Xiaomi και IKEA συνεργάζονται για IoT συσκευές στο έξυπνο σπίτι

Xiaomi IKEA, Xiaomi και IKEA συνεργάζονται για IoT συσκευές στο έξυπνο σπίτι

Η Xiaomi είναι γνωστή στην αγορά για τα smartphone ωστόσο διαθέτει μία μεγάλη γκάμα από έξυπνα προϊόντα. Στην πραγματικότητα δύσκολα θα ψάξεις ένα έξυπνο προϊόν και η Xiaomi δεν θα έχει στην λίστα της τουλάχιστον ένα από αυτό. Τώρα, η κινεζική εταιρεία συνεργάστηκε με την Σουηδική IKEA, γνωστή για προϊόντα σπιτιού όπως γραφεία, καρέκλες, κρεβάτια κλπ. καθώς και προϊόντα διακόσμησης.

Επιπλέον, η IKEA έχει ξεκινήσει τελευταία να φέρνει στην αγορά και έξυπνα Internet of Things (IoT) προϊόντα, δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον της για αυτόν τον τομέα. Οι δύο αυτές εταιρείες λοιπόν δίνουν τα χέρια ώστε να επεκταθεί ο κατάλογος των IoT προϊόντων της IKEA. Τα έξυπνα προϊόντα της Σουηδικής εταιρείας θα μπορούν να συνδεθούν την IoT πλατφόρμα της Xiaomi ώστε οι χρήστες να έχουν εύκολο χειρισμό μέσα από το smartphone τους.

Τα πρώτα προϊόντα από την συνεργασία των δύο εταιρειών θα είναι μία σειρά από έξυπνες λάμπες οι οποίες θα υποστηρίζουν και voice control μέσω του Mi Home App. Οι λάμπες αυτές ανήκουν στην σειρά TRÅDFRI και πιο συγκεκριμένα έχουμε να κάνουμε με τις GU10 warm white, GU10 cold white, E27 warm white, E27 cold white και τέλος E14 warm white. Ο κατάλογος με τα έξυπνα προϊόντα της IKEA αναμένεται να εμπλουτιστεί στο μέλλον με έξυπνα ηχεία, πρίζες και άλλα.

Ο έλεγχος της λάμπας μπορεί να γίνει ακόμη και μέσα από το Google Assistant, Amazon Alexa και HomeKit της Apple. Επιπλέον, στα online καταστήματα εφαρμογών υπάρχει και το TRÅDFRI app της IKEA στο οποίο συνδέονται κανονικά όλες οι λάμπες.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.

Smartphones Xiaomi

Με το Xiaomi 14 Ultra γυρίστηκε η ταινία “Roma Noir” – Οι λειτουργίες που εντυπωσίασαν

To Xiaomi 14 Ultra αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο ισχυρά τηλέφωνα για φωτογραφία στην αγορά, ωστόσο η εταιρεία προσβλέπει και σε δημιουργία ταινιών.