Xiaomi: Αφήνει Qualcomm & MediaTek για χάρη του δικού της Pinecone chipset;

Qualcomm και MediaTek είναι δυο από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές CPU, με τους κατασκευαστές smartphones συνήθως να επιλέγουν έναν από τους δυο. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που προτιμούν τα δικά τους chipsets, όπως η Samsung και η Apple.

Μέσα στα ονόματα αυτά μπορεί να βρεθεί πολύ σύντομα και η Xiaomi. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, η Xiaomi μπορεί πολύ σύντομα να αφήσει τους επεξεργαστές των Qualcomm και MediaTek, για χάρη του δικού της chipset.

Tο chipset της Xiaomi έχει κωδική ονομασία Pinecone και πρόσφατα απέκτησε τη δική του επίσημη σελίδα στο κινέζικο Weibo. Οι (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες λένε ότι η ανακοίνωση του επεξεργαστή μπορεί να γίνει μέσα σε έναν μήνα. Αν ισχύουν οι πληροφορίες, η ανακοίνωση του Pinecone, συμπίπτει με αυτή του Xiaomi Mi 6, το οποίο αρχικά είχε ακουστεί ότι θα φορά Snapdragon 835. Υπάρχουν όμως και οι φήμες που λένε ότι το Xiaomi Mi 5C, θα είναι το πρώτο μοντέλο με Pinecone.

Οι πληροφορίες ότι η Xiaomi θα κατασκευάζει τους δικούς της επεξεργαστές mobile υπάρχουν από το 2015. Η Xiaomi θα είναι η δεύτερη κινέζικη εταιρεία, μαζί με την Huawei, που δημιουργούν τα δικά τους chipsets. Μελλοντικά μπορεί να έχει σημαντικά κέρδη από την αγορά αυτή.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το επίπεδο των επεξεργαστών της Xiaomi και για το πως μπορούν να σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό.

xiaomi pinecone chipset, Xiaomi: Αφήνει Qualcomm & MediaTek για χάρη του δικού της Pinecone chipset;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vai

Απο την μια καλη κινηση που βγαζει δικα της chipsets ωστε να μην κρεμεται απ τους αλλους κατασκευαστες, απο την αλλη ομως θα ειναι το ιδιο open source οπως τα cpu’s της qualcomm και θα εχουν την ιδια υποστηριξη?

Σταύρος Χρι

Μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές όταν αυξάνεται ο αριθμός των εταιριών που χρησιμοποιούν ΄δικό τους chipset , καθώς η QM δεν θα είναι μονοπώλιο ΄πλέον΄και έτσι η τιμές θα πέσουν κιάλλο !

Αλέξανδρος

Καλό είναι που βγάζουν και δικούς τους επεξεργαστές ( Huawei, Samsung ) αλλά τους Sp δύσκολα θα τους φτάσουν. Όταν μια εταιρεία “εργάζεται” αποκλειστικά μ’αυτό δύσκολα μια άλλη εταιρεία θα μπορεί όπως η Xiaomi να την αντιμετωπίσει σε τεχνογνωσία και επιδόσεις.
Εδώ ολόκληρη Samsung και πέρα από τους δικούς της επεξεργαστές βάζει snapdragon στις ναυαρχίδες της και σε mid range κινητά.

KnightRider

2 πραγματα να φτιαξουν πρώτα:

– ηχογραφηση (κακη ποιότητα)
– Κάμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.