Η τεχνολογία έξυπνων γυαλιών φέρνει πιο κοντά τους φορετούς υπολογιστές

Έξυπνα γυαλιά φορετοί υπολογιστές, Η τεχνολογία έξυπνων γυαλιών φέρνει πιο κοντά τους φορετούς υπολογιστές

Τα έξυπνα γυαλιά και οι εφαρμογές τους σε επιχειρηματικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς, όπως το hands-free και τα ψηφιακά γυαλιά γίνεται πλέον εφικτή για όλους. Μερικά από τα σημαντικά πελονεκτήματα της νέας αυτής τεχνολογίας είναι η αυξημένη παραγωγικότητα στην εργασία, η δυνατότητα real live streaming και το GPS tracking.

Αναλυτικότερα θα μπορούν οι εργαζόμενοι φορώντας τα έξυπνα γυαλιά να έχουν τα χέρια τους ελεύθερα και να εκτελούν πολλές εργασίες ταυτόχρονα, με τη χρήση live streaming να προσφέρουν τεχνική υποστήριξη σε απομακρυσμένες περιοχές, χειρουργοί και άλλοι ειδικοί να έχουν μία ακριβή εικόνα της κατάστασης χωρίς να είναι εκεί με οφέλη όπως να σώζονται ζωές και να μειώνονται τα κόστη.

Το GPS tracking μπορεί να δίνει την ακριβή τοποθεσία των εργαζόμενων σε απομακρυσμένες περιοχές ώστε να μειώνονται τα ατυχήματα και να γίνεται η εργασία τους πιο ασφαλής.

Η εταιρία Vuzix η οποία αναπτύσσει την τεχνολογία έξυπνων γυαλιών έχει σαν slogan το «δες το μέλλον».Ωστόσο το μέλλον μπορεί ήδη να είναι παρών με εφαρμογές τηλειατρικής,αυξημένης παραγωγικότητας,παροχής εκπαίδευσης εξ αποστάσεως και σώζοντας ζωές.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.