WeWalk Smart Cane: Έξυπνο μπαστούνι για άτομα με προβλήματα όρασης

Για να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων με προβλήματα όρασης η εταιρεία YGA ανέπτυξε ένα έξυπνο εξάρτημα το οποίο τοποθετείται σε ένα τυπικό μπαστούνι και επεκτείνει τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας του. Η YGA ονόμασε το εξάρτημα αυτό WeWalk Smart Cane.

Τρόπος λειτουργίας και χαρακτηριστικά

Το WeWalk Smart Cane προειδοποιεί τους χρήστες όταν εντοπίσει εμπόδια στο επίπεδο του σώματος ή του προσώπου τους. Αυτό είναι δυνατό χάρη στο χαρακτηριστικό obstacle detection το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων.

WeWalk Smart Cane, WeWalk Smart Cane: Έξυπνο μπαστούνι για άτομα με προβλήματα όρασης

Επιπλέον, το Smart Cane έχει τη δυνατότητα να συνδέεται με smartphones και tablets μέσω Bluetooth. Χάρη στο touchpad που έχει η συσκευή ο χρήστης μπορεί να ελέγχει το smartphone του και να αποκτά πρόσβαση σε χαρακτηριστικά όπως η πλοήγηση ή ο ψηφιακός βοηθός.

Το WeWalk Smart Cane φορτίζει μέσω θύρας micro USB και η εταιρεία ισχυρίζεται πως η μπαταρία του έχει αυτονομία 20 ώρες.

WeWalk Smart Cane, WeWalk Smart Cane: Έξυπνο μπαστούνι για άτομα με προβλήματα όρασης

Ο CEO και συνιδρυτής της YGA, είναι και ο ίδιος άτομο με προβλήματα όρασης και περιγράφει το προϊόν ως μία πλατφόρμα η οποία ευαισθητοποιεί την κοινωνία, προωθεί την προσβασιμότητα, την κοινωνική ένταξη και την ίση συμμετοχή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης στα κοινωνικά δρώμενα.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το WeWalk είναι μία ανοιχτή πλατφόρμα και στο μέλλον η εταιρεία σκοπεύει να προσθέσει την υποστήριξη εφαρμογών μετακίνησης όπως αυτή της Uber και της Beat. Το Smart Cane κοστίζει $499 ή 450€ και έρχεται με ένα έτος εγγύηση.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.