Wearables μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση διαβήτη υποστηρίζει έρευνα

wearable διαβήτης, Wearables μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση διαβήτη υποστηρίζει έρευνα

Πρώιμα συμπτώματα του διαβήτη μπορούν να ανιχνεύσουν οι αισθητήρες καρδιακών παλμών των wearable όπως τα Apple Watch, και συσκευές με Android Wear.

Τα παραπάνω υποστηρίζει έρευνα της Cardiogram (εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών) και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Η ερεύνα υποστηρίζει ότι τα wearable μπορούν να ανιχνεύσουν πρώιμα συμπτώματα διαβήτη με 85% ακρίβεια.

Σε έρευνα όπου συμμετείχαν κάτοχοι 14.011 Apple Watch και συσκευών Android Wear, τα δεδομένα από τους αισθητήρες χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση του deep neural network “DeepHeart”, προκειμένου να αναγνωρίζει ποιοι από τους συμμετέχοντες έχουν και ποιοι δεν έχουν διαβήτη. Να σημειωθεί ότι το DeepHeart έχει επιδείξει υψηλή ακρίβεια στην ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής, υπέρτασης και άπνοιας ύπνου.

Έρευνα του Ερευνητικού Κέντρου Framingham Heart Study του 2015 κατέδειξε ότι τα χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού και ο υψηλός καρδιακός ρυθμός ηρεμίας αποτελούν ενδείξεις για το ποιος θα αναπτύξει διαβήτη στα επόμενα 12 έτη. Τα στοιχεία αυτά λήφθηκαν υπόψη στην εκπαίδευση του DeepHeart.

Η έρευνα της Cardiogram καταδεικνύει ότι οι αισθητήρες καρδιακών παλμών που ήδη φοράνε οι χρήστες, σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, θα μπορούσαν να αποτελέσουν καίρια εργαλεία στην ανίχνευση πρώιμων συμπτωμάτων διαβήτη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται εν μέσω εικασιών ότι η Apple εργάζεται σε μη επεμβατικούς αισθητήρες για διαβήτη, αν και μετέπειτα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι μια τέτοια τεχνολογία απέχει ακόμη χρόνια από το να καταστεί πραγματικότητα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.