Xiaomi, ανακοίνωσε νέα συσκευή αλλά όχι smartphone

Η Xiaomi για σήμερα είχε προγραμματισμένο launch event για το οποίο είχε δώσει ένα παράξενο teaser που δεν ήταν εύκολο να καταλάβουμε αν θα ανακοινώσει smartphone ή κάποια άλλη συσκευή. Τελικά δεν παρουσίασε smartphone αλλά αποφάσισε για μια ακόμη φορά να επεκταθεί σε έναν νέο τομέα, εκείνο των smart οικιακών συσκευών.

Ανακοίνωσε το Mi Air Purifier, ένας καθαριστής/ιονιστής αέρα που προορίζεται για την αγορά της Ασίας όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ρύπανση του αέρα. Ωστόσο, αν και δεν μιλάμε για smartphone στα οποία η Xiaomi μας έχει συνηθίσει σε value for money προτάσεις, το Mi Air Purifier έχει το κύριο χαρακτηριστικό της εταιρείας που είναι η πολύ οικονομική τιμή. Κοστίζει μόλις 150 δολάρια, είναι δηλαδή πιο οικονομικό από τον ανταγωνισμό, και διατίθεται από τις 16 τού μήνα στην Κίνα. Δεν ανακοινώθηκε αν θα έρθει στην παγκόσμια αγορά.

Πρόκειται για μια λεπτή συσκευή η οποία όμως μπορεί να παράξει 10.000 λίτρα καθαρού αέρα το λεπτό ενώ μπορεί να φιλτράρει το 99.99% των επικίνδυνων σωματιδίων PM2.5. του αέρα σωματίδια

Η συσκευή δεν θα μπορούσε παρά να είναι “smart” καθώς συνδέεται με το κινητό για να ελέγχεται εξ αποστάσεως αλλά και να στέλνει ειδοποιήσεις στο κινητό, για παράδειγμα όταν χρειάζεται αλλαγή φίλτρου. Το app σας επιτρέπει να δείτε τον συνολικό αριθμό των σωματιδίων στον αέρα, την ποιότητα του αέρα στο σπίτι ενώ απουσιάζατε, τις καιρικές συνθήκες που υπάρχουν έξω έτσι ώστε να το ρυθμίσετε αναλόγως ενώ πριν φύγετε από το σπίτι σας υπενθυμίζει να το κλείσετε.

Η Xiaomi μπορεί να είναι γνωστή παγκοσμίως κυρίως από τα smartphones της, διότι κατάφερε πολύ σύντομα να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση, όμως έχει λανσάρει κι άλλες συσκευές όπως τηλεόραση, router αξίας 20 δολαρίων, smartband, συσκευή για την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δείχνει πως ήρθε για να μείνει και επεκτείνει συνεχώς τις δραστηριότητές της.

Update: +videos

xiaomi air purifier, Xiaomi, ανακοίνωσε νέα συσκευή αλλά όχι smartphone

xiaomi air purifier, Xiaomi, ανακοίνωσε νέα συσκευή αλλά όχι smartphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick_X

6776,66666 λιτρα το λεπτο!οχι 10000
Ειναι 406 κυβικα την ωρα!!
Κατα τα αλλα ειναι οντως τζαμπα με 150 δολλάρια! !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.