WaveShades: Γυαλιά ηλίου για ανέπαφες πληρωμές

Οι ανέπαφες συναλλαγές σήμερα είναι σύνηθες να γίνονται μέσω καρτών και smartphones με διάφορες υπηρεσίες όπως Apple Pay, Android Pay κλπ. Τι θα λέγατε την επόμενη φορά να μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τα γυαλιά ηλίου σας;

Αυτή ακριβώς την ιδέα είχε μια startup από την Αυστραλία, μιας και είναι πιο εύκολο να έχεις τα γυαλιά ηλίου σου παρά το κινητό, το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να στο κλέψουν ή να πρέπει να το βγάλεις από την τσέπη σου κάθε φορά που πρέπει να πληρώσεις. Τα γυαλιά ηλίου είναι κάτι που έχεις πάντα επάνω σου, εδικά όταν μιλάμε για χώρες με αρκετό ήλιο.

“Using Inamo’s technology in sunglasses is a logical extension of our mission to move people’s wallets to a wearable”, δήλωσε ο ιδρυτής και CEO, Peter Colbert.

Τα γυαλιά έχουν την ονομασία WaveShades και δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Local Supply και την Visa. Έχουν ενσωματωμένο mobile payment και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για την πληρωμή είναι να τα φέρεις κοντά σε ένα τερματικό, όπως θα έκανες με ένα smartphone ή smartwatch.

Οι Αυστραλοί είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τις ανέπαφες συναλλαγές, οπότε δεν είναι κάτι καινούριο για εκείνους. Για πολλά χρόνια η χώρα υποστηρίζει contactless πληρωμές. Αυτός ήταν και ο λόγος που όταν η Apple ήθελε να φέρει την υπηρεσία του Apple Pay εκεί, αρκετές μεγάλες τράπεζες δεν έδειξαν ιδιαίτερα ευχαριστημένες, μιας και έχουν ήδη τα δικά τους συστήματα πληρωμών.

Δεν είναι σαφές αν τα γυαλιά θα κυκλοφορήσουν και σε άλλες αγορές, αλλά είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα.

waveshades sunglasses, WaveShades: Γυαλιά ηλίου για ανέπαφες πληρωμές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChristosT

Θέλουν δηλαδή να μας πούνε όλοι αυτοί που φτιάξανε αυτά τα γυαλιά ώς “λαμπρή” ιδεά, οτι δεν τους ρουφήξανε ποτέ τα γυαλιά ή δεν τα ξεχάσανε κάπου για λίγο ή…
Νομίζω οτι όλα αυτά είναι ανοησίες απλά όλα αυτά γίνονται ώστε ο κόσμος να συνηθίσει σε “αυτό” που έρχεται.
Όλα θα αντιγράφονται θα σου πούνε και όλα κλέβονται.
Πάρε αυτό και θα σωθείς…μόνιμο, δήθεν μή αντεγραφόμενο και θα το έχεις πάντα επάνω σου.
Στόχος να χαθεί το μετρητό και να γίνονται όλα ψηφιακά που είναι και θα είναι ΠΛΗΡΩΣ ελεγχόμενα απο τους τραπεζίτες κατά το δοκούν.
ΝΤΠ…

Panos7GR

@ChristosT: Εχεις ταξιδέψει Σκανδιναβία, Ολλανδία, Γερμανία και γενικά σε αναπτυγμένες χώρες; Το μετρητό που λες ειναι μόνο για μικροσυναλλαγές και για τουριστικές επιχειρήσεις. Το πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο ο Ελληνας σκέφτεται έτσι για το πλαστικό/ψηφιακό χρήμα. Εχουμε ακόμα κατάλοιπα από εποχες που η τσέπη φουσκωνε από πεντοχίλιαρα.

Kakal0s

Μου αρέσει να φουσκωνει η τσέπη. Πρέπει να υπάρχουν όλες οι επιλογές ο καθένας πρέπει να πληρώνει όπως θέλει. Εγώ πχ δεν γουστάρω να έχω πόντους θέλω να έχω μετρητά.

Manolis

Και να που τα χρησιμοποιεί λάθος η κοπέλα. Κανονικά δε θα έπρεπε να τα βγάζει αλλά να σκύβει και να προσκυνάει στο ταμείο επειδή έτσι μας έχουν κάνει οι εταιρείες, να προσκυνάμε τα προϊόντα τους.. δυστυχώς….

Panos7GR

Δεν είπε κανείς να μην υπάρχουν επιλογές, άλλωστε παντού υπάρχει αυτή η επιλογή, εγώ επισημαίνω απλά τον αφορισμό που έχουν οι Έλληνες στο πλαστικό/ψηφιακό χρήμα. Τον θεωρώ υπερβολικό. Από την άλλη δικαιολογημένα, είμαστε λαός πιο πολύ του φαίνεσθαι. Θέλουμε χειροπιαστά πράγματα δεν μπορούμε τα αόριστα.
Εμένα θα μου άρεσε να μπει πιο ενεργά η ψηφιακή πληρωμή στην καθημερινότητά μας. Θα κάνει και καλό στην οικονομία, θα ελαττωθεί και η φοροδιαφυγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.