Wacom: Ψηφιακές γραφίδες για ένα νέο τρόπο εργασίας από απόσταση

Wacom

To δεύτερο κύμα της πανδημίας του COVID-19 είναι εδώ και για άλλη μια φορά βρισκόμαστε σε “καθεστώς” καραντίνας, με επιχειρήσεις να κλείνουν, του μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων να συνεχίζουν τα μαθήματά τους μέσω τηλε-μαθημάτων, ενώ όπου μπορεί να εφαρμοστεί η τηλε-εργασία, αυτό εφαρμόζεται κατά το 50% υποχρεωτικά στις επιχειρήσεις που μπορούν να το υποστηρίξουν.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους σίγουρα μπορεί να μην είναι πρωτόγνωρη αλλά θα είναι μια νέα πραγματικότητα μέσα στην οποία πρέπει να προσαρμοστούν και να εργαστούν σύμφωνα με τα καθήκοντά τους στην εργασία που έχει ο καθένας, κάτι το οποίο θα επηρεάσει και τους προϊσταμένους τους καθώς δεν είναι το ίδιο να ελέγχει κάποιος τις επιδόσεις και την απόδοση των εργαζομένων του από απόσταση.

Νέος τρόπος εργασίας

Το να εργάζεται κάποιος από το σπίτι είναι κάτι το οποίο οι ψηφιακές γραφίδες της Wacom θα βοηθήσουν σε αυτό το νέο τρόπο εργασίας, προσφέροντας διαδραστικότητα αλλά και ουσιαστική συνεισφορά στο να μεταφερθεί το εργασιακό περιβάλλον, στο βαθμό που επιτρέπεται, από το γραφείο στο σπίτι. Αυτό, ωστόσο, είναι κάτι το οποίο αναμένεται να αντιμετωπιστεί με δυσπιστία καθώς δεν είναι γνωστό πόσο θα αποδώσει και θα βοηθήσει μια επιχείρηση στο να πετύχει στους στόχους της αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτούς να τα βγάλουν εις πέρας στα καθήκοντά τους, συγκριτικά με το πως εργάζονταν πριν εμφανιστεί ο COVID-19.

Η Wacom με τις ψηφιακές της γραφίδες βάζει στην άκρη το ποντίκι και καταφέρνει να ψηφιοποιήσει το εργασιακό περιβάλλον του γραφείου και να το μεταφέρει στον προσωπικό χώρο του κάθε εργαζόμενου, με τρόπο ουσιαστικό έτσι ώστε να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι ταυτόχρονα στις εργασίες τους σε συνεννόηση με τους ανωτέρους τους. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να δημιουργηθεί η ατμόσφαιρα και ο τρόπος εργασίας στο γραφείο, πολύ κοντά σε αυτόν μέσα στην ίδια την επιχείρηση, με τη διαφορά να εντοπίζεται στο ότι ο εργαζόμενος θα είναι περισσότερο άνετος από τη στιγμή που θα βρίσκεται στο δικό του χώρο.

Η εργασία από το σπίτι στηρίζεται εξ ολοκλήρου στη χρήση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπου οι εργαζόμενοι θα συνδέονται απευθείας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που χρησιμοποιούσαν στο χώρο εργασίας τους ή στα αρχεία που χρησιμοποιούσαν έτσι ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά από το σπίτι. Σε αυτόν τον τρόπο εργασίας, η ανθρώπινη παρουσία απουσιάζει καθώς οι εργαζόμενοι ξεκινούν να δουλεύουν από το χώρο τους και οι γραφίδες της Wacom μπορούν να βοηθήσουν στο να κάνουν την ομαδική ή ατομική εργασία πιο εύκολη και αποτελεσματική.

Wacom

Διαδραστικότητα

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, οι εργαζόμενοι αλλά και όσοι διαχειρίζονται και οργανώνουν το εργατικό προσωπικό που θα απασχολείται από το σπίτι, μπορούν να κάνουν πιο διαδραστική την εργασία από το σπίτι καθώς θα μπορούν με τις γραφίδες της Wacom, να συμμετέχουν όλοι σε ένα κοινό αρχείο ή πλατφόρμα όπου μπορεί να γίνεται ο καταμερισμός των εργασιών σε κάθε εργαζόμενο, να συζητούνται προτάσεις και να γράφονται σχόλια, παρατηρήσεις αλλά και εργασίες on the fly, τη στιγμή που είναι όλοι συνδεδεμένοι και τη συμμετοχή τους να γίνεται πιο ενεργή και την απόδοσή τους να αυξάνεται.

Στην περίπτωση όπου θα χρειάζεται να γίνει μια ομαδική εργασία, θα μπορεί να συμμετέχει ο κάθε εργαζόμενος γράφοντας στην ουσία τις προτάσεις του, τα σχόλια, παρατηρήσεις αλλά και κάθε τι που δεν είναι εύκολο να γίνει απλά πληκτρολογώντας από ένα απλό πληκτρολόγιο, αυξάνοντας τόσο τη συμμετοχή όσο και την απόδοση της όλης διαδικασίας, προσθέτοντας και έναν τόνο διασκέδασης, κάτι το οποίο χρειάζεται έτσι ώστε να μην υπάρχει τόση ένταση και άγχος, το οποίο όλοι λίγο πολύ το έχουμε στον τομέα της εργασίας μας.

Από τη στιγμή που όλο το υλικό θα είναι στην ουσία ψηφιακό, όσα στοιχεία καταγράφονται θα αποθηκεύονται και θα είναι προσβάσιμα από όλους τους εργαζόμενους και θα μπορούν να επεξεργαστούν ανα πάσα στιγμή. Για παράδειγμα, αν ένα project αφορά τη δημιουργία ενός ερευνητικού έργου, θα μπορούν ταυτόχρονα όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτό, να γράψουν, να συμπληρώσουν, να σημειώσουν αλλά και να μαρκάρουν πάνω στο ίδιο το αρχείο, υπό την επίβλεψη ενός team leader/manager που θα συντονίζει την όλη διαδικασία, εξασφαλίζοντας μια ομαλή ροή και υλοποίησή του.

Wacom

Αποτελεσματικότητα

Ωστόσο, για να διαμορφωθεί το συγκεκριμένο περιβάλλον εργασίας χρειάζονται οι γραφίδες της Wacom που έχουν σκοπό να αλλάξουν τον τρόπο που εργαζόμαστε από απόσταση και να κάνουν πιο ουσιαστικές τις επιδόσεις των εργαζομένων. Ξεκινώντας από τη βασική επιλογή που προσφέρει η εταιρεία, έχουμε τις γραφίδες One by Wacom σε small και medium έκδοση όπου είναι η πιο απλή αλλά αποτελεσματική λύση για διεργασίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν με το πενάκι το οποίο δίνει την αίσθηση ότι έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό μολύβι/στυλό. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συνδέσουμε τη συγκεκριμένη ψηφιακή γραφίδα σε υπολογιστή Mac ή Windows και με τους κατάλληλους drivers, είμαστε έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Μεταβαίνοντας στη μεσαία κατηγορία που προσφέρει η Wacom, έχουμε τις γραφίδες Wacom Intuos, οι οποίες αποτελούν μια πιο εξελιγμένη μορφή σε σχέση με το βασικό μοντέλο One by Wacom, μιας και, για παράδειγμα, ένας υπεύθυνος ομάδας θα μπορεί να γράφει σημειώσεις, παρατηρήσεις και σχόλια σε αυτές και να εμφανίζονται αυτόματα τόσο στην οθόνη του υπολογιστή του όσο και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των εργαζομένων που έχει υπό ευθύνη του.

Wacom One Pen Display

Wacom One Pen Display

Τέλος, μπορούμε να πούμε πως το μοντέλο Wacom One Pen Display με οθόνη 13 ιντσών ανάλυσης Full HD 1920×1080 pixels είναι αυτό που ξεχωρίζει, όπου όταν κάποιος γράφει στην οθόνη της ψηφιακής γραφίδας τις σημειώσεις και τα σχόλιά του, θα τα βλέπουν οι συμμετέχοντες σε πραγματικό χρόνο στον υπολογιστή τους. Επίσης, με τη συγκεκριμένη ψηφιακή γραφίδα, λόγω του ότι διαθέτει οθόνη 13 ιντσών, ο χρήστης έχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στα αρχεία που επεξεργάζεται, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει υπολογιστή αφού μπορεί να σημειώνει πάνω σε κάθε αρχείο με ευκολία και αμεσότητα, σε τέτοιο βαθμό, που οι εργαζόμενοι θα νομίζουν πως βρίσκονται σε συνάντηση μέσα στο γραφείο καθώς θα υπάρχει ταυτόχρονη συμμετοχή από όλους σε πραγματικό χρόνο, εύκολα και άμεσα, κάνοντας την εργασία από το σπίτι μια νέα εμπειρία που, δεδομένης της κατάστασης με τον COVID-19, καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear iPad Pro

iPad Pro: Αποκτά στο μέλλον οριζόντια κάμερα

Ξεκίνησαν οι πρώτες φήμες για τα μελλοντικά iPad Pro, κυρίως για το θέμα της κάμερας στο πίσω μέρος.

Gear Microsoft Surface

Surface event: Όλα όσα ανακοίνωσε η Microsoft

Πλούσια ήταν η συγκομιδή από το Microsoft Surface event με αρκετές ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις.

Gear Amazon Kindle

Amazon: Παρουσίασε τα νέα της Kindle e-readers

H Amazon μας προτρέπει να το ρίξουμε στο διάβασμα το φθινόπωρο, με τα νέα Kindles που μόλις παρουσίασε.

Gear HP Windows 11

Η HP παρουσιάζει τα νέα της All in One PC

Εκτός από το μοντέλο των 34 ιντσών, η HP λανσάρει μία νέα γκάμα All in One PC με Windows 11.