Xiaomi Mi Band 5: Έπιασε φωτιά ενώ φόρτιζε

Xiaomi Mi Band 5, Xiaomi Mi Band 5: Έπιασε φωτιά ενώ φόρτιζε

Πολλά ερωτήματα γεννά η υπόθεση ενός Xiaomi Mi Band 5, καθώς έπιασε φωτιά ενώ ήταν απλά στη φόρτιση. Ένας χρήστης στο Reddit ανέβασε μία φωτογραφία του δημοφιλούς smart band, το οποίο ήταν εντελώς κατεστραμμένο, με πολλούς να ρωτούν για το ύποπτο συμβάν.

Η πορτογαλική ιστοσελίδα 4gnews μίλησε με τον χρήστη, ο οποίος έστειλε φωτογραφίες της συσκευής αλλά και είπε την ιστορία. Συγκεκριμένα, ο χρήστης είχε αφήσει το Xiaomi Mi Band 5 να φορτίζει στο τραπέζι και μετά από 5-10 λεπτά είδε έκπληκτος να βγαίνουν καπνοί από τη συσκευή, χωρίς να υπάρχει χρήση από μέρους του κατόχου.

Μάλιστα, πρόκειται για την Global έκδοση του Xiaomi Mi Band 5, η οποία είναι αρκετά φρέσκια στην αγορά. Το smart band καταστράφηκε εντελώς, ενώ ήδη ο άτυχος κάτοχος το έστειλε πίσω στην Amazon. Προς το παρόν δεν έχει λάβει απάντηση από την Amazon ή από τη Xiaomi. Ταυτόχρονα, ο κάτοχος σημειώνει ότι χρησιμοποίησε τον αυθεντικό φορτιστή.

Βέβαια, ατυχήματα τέτοιου τύπου μπορεί να προκληθούν σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό έχει προβληματική μπαταρία, όμως πρώτη φορά ακούμε για κάποιο smart band στα τόσα χρόνια τους στην αγορά.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GeorgeS

Αν δεν κάνω λάθος δεν έρχεται με φορτιστή στη συσκευασία παρά μόνο με καλώδιο φόρτισης. Αν ο φορτιστής που χρησιμοποίησε λειτουργεί με ταχεία φόρτιση τότε ο λόγος που έγινε η “ανατίναξη” ήταν αυτός.

Nefeli

Ή να χρησιμοποιησε τελείως ακατάλληλο φορτιστή ή να είναι μπετοβλακας για να δημιουργήσει θόρυβο.Ποσα mAh είναι ένα watch band; Δεν υπάρχει καν παρόμοιο προηγούμενο

Τάσος

Έχεις δίκιο φίλε GeorgeS, το MI band 5 δεν συνοδεύεται από φορτιστή. Είναι ψέμα λοιπόν ότι χρησιμοποίησε τον φορτιστή του Mi band 5. Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήθηκε ακατάλληλος φορτιστής και ενδεχομένως φορτιστής ταχείας φόρτισης…Έχω το ίδιο smartwatch και το φορτίζω πάντα με κοινό φορτιστή (5V, 1A) χωρίς ποτέ να παρουσιαστεί πρόβλημα…

Teo

Πριν πει ο καθενας την ασαφεια του ας κανει μια μικρη αναζητηση στο google, ειναι λιγοτερος ο χρονος που θα σας παρει απ το να γραψετε τα σχολια σας.

Οι γρηγοροι φορτιστες δεν μπορουν να βλαψουν μια συσκευη που δεν υποστηριζει ταχεια φορτιση, καθως δεν θα ξεκινησουν ποτε την διαδικασια ταχειας φορτισης (δηλαδη να δωσουν περισσοτερα volts). Οσο για τα mAh, και 5v 3A φορτιστη να βαλεις, η συσκευη θα “τραβηξει” οσα χρειαζεται για την φορτιση. Τοσο απλο.

Πλεον εχουμε δικλειδες ασφαλειας και σε φορτιστες αλλα και σε μπαταριες, δεν ειναι τοσο απλο να γινει ζημια.

Το πιο πιθανο ειναι να μιλαμε για ελαττωματικη μπαταρια η συσκευη.

Νεκτάριος Ζόγκος

Πολύς ντόρος για το τίποτε. Αν ακουστούν και άλλα περιστατικά τότε θα έχουμε να λέμε. Προς το παρόν 1 συσκευή άντε το πολύ 2-3 περιπτώσεις να ακούσουμε δεν θα είναι άξιο συζήτησης. Από εκεί και πάνω θα πρέπει να είναι σοβαρή η κατάσταση.

Οφείλεται 100% σε ελαττωματική μπαταρία. Τίποτε άλλο. Σιγά τα αυγά.

thanoik

Αν σου καεί το σπίτι ελα να πεις σιγά μετά τα αυγά, δε θέλει πολλές φορές να γίνει το κακό αρκεί μία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.