατάστασης με τον COVID-19, καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Wacom

Wacom: Ψηφιακές γραφίδες για ένα νέο τρόπο εκπαίδευσης από απόσταση πιο ουσιαστικό

Στο νέο τρόπο εκπαίδευσης από απόσταση, οι ψηφιακές γραφίδες της Wacom έρχονται να τον κάνουν πιο αποτελεσματικό, διαδραστικό αλλά και ουσιαστικό.

Tablets Wacom

Wacom, Ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της tablet

Την Wacom τη γνωρίζουμε από τις γραφιστικές της εφαρμογές και τα Stylus που έχει αναπτύξει, αλλά όπως μας πληροφορεί η ίδια η εταιρεία, ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα της, το οποίο δεν θα είναι κάτι άλλο από ένα αυτόνομο tablet. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο τόσο για Android όσο και για Windows συσκευές, ενώ […]

Business Business Samsung Wacom

Συνεργασία Samsung και Wacom, Θα παίξει πολύ πενάκι και φέτος!

Η Wacom, αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής γραφίδων και digitizers ιδιαίτερα γνωστών σε επαγγελματίες γραφίστες, μηχανικούς και αρχιτέκτονες υπέγραψε συμφωνία με τη Samsung ώστε η δεύτερη να έχει εξασφαλισμένη τη διαθεσιμότητας γραφίδων για smartphones και tablets της σειράς Galaxy Note που διαθέτει σήμερα και που θα παρουσιάσει και διαθέσει στο άμεσο μέλλον. Ετοιμαστείτε λοιπόν για πολύ πενάκι […]

Gear Wacom

Wacom Bamboo Stylus duo, Για τo iPad και Android tablets μαζί

Το νέο stylus για tablets της Wacom είναι γεγονός και απευθύνεται τόσο στους Android χρήστες όσο και στους κατόχους iPad, προσπαθώντας να φέρει κάτι από τη λειτουργικότητα του Samsung Galaxy Note 10.1 στην καθημερινή χρήση της ταμπλέτας σας. Στη μια άκρη είναι το σημείο επαφής με την οθόνη της ταμπλέτας και στην άλλη υπάρχει ένα […]