Πέμπτη
08/02/2018

Wearables μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση διαβήτη υποστηρίζει έρευνα

wearables

Πρώιμα συμπτώματα του διαβήτη μπορούν να ανιχνεύσουν οι αισθητήρες καρδιακών παλμών των wearable όπως τα Apple Watch, και συσκευές με Android Wear.

Τα παραπάνω υποστηρίζει έρευνα της Cardiogram (εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών) και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Η ερεύνα υποστηρίζει ότι τα wearable μπορούν να ανιχνεύσουν πρώιμα συμπτώματα διαβήτη με 85% ακρίβεια.

Σε έρευνα όπου συμμετείχαν κάτοχοι 14.011 Apple Watch και συσκευών Android Wear, τα δεδομένα από τους αισθητήρες χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση του deep neural network “DeepHeart”, προκειμένου να αναγνωρίζει ποιοι από τους συμμετέχοντες έχουν και ποιοι δεν έχουν διαβήτη. Να σημειωθεί ότι το DeepHeart έχει επιδείξει υψηλή ακρίβεια στην ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής, υπέρτασης και άπνοιας ύπνου.

Έρευνα του Ερευνητικού Κέντρου Framingham Heart Study του 2015 κατέδειξε ότι τα χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού και ο υψηλός καρδιακός ρυθμός ηρεμίας αποτελούν ενδείξεις για το ποιος θα αναπτύξει διαβήτη στα επόμενα 12 έτη. Τα στοιχεία αυτά λήφθηκαν υπόψη στην εκπαίδευση του DeepHeart.

Η έρευνα της Cardiogram καταδεικνύει ότι οι αισθητήρες καρδιακών παλμών που ήδη φοράνε οι χρήστες, σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, θα μπορούσαν να αποτελέσουν καίρια εργαλεία στην ανίχνευση πρώιμων συμπτωμάτων διαβήτη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται εν μέσω εικασιών ότι η Apple εργάζεται σε μη επεμβατικούς αισθητήρες για διαβήτη, αν και μετέπειτα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι μια τέτοια τεχνολογία απέχει ακόμη χρόνια από το να καταστεί πραγματικότητα.

Πηγή

Μάθε για: , , ,

Συντάκτης: .

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.